28 April, 2015

Brunch with my Triple-M darlings

Siapa setuju, bila dah bekerja, dah berkeluarga..
makin lama makin susah nak berkumpul dengan kawan sekolah or kawan universiti. 
Kadang-kadang duduk dekat jer, tapi masing-masing ada program sendiri.
Luckily, we have social media to connect us, and whatsapp group to communicate. Walaupun tak sama, but we feel a lot closer jugak that way.


But, kali ni we proceed with our get together, having brunch at Marmalade. They are all my good friends from zaman UTP, Tronoh. Zaman gila-gila dulu.
Walaupun tak dapat spend more time, since semua pun ada  another plan after lunch, we really had FUN. 

Thank you girls! HUGS HUGS..



Masa awal sampai, before having brunch..sesi jual tudung dulu by our tokey tudung, Farah Najwa

Sorry dear, nak juga share gambar ni, memang curlast buat tutorial terus  ;P




Semua yang datang pun terus grab those beautiful shawls from @zeitoun_galleria . Do follow her at instagram ok ladies! 

I bought Naila satin shawl, the blue one with batik printing, sama macam farah pakai masa datang. Terus jatuh cinta, masa tengok, sebab tu terus grab. Affordable price too! 

This is me, wearing it, few days after beli:



Ok next, tengok instant shawl ni plak. Manoq was our model. Katanya, nak cari yang mudah pakai bila attend kenduri.


Ok done with tudung, kita proceed makan!
Kebulur dah kot, asik tengok tudung



The food looks yummy yummy kan? Tapi big portion jugak for me. Separuh jer habis makan. But i love the sweet potato! 
Yerka sweet potato yang kuning ni? Hahaa..betul la kot kan


Ini, anak-anak yang join mommies on that day 

Manoq's and zuly's little heroes..


Zuly's little girl! She's sooo pretty kan! 


Eima with little Omar, pretty aunty and handsome boy



Aunties and Omar bonding time pulak. Aunty Shahida dah tengah promote gambar her baby girl maryam to omar dah ni .. Adoii, booking calon menantu.
"Omar suka tak yamyam comel ni?"



Aww, geram geram dengan babies!
Tapi tak dapat nak kumpulkan semua this time.

Next time, we can plan small gathering with all hubbies and kids plak occay. Maybe we should go for picnic or overnight somewhere kan. Lagi boleh spend  more time.
Before that, we go for aktiviti manjakan diri for mommies dulu. Can't wait!

Thank you for the wonderful 13 years of friendship darlings..
from Triple-G Ha'ah to Triple-M Ha-ah Dang!


May this friendship lasts forever and ever!


22 April, 2015

My First Lehenga


Diamond Night 2015 was held last Saturday at Setia City Convention Centre (SCCC), Shah Alam.

This event diadakan untuk meraikan barisan pemimpin baru bagi pangkat Diamond Sales Manager (DSM), Double Diamond Manager (DDM) dan juga Car Fund Achiever.
CONGRATULATIONS to all new leaders!


Sebelum ini, I used to wear long dress when attending formal events.
My first time attending Diamond Night 2012 I was wearing black dress by Radzuan Radziwill, Diamond Night 2013 red dress by Radzuan Radziwill, and Diamond Night 2014 peach dress by Rizman Ruzaini.

Diamond Night 2015,
I want something different, nak cuba tukar mood, and kebetulan my cousin's wedding this coming May we all kena dress up ikut Bollywood Theme.

So, apa lagi..I decided to wear my first Lehenga!
Tempah khas untuk menutup perut ya, takde la pakai yang macam coli with skirt tu jer.




Sila abaikan kejakunan saya dengan macam-macam pose. Kasi can la kan, kahwin dulu takde pakai ni. So, ambik mood bila ada peluang pakai ala-ala Kajol, Rani, and jadi Naa Kapoor boleh? haha ;P


Here's my date for the night..but, he's not wearing his Kurta yet. Tunggu wedding early May nanti, we all satu family akan pakai. Both my sons, Danial and Danish will be wearing kurta too.



Here goes few shots from the event..with GLAMpreneurs..

CDM Naa Kamaruddin and CDM Shaliza, 
we go for International look kali ini, since kita nak buka pasaran global kan ;)
This is our version of Indian and Arabic look.
*actually kami tak plan pun, tapi tiba-tiba terjadi macam ni.. hehe 


With one of our Diamond, DSM Haikal or nama glamor Rawlins. Haikal pun dah ready nak ke Pakistan ni.




With these two gorgeous Diamonds here..
DSM Elya and DSM Warni.



With DSM Airin and her team..
semua pun cantik-cantik. Nama pun Premium Beautiful Consultants kan.


Then, kita masuk ke dewan..
Sebelum mula, all CDMs akan berarak naik ke pentas.
Me and Ija at our favorite spot, front row and sebelah emcees.


Selepas majlis bermula, apa lagi kan..serbu makanan!
Cuba tengok aksi sebenar meja CDM ni, macam semua kebulur sangat dah kan ;P


Alhamdulillah, the food was occay! Much better than previous year at MIECC. And the hall pun jauh lebih cantik, a very nice facility. Cuma kat sini, tak dapat nak muatkan lebih ramai diamonds to attend the dinner.Ticket sampai berebut-rebut and awal lagi dah sold out.


Habis makan, jom bangun ambil gambar again..and for those yang ambil award kali ini, mereka dah get ready beratur.


Me and my gorgeous business mentor,


GLAM 2015 Project Leads with GLAM Founder.
Through thick and thin, ups and downs, here we are!
Semoga kami sama-sama dapat bawa GLAM untuk bangkit sebagai satu kumpulan yang lebih kuat, lebih baik, dan lebih ramai berjaya bersama-sama, InshaaAllah!


GLAM Founders, CDM Razali and CDM Hanis.



This is the official group photo, credit to Ija..for this photo:


And, here goes more pictures with part of the team yang menunggu di luar dewan.

GLAM Lelaki!






Again, with Hanis..



With our GM, Mr. Teoh.
Sempat berborak, discussing on upcoming programs. He also emphasized our main target now is to penetrate new market outside Malaysia. Thank you Mr Teoh for the words of encouragements and support you gave us.




During the event,
 SAHAJIDAH HAI-O Marketing just launched our new logo too. After our rebranding end of last year, here comes the new logo.


We are more than ready to conquer the global market. We already established few stockists at Singapore, Brunei, Indonesia, soon in Thailand and few other ASEAN countries.

 This is the latest newspaper article, from Berita Harian. 


Alhamdulillah,
Naa sendiri pun dah genap 4 tahun berbisnes bersama Hai-O.

I started as Premium Beautiful Agent, with the help and guidance from mentors and team, I am now managing my own business network all over Malaysia.




Besides being a Business Coach or mentor, 
I am still selling Premium Beautiful corset and Set Kurus Bajet (our new HOT selling products) too. Basically apa yang Sahajidah Hai-O ada, semua Naa pakai, consume dan juga jual.

Siapa kata, CDM tak buat selling and duduk goyang kaki?
Business concept tu tak betul ya. 
Nak berjaya, kita dulu as leader kerja lebih kuat dan berikan komitmen lebih daripada anak-anak buah.


Dah lebih setahun juga, 
my hubby, Ashraf Naserudin already resigned from his 8-5pm Job. He's running business with me and also a Unit Trust advisor.


Kami berdua memang lebih suka bekerja ikut masa sendiri, rather than working office hours. So, impian kami tercapai sekarang, dan lebih mudah juga nak uruskan hal keluarga.



Semuanya bukanlah mudah untuk kami buat keputusan, but tanpa keberanian dan pengorbanan sementara, tak akan datang perubahan yang lebih baik.

Thank you again bee, for being the best partner ever and I love you.



To all friends out there, 
if you're ready to Change,
to be able to work from home and still generating solid monthly income like me and husband, 
CALL us NOW!






07 April, 2015

..the tears and joy in March


Happy Birthday to my dearest hubby, 
Ashraf Naserudin! 

Sorry tak dapat nak celebrate sangat pun this time, and yes.. No cake this year ;( only lamb rack for you at Me'nate.


This time, nothing fancy or special, sebab tak sempat nak prepare anything for his big day. The night before, kitorang baru jer balik dari Kelantan. My beloved nenek, Mok baru meninggal 2 days before ashraf's birthday. So, me and family semua balik ke kelate untuk ziarah dan tahlil.

Alhamdulillah, sempat jumpa jenazah sebelum dikebumikan. Paling tak boleh lupa, how she used to spoilt me as cucu yang tersangat manja, selalu urutkan kaki  ni, selalu buatkan air for me, and setiap kali masak ayam mesti dah spare drumstick for me. Mok memang seorang yang garang, tapi sangat penyayang pada anak dan cucu cicitnya.

The last pesanan from her, masa jumpa di KL about 2 weeks before she passed away..
"Naa, kena beranak lagi ni, kena ada anak tino pulok lepas ni"

Naa akan ingat pesan tu Mok, dan akan sentiasa ingat Mok.
Al-Fatihah..


The day after, 
sempat jugak bawa anak-anak singgah Rantau Panjang before balik KL. Actually, ni la first time Naa balik ke Kelate, after stranded masa banjir last time. Danial masih ada fobia lagi and asik tanya pasal banjir. 

Dekat Rantau Panjang, memang masih nampak kesan banjir besar. Kawasan pasar lama dah dirobohkan terus, and mereka dah pindah ke bangunan baru. 

Tengah panas-panas tu, jumpa topi murah RM8 satu for Danish. Suka sangat topi ni..And just look at him, macho tak ;) 


Kami beli lokcing, mommy's favorite food dari zaman sekolah rendah



Back at umitok's house..budak dua orang ni dapat free gift sumbangan untuk mangsa banjir, the giant kelambu. Memang seronok main la kan derang ni. Danial, kalau balik kampung takkan lekat kat rumah sebenarnya. Asik main dengan my younger cousins, a.k.a. makcik-makcik dia. 

Actually, keadaan rumah umi ni pun masih banyak belum dibaik pulih. Banyak harta benda rosak dan terpaksa buang. Lantai pun masih terasa kesat dengan kesan lumpur.
Hampir semua photo frames rosak, kenangan gambar with my friends from utp semua dah buang, sedih sangat!



Malam tu, baru kami bertolak balik semula ke KL. 
Keesokan harinya, we celebrated daddy's birthday at 
Me'nate Steak Hub, Setapak. 

Apa yang bestnya, kitorang pergi during lunch time. Sebabkan hari orang bekerja, memang tak ramai. 




These are the meals we had..

Bolognese with sausages for Abang Danial


Free flow drink for adik Danish ;p hehe..


Super yummy+delicious beef ribs for mommy 


Special Lamb Rack for Daddy, the birthday Boy! 


Semua pun memang sangat sedap! 
Memang tak salah pilihan nak makan kat sini. Sebelum ni tengok and dengar jer pasal ramai-ramai suka makan dekat sini. Memang betul la, puas hati and highly recommended. 



Again, 
happy birthday to you Daddy Ashraf Naserudin, 
happy birthday to you bee, 
happy birthday to you love. 

Thank you for being the best buddy, hubby, and daddy kepada kami anak beranak. WE LOVE YOU so much! 
Semoga you sentiasa sihat dan kuat nak jaga kami, 
semoga dimurahkan rezeki yang banyak dan diberkati, 
dan semoga dipanjangkan umur untuk menjadi imam yang terbaik buat keluarga InshaAllah, 
Amin. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...