24 July, 2015

Kenangan Pagi Syawal Kami di Kelate


raya-kelate-naa-kamaruddin-2015-premium-beautiful

Sebelum terlewat, 
Naa and family nak ucapkan kepada semua

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
&
Maaf Zahir Batin

To all my blog readers tersayang, 
kepada rakan-rakan, dan juga saudara-mara yang dekat atau jauh, harap dapat maafkan segala salah dan silap kami sekeluarga.
#kosongkosong :)


Tahun ini, 
kami #kelikkelate untuk berhari raya selama seminggu.
To those yang follow Naa di instagram dan facebook mungkin dah tengok few updates and photos from my phone.

So, for this post Naa nak share official RAYA photos from camera on Raya Day 1!

Starting with my anak teruna, 
Danial Ar-Rayyan di pagi Raya

raya-kelate-naa-kamaruddin-2015-premium-beautiful

Kita selfie dulu while waiting for the official camera

raya-kelate-naa-kamaruddin-2015-premium-beautiful

raya-kelate-naa-kamaruddin-2015-premium-beautiful


Now, we're ready!
Four of us with Umitok

raya-kelate-naa-kamaruddin-2015-premium-beautiful



Four of us,
AZMINA.ASHRAF.DANIAL.DANISH


raya-kelate-naa-kamaruddin-2015-premium-beautiful

raya-kelate-naa-kamaruddin-2015-premium-beautiful
Add caption

Mommy and sons ;)
They are both my racun dan penawar.
Sentiasa buat mommy hot jer dengan ragam derang, but bila tak jumpa rasa rindu amat sangat.
I LOVE YOU boys!


Add caption


Me and 'mini me' ? Adik Danish Yusuf.
Sangat susah nak pujuk dia pakai songkok, only melekat sekejap atas kepala dia bila daddy yang pakaikan.

raya-kelate-naa-kamaruddin-2015-premium-beautiful

ok, ni behind the scene punya shoot..haha ;P
taken by Danial.



raya-kelate-naa-kamaruddin-2015-premium-beautiful
Mommy, Daddy and Adik..

Tak lengkap pagi 1 Syawal, 
tanpa scene bersalam-salaman and minta maaf dari family. So ini antara salam betul-betul + lakonan ;P


raya-kelate-naa-kamaruddin-2015-premium-beautiful

raya-kelate-naa-kamaruddin-2015-danialarrayyan-danishyusuf

Bila turn abang nak salam mommy, si adik dah merengek nak mintak dukung pulak. Sampai last sekali, dia dah tarik jer tudung mommy..huwaaaa



Sampai situ sahaja scene salam, then kami ambil gambar dengan family Mak Long dan Teh.
My umi, dan 2 adik-adik memang tinggal berjran satu kawasan di Pondok Lama, Tanah Merah.
Kalau kelik kelate, Danial paling seronok sampai taknak balik rumah umitok. Asik main ulang alik dari rumah Maklong ke rumah Teh.

So, ini gambar kami 3 keluarga di Tanah Merah :)




With the girls..
4 orang maks, 4 anak daras ;)
Bagi yang tak tahu, my mom anak sulung, and Naa cucu sulung. All my cousins ni berbeza agak jauh juga umur dari Naa. Yang kecik-kecik semua Danial panggil kakak ajer, padahal pangkat makcik dia.


Bila Hari Raya lah baru ada kesempatan nak bergambar ramai-ramai macam ni. 
Alhamdulillah, thank you Allah for this beautiful family I have.

Ada ramai lagi juga family members yang tak berkesempatan ambil gambar masa 1st day raya. Masa 3rd day Raya, sebenarnya kami ada buat Jamuan Raya, gulai kambing. Tapi gambar semua ambil using iphone sahaja. Will share more later on my next post In Shaa Allah :)

Hope semua pun having a wonderful Hari Raya with beloved family members di kampung masing-masing. 
Semoga kita semua akan berjumpa lagi dengan Ramadhan dan Syawal 2016, Amin. 




13 July, 2015

BB cream vs CC cream: Why Choose Cozuma CC cream?



What's the difference?

Trend terkini, ramai dah bertukar dari penggunaan Foundation biasa kepada BB cream and CC cream.

However masih ramai tertanya and confuse apakah perbezaan antara BB cream and CC cream


BB Cream = "Beauty Balm"
Texture: Creamy and moisturizing

A non brightening primer, light foundation, moisturizer, 
and sunscreen in one, with built in anti-aging properties.
BB cream is a bit heavier and suitable for dry skin.

CC Cream = "Color Corrective"
Texture: Lightweight and fast-absorbing
Skin brightening primer, light foundation, moisturizer, sunscreen, 
anti-aging ingredients and some with collagen boosters.
CC cream tends to be lighter, so suitable for acne-prone skin and focuses on concealing.



BB cream, CC cream, DD cream 
Comparison

For this post, Naa akan share more on CC Cream.
But let me share few comparisons for these 3 invention first;


bb cream vs cc cream


bb cream, cc cream, dd cream - comparisons



BB cream vs CC cream:
Which one is the best?

Ramai akan memilih CC cream, based on few criterias below..
CC cream menunjukkan hasil yang lebih baik dari BB cream.
why choose cc cream


Why Choose COZUMA CC cream?

cozuma-cc-cream


Because Cozuma CC Cream gives you
10 Incredible Wonders!

cozuma wonders - cc cream - 10 wonders


Why I love COZUMA CC cream?

Naa suka sangat-sangat pakai Cozuma CC Cream sebab very easy to apply, cepat meresap, tak rasa melekit, light, dan paling penting dapat bagi full coverage for my skin and looking flawless gituuu ;)
It is also wudhu' friendly, senang cuci.


with and without Cozuma CC cream

You all boleh nampak tak beza from gambar bawah ni?
For this comparison, Naa hanya sapukan cozuma cc cream pada separuh muka sebelah kanan dan tiada tambahan powder or finishing lain.

Memang obvious sebenarnya kan?
Korang boleh cuba sendiri and kalau sapu kat tangan pun boleh nampak hasilnya memang flawless!

cozuma cc cream - before and after - naa kamaruddin


Berapa harga Cozuma CC cream?

Now, we have special Raya Promotion.
Harga yang sangat murah, RM95 only dan biasanya 50ml ni boleh tahan sehingga 5-6 bulan. Sangat berbaloi.

Nak murah lagi? 
You can register as member and dapatkan set promosi "Buy 3 Free 1!". Boleh share beli dengan kawan-kawan atau adik beradik :)



What I wear daily?

Kat sini Naa share apa yang nak pakai for skincare and also basic make up..

Untuk skincare, Naa dah pakai Luminez Brightening Series lebih 2 tahun.
There are 5 items altogether;
Mouse Cleanser, Toner, Eye gel, Day Cream and Night Cream.

For lipstick and cc cream pula memang from Cozuma.
Loose or compact powder, blusher, eye shadow from MAC.
Mascara from Maybelline and eye liner from Silkygirl.




Harap, all these infos and make up tips dapat membantu you all semua membuat pilihan apa nak pakai for make up Hari Raya nanti, 
dan paling penting semua nak bersiap dengan mudah dan cepat , with no hassle.


Choose COZUMA CC cream!
"calit calit sikit, ratakan, and you're done!"


SELAMAT HARI RAYA
&
Maaf Zahir Batin

10 July, 2015

Buttermilk + Cheese Chicken Recipe!




Since ramai yang terliur tengok gambar yang Naa update baru-baru ni, and bertanyakan resipi, so kat sini Naa share resipi yang sangat mudah!

Naa pun refer from google jer sebelum ni, dan tambah apa patut mengikut selera:


Buttermilk + Cheese Chicken

Chicken prep!

1. Ayam fillet potong kecil, 
2. Kemudian salut dengan telur dan tepung kfc. 
3. Goreng rangup dan ketepikan.

Buttermilk+cheese sauce!

1. Cairkan butter, 
2. Masuk garlic yang dicincang halus, masuk hirisan bawang, daun kari, cili potong 2 biji kalau nak pedas, dan tumis sehingga garing.
3. Tambahkan susu cair/freshmilk, mengikut berapa banyak kuah kita nak nanti.
4. Tambah susu pekat manis 1 sudu besar, tambah cheese kalau nak cheesy. 
5. Kacau jer semua, and masukkan ayam goreng tadi. 

* Jangan lupa tambah garam secukup rasa, and for me memang wajib masak guna garam buluh :) 



SELAMAT MENCUBA! 

01 July, 2015

PROMOSI HARI RAYA!!!!! Harga Murah Premium Beautiful & Set Kurus Bajet



Ada promosi harga Murah???

Ya, kita ada special promotion for Hari Raya, 
harga runtuh tersangat murah dan JIMAT BANYAK!


Berapa banyak discount?

Discount up to 25%
JIMAT sehingga RM1,400++
and come with FREE GIFTS!





Berapa lama promosi ni?

Promosi berlangsung sempena Hari Raya,
untuk waktu terhad, sah sehingga 31 July 2015 sahaja.
*Limited time only!


Berapa lama untuk nampak hasil ya?

Hasil pemakaian Premium Beautiful dan pengambilan Set Kurus Bajet boleh dilihat dalam masa yang singkat.
In just 1 week pun ada yang dah turun berat badan dan perbezaan ukur lilit.
Check out our testimonials from 
Geng Diet GLAM and PB Wonders!


How to order/purchase?

Contact me NOW and ask for more details.
Call/SMS/Whatsapp: +60122844960



Bagaimana bayaran, 
method of payment?

1. Cash/debit card/Online Transfer
2. Credit Card 
* PB/HLB/Citibank Credit Card Holders, boleh dapatkan ansuran bulanan with 0% interest for 1 year
* Bank lain-lain tertakluk pada interest rate masing-masing
3. Combination of Cash and Credit Card
* half cash, half credit card juga diterima.
4. For Premium Beautiful Corset Classic/Elegance,
boleh bayar secara ansuran serendah RM95 sebulan.
* Terms and Condition Apply



Apa tunggu lagi? 

Dapatkan Premium Beautiful & Set Kurus Bajet
dengan Harga Promosi terendah sekarang.

Look good, Feel great,
Brings out the Beauty & Confidence in YOU.


GRAB NOW!
Detox + Slim + Shape UP
with Premium Beautiful and Set Kurus Bajet


20 June, 2015

PB Wonders Day 2015, the Testimonial Day!


For the very first time, 
GLAM brings you PB WONDERS DAY 2015!

This event was held on 13th June, organized by GLAM 2015 Project Team. 
It was planned about 6 months earlier, together with projek #gengdietGLAM. 

PB Wonders Day merupakan Hari perkongsian testimonial dari Top 12 Geng Diet GLAM.
Dengan hasil pemakaian Premium Beautiful corset + pengamalan Set Kurus Bajet + pemakanan diet sihat + light exercise daily, ramai antara mereka berjaya mendapatakan hasil yang WOW dalam masa 3-6 bulan sahaja.
Paling tinggi, penurunan berat badan sehingga lebih 20Kg!


During the event on that day,
 semua dapat tengok sendiri secara live transformasi Top 12.
Mereka juga berkongsi pengalaman dan tips bagaimana berjaya menurunkan berat badan dalam masa yang singkat bersama geng diet GLAM.


Gambar kat atas, 9 orang dari our Top 12 Geng Diet GLAM. 
Dah bergaya ala-ala Dewi Remaja gitu :) curlast!

Apa yang jelas, bila makin slim, bukan sahaja dari bentuk badan fizikal berubah, malah confident level pun bertambah dan paling penting badan lebih sihat dari dalam.
Muka semua pun ceria jer and nampak makin muda.


Kitorang committee members pun nak juga posing sama masuk video ok! Kasi can selepas berpenat lelah nak jayakan this event.


Our Registration counter on that day. Color theme, black and pink on that day.


Ini pula, trophy for TOP 3 PB Wonders and the Grand Prize for Lucky Draw, the Premium Beautiful Elegance!



The dessert table! Semua pun kami dapat sponsor.
Ada cupcakes comel comel, cookies and yummy brownies from these Instagram profile owners:
@iesamri @cakemistry @lennyzam_enterprise @aziecakedessert


and this is me, early morning before the event started..
feeling nervous and excited at the same time.


with hubby, Ashraf Naserudin.




with my girls, from Beautiful Circles Group and wakil Top 12 from our team, Effa Mohsin! Congratulations dear ;) 
So proud of you, lost 10 kgs in few months sahaja. Paling ketara, inch loss! 



Our event started at 11am. We had special guests from JTX Team and of course Asst.GM Sahajidah Hai-O, Mr Tham.




We had 15 minutes zumba as warm up session. Semua memang enjoy sangat, and sporting. Berpeluh peluh la jugak kan for 15 minutes, ada 3 lagu.


This one pulak, special slot by Fitness Coach Farazul.
Macam-macam tips nak exercise yang coach ajar, mudah untuk buat kat rumah jer.




Semangat abang-abang 'sado' kat belakang buat regangan otot. hehe..

Kita ada special tips kurus and also product review oleh pakar Premium Beautiful dan Set Kurus Bajet juga.

During break, we provided Free Consultation. Ramai ambil peluang nak tanya pelbagai soalan from fitness coach yang we all jemput. Ada yang nak sign up untuk join our Geng Diet GLAM 2nd Batch and join Bootcamp bersama Coach Farazul.



Then, highlight of the day,
sesi perkongsian testimonial Top 12 and pengumuman untuk Top 3 Winners!

Yeayyy...




Perbezaan Saiz Seluar, Dulu dan KINI!
Wowww sangat kan.



CDM Shaliza and me, CDM Naa sebagai GLAM 2015 Project Leads,
mengumumkan pemenang Top 3 Geng Diet GLAM 1st batch!



Our 2nd Runner UP
Hanizul Hashim dengan 20% weight loss, 
from 85kg to 68kg.


1st Runner UP,
Faeza Zainudin with 23% weight loss, 
from 95kg to 73kg.



and the WINNER, 
Nur Hazwani Ameen, with 24% total weight loss, 
from 80kg to 61kg.

Unfortunately, on that day Wani tak dapat hadir sebab a night before the event she was admitted to hospital due to dengue. But, kami tetap bagi trophy and hadiah pada Wani for all the hardwork and effort selama bersama gengdietGLAM. Dia antara yang betul-betul komited nak kuruskan badan.

Apa yang kagum sangat, walaupun Wani berpakaian menutup aurat sepenuhnya, namun dia tetap jaga penampilan diri dia.  Taknak la kan, sebab bertutup terus ada wanita tak jaga badan.
Lagipun kita mesti nak cantik dan fit untuk tatapan suami kita. :)

Great job Wanie and CONGRATS again!


Congratulations to all TOP 12!
Salute sangat dengan determination korang sepanjang program geng diet GLAM.

Next, kita nantikan Geng Diet GLAM 2nd Batch pula.



Last session yang ditunggu tunggu juga,
LUCKY DRAW!

Tahniah kepada semua yang bertuah ;)
We had more than 20 lucky winners!


and this is the GRAND PRIZE WINNER!
...uwaaaaaa, so jealous kot. 
TAHNIAH!


Thank you so much to our sponsors for lucky draw prizes, especially to our main sponsors, Sahajidah Hai-O and B31 Stockist.

Sebelum bersurai, last closing speech by me.



Tak lupa, again Naa nak ucap terima kasih tak terhingga kepada semua yang hadir. Thank you so much kepada semua AJK-AJK PB Wonders Day 2015!
You all memang happening, sporting and berdedikasi menjalankan tugas untuk sama-sama menjayakan our biggest event for this year!


THANK you GLAMpreneurs, husbands yang banyak membantu bergotong-royong. Alhamdulillah, great teamwork kali ini. Keep it up everyone!






We hope, everyone had a great time on that day, dapat banyak tips, nasihat yang berguna untuk kita sama-sama apply dalam kehidupan seharian.
Together we change for a better lifestyle In Shaa Allah, kepada kehidupan lebih sihat dan berkualiti.




See You Again Next Time,
at
PB WONDERS DAY 2016!





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...