16 August, 2011

Apa Yang Kita Nak?



Bila tengok org senang, kita pon NAK SENANG.
Bila tengok orang cantik, kita pon NAK CANTIK.
Bila tengok orang seronok, kita pon NAK BERSERONOK.

Tapi, adakah kita...
sanggup lakukan apa yang orang lain lakukan?
sanggup berkorban sedikit harini untuk kesenangan di kemudian hari? 
sanggup berusaha lebih dari biasa untuk mencapai sesuatu yg luar biasa?
sanggup keluar dari kepompong keselesaan yg tak brape nak selesa pon, untuk capai keselesaan yang sebenar?

Untuk dapatkan sesuatu, tiada benda datang bergolek.
Jangan menunggu rezeki mengetuk pintu kita, tapi kita yg mengetuk pintu rezeki, dan buka pintu rezeki yg ada depan mata.
Jangan terlampau sibuk mengorek, mengkaji, menyelidik benda yg dah sedia ada terbukti kesannya.
Akhirnya, orang lain dah senang lenang..dah jauh tinggalkan kita,
barulah nak percaya..itu pon kalau ego tak tinggi untuk mengakuinya.


If..I wasn't brave enough, tak berani mencuba,
i'll be stuck in the office..working for 8 hours a day!
hujung bulan, dapt gaji around RM3-4K, before tolak tax, epf n etc..
subuh, kena bangun siapkan anak, siapkan diri..tinggalkan anak , n stuck in the traffic for at least an hour, then sampai office.
Work pressure lagi..dateliness..nak please the boss lagi.
Bila petang, nak balik..redah lagi traffic jam for another 1 hour.
Ambik anak..n mlm dah tak larat nak masak..beli jer..nak layan anak pon dah ngantuk..nak pikir iron baju lagi..kemas lagi..uwarghhhhh!!~

Just the thought of going through all of these hardship just to get monthly pay..RM**** makes me realize,
I have made the right decision of becoming Premium Beautiful Agent!


Alhamdulillah, hati nih terbuka tanpa diduga, dlm sekelip mata jer.. untuk decide to give it a try.
In one month, dah qualify for my 1st FOC trip to HongKong!
(siap boleh bawak husband lagi..for 2nd honeymoon)
and melalui usaha yg sama nak kejar pergi trip, 
my 2nd bonus dah mencecah RM 8K++

Kerja 2-3 hours a day..n mostly through blogging n facebook.
Jumpa client kat luar bila ade appointment shj..so, still boleh jaga anak sendiri, boleh masak, n kemas rumah sendiri.


From tak reti apa2 pasal business, tak reti ckp, tak reti promote, tak reti nak guide people..semuanya tergilap bila join business.
Inilah hasil air tangan mentor, Hanis Haizi & Raz,
ilmu dari class, bawah pimpinan Kak Ana & Abang Lan,
dan tak lupa tunjuk ajar dari CDM Chan & Madam.
THANK YOU so much!!

Last but not least..thank you to beloved hubby, 
Mr Ashraf Naserudin 
for being such a wonderful husband, business partner, and driver ;P


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...