18 August, 2011

TIRU MACAM SAYA!!!~



Pagi2..terdengar lagu ni kat hot.fm.. then, terlintas nak share dekat blog.
Hayati lirik ni sama2 cay ;)





Pandanglah...lihatlah..
pinggangku yang ramping dan dadaku yang bidang..
marilah tuan tuan dan nyonya 
sama samalah pandang
perempuan yang cantik 
bikin hati goyang

Pandanglah..lihatlah..
rambutku yang ikal dan mataku yang hitam
inilah selalu menjadikan 
orang hilanglah akal
rumah tangga tak kekal
gilakan bayangan.

perempuan yang tak pandai menjaga badan
suaminya tentu lekas menjadi bosan
menggerbang rambut macam hantu dalam hutan
suami memandang hampir pengsan

Perempuan kalau sayangkan suaminya
pandang sini dan tirulah seperti saya
jaga bentuk, jaga kulit dan jaga rupa
senyum sayang kau berikan dia....

Pandanglah..lihatlah...
TIRU MACAM SAYA~




*Bila dengar betol2 lirik nih..mmg ade pengajaran n peringatan dekat kita semua, especially prempuan.
Masa anak dara, b4 kawin..diet bagai nak rak..sebab nak cantik mase naik pelamin..
setahun after kawin..badan makin melebar, berat makin bertambah, lagsung tak jaga. tambah pulak bila dah ada anak.
So, bila suami pandang perempuan lain..asik salahkan suami, tapi pernah kita terfikir..diri sendiri pon tak jaga mata suami.
Pengajaran..kalau betol2 nak jaga mata suami, nak jaga hubungan yang harmoni..semua perlu dijaga..dari hujung rambut ke hujung kaki, disamping jaga rumah, makan pakai n makanan..InsyaAllah..rumah tangga kekal aman..bahagia..Amin...

Macam mana nak kekalkan badan anak dara macam saya??
Premium Beautiful is the answer!
;)


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...