12 October, 2019

Brighton Bathing Boxes, Shrine of Rememberance, Cook's Cottage..

Dalam post ni, 
Naa nak share apa tempat tempat-tempat menarik 
kitorang pergi untuk 1st day in Melbourne!


When you're in Melbourne..
antara tempat WAJIB pergi adalah
Brighton Bathing Boxes

Apa yang terkenal dekat Brighton Beach ni?

Sepanjang pantai ni, 
ada lebih 80 buah bathing boxes yang digunakan untuk salin baju after mandi manda kat pantai and lepak-lepak sunbathing during summer.
Setiap kotak ni ada macam-macam nilai harganya, and based on our tour guide.. latest price for 1 box is 100,000AUD.
What makes it unique, adalah colorful designs pada setiap bathing boxes tu.

So bila nampak dari jauh mmg sangat cantikk!
Memang Instagram-Worthy Spot ;)

This is the best hubby can take a picture of me here ;P

Asyik tak ready to pose, sebab angin kuat giler, tangan rasa nak beku, and tudung baju semua terbang melayang :(

Ni dah kenapa, awkward pose! Cuba nak pose ala-ala romantic dlm gambar, tapi dua-dua jadi keras kejung jer! huwaaa....

Gambar ni pulak blurr...

So, apa yang Naa boleh share lesson learned here..
always be ready with reference. Terus ada gambar contoh orang posing kat sini, save it in your phone..so u can just copy their poses with the Bathing Boxes.

And, masa Naa kat sini..memang winter lagi. 
Cuaca agak gloomy, very bad lighting. 
If dengan phone mmg semua gelap gambar. 
Yang terang giler, bila pakai DSLR camera. 
But, when you're using DSLR, bukan semua orang boleh handle the camera to take a nice picture of you. 

Pastu, Naa tak banyak masa kat sini..terkejar kejar nak ambil gambar lagi, video lagi. Sekejap posing sorang, sekejap posing dengan hubby, and sekejap dengan group pulak. 
So not enough time!!!! 







Habis masa yang sangat singkat kat sini,
kitorang terus pergi Lunch dulu at Indian Restaurant in Melbourne CBD. Nama kedainya, Curry Vault.


Indian food ni, Naa sendiri tak berapa gemar sangat.
Tapi tengok tempat, ada yang pernah Naa makan kat Paris dulu sedap giler! Sampai now still ingat ;P

Tapi, makan Free..and this is not cheap, so tetap syukur dapat makan ni. Thank you SHOM !

Habis makan,
terus semua keluar ambil angin sejuk sambil posing lagi..






Ok, dah la...
banyak pulak nanti gambar posing tengah jalan, tepi jalan, dekat post box la, semua pun ada. Inilah kerja kitorang bila travel beramai-ramai and pantang ada masa menungu bas..laju jer semua posing macam-macam setiap sudut!


NEXT destination yang WAJIB PERGI,
Shrine of Remembrance


Tempat ni sebenarnya War Memorial.
Dibina untuk memperingati pejuang-pejuang yang terkorban semasa perang.

Bila sampai sini, and ambil gambar..
terasa macam dekat Greece pulak.
Memang cantik and another Instagram-Worthy Spot!








This is my favorite! Tak banyak choices of pictures from DSLR..sebab mostly ambil pakai iphone jer.

*and we don't have so much time to do the editing, mana yang low light..Naa redha jerr


From Shrine of Remembrance,
kitorang di bawa ke Fitzroy Garden untuk visit 
Cook's Cottage!

This is the oldest building in Australia.
It was built in 1755, by Captain Cook's parents
and originally built in Yorkshire, England.
Then in 1934,it was relocated to Fitzroy Garden.
It was shipped in barrel brick by brick to Austalia.

If you got the chance to visit Cook's Cottage,
korang boleh masuk ke rumah tu tau, and you can even rent special costume if you want untuk bergambar kat situ.
Baju dia ala-ala zaman orang putih dulu-dulu pakai ;) hehe


while waiting for the others yang tunggu turn masuk Cook's Cottage dengan costume bagai, kitorang shoot for video!

On the way back to the bus,
pusing Fitzroy Garden sambil ambil mood nak romantik sket lerr..


bila tengok gambar ni, ada rasa macam rupa mak ayah datang visit anak yang belajar oversea ;P boleh tak?



..because of you Premium Beautiful, I got the chance to travel around the world for FREE!

After visiting Cook's Cottage,
badan dah penat giler... almost 24 hours travelling. 
*mandi pun tak :P
So, apa yang terbayang is katil kat hotel and bathroom.

Kalini, SHOM tempatkan kitorang at 
Clarion Suites Gateway Hotel.


It is a nice hotel, 
dengan city view and sebelah Yarra River.
Malam-malam kira kitorang boleh jalan kaki jer la pergi kedai-kedai nearby that area.
And everyday, we had our breakfast buffet dekat hotel :)

Gambar dalam bilik, ini jer Naa ada.
But, kitorang share banyak dlm video..so check out my youtube video down below ok!


After rest sekejap, terus laju-laju mandi..
then kitorang bersiap for our dinner outside.

We had Black Pepper Chicken + Fries + Mushroom Soup!
Sedap gilerrr, and it is HALAL.



makan fries berjemaah pun bukan main beria!
nampak sangat kebulur kan ;D



After the dinner,
we went out pusing kedai..cari perfume dekat Chemist.
Ramai yang share, pasal ubat-ubat, vitamins, supplements and perfumes are quite cheap dekat sini. 

So, kitorang pun try our luck laa, 
sambil jalan-jalan malam pusing city.
Dengan cuaca sejuk tak payah cakap la kan,
tapi kentalkan diri and kuatkan kaki melangkah.

Sampai jer semula hotel, terus pengsan!

So, setakat tu cerita Naa for Melbourne Day 1.
Later Naa sambung lagi for Day 2,3 and 4

Do enjoy the video here..




If you missed my previous blog post, 
and videocerita perjalanan from KL to Melbourne..
jangan lupa baca and tengok my video tau,
click this link >>here<<

01 October, 2019

Something about PB that EXCITES ME!


Bila posing dengan Premium Beautiful, muka dah berminyak pun..anggap jer diri masih ‘beautiful’ πŸ₯°

Lain macam feel bila setiap kali cerita pasal PB and posing dengan PB ni❗️
Bukan apa, sebab ni lah produk yang buka hati Naa untuk mula berjinak dengan business back in  2011

And bermula dari diri sendiri pakai, 
beratus-ratus orang Naa pakaikan PB corset ni.
Bermula dari Puluh Ribu Sale pertama, kepada Ratus Ribu Sale, kepada Juta-Juta Sale! 
Tapi bukanlah buat sorang-sorang, tapi bermula dari kita seorang..kita beramai-ramai buat secara teamworkπŸ‘­πŸ‘­πŸ‘­πŸ‘­ 

Dengan hasil bisnes PB lah jugak, yang bawak Naa + hubby melancong percuma lebih 15 kali dah sepanjang 8 tahun kami bisnes

Ramai jugak yang sentiasa tanya soalan sama berulang kali pada Naa..
“Ada lagi ker orang nak beli PB ni?”
“Ok lagi ker bisnes PB ni?”

Naa biasanya senyum ajer dulu πŸ˜„
Jawapnya simple...
Kalau dah tak ada demand, confirm company dah stop production awal-awal lagi. 
Dan kalau bisnes PB ni tak ok, kenapa ramai PB agents dok angkut paperbag putih ni dan asyik fitting PB clients sana-sini.

So, kalau ada rasa-rasa nak tahu lebih pasal peluang bisnes bersama PB ni..jangan segan-segan tanya Naa okeiπŸ‘ŒπŸ»πŸ˜
whatsapp : 60122844960

Naa senyum habis manis dah ni dlm gambar ni untuk tambat hati korang ❤️ 
Ingat PB, Ingat Naa tau!
Premium Beautiful Expert *since 2011


Pssst, nak bagitahu satu benda best lagi ni..
NOW kita ada NEW product under PB range
πŸ‘‡πŸ»

Introducing...
PB 360 Therapants! 




Sebelum korang excited! 
Naa lagi excited nak try pakai sendiri dulu 😘
 ..sebab teruja dengar Testimoni from beberapa orang yang dah mula pakai awal. 

It comes with Korea FIR Nano-Dot & 13 Magnetic Crystals (yang diletakkan dekat 13 Acupoints) 
*It is SAFE & No Side Effects

Ok, sabar yerrr...
Naa akan share more details later. And if korang berminat nak  tahu cepat, kindly whatsapp NaaπŸ“²012-2844960




19 September, 2019

Cerita kali ini - Dari KL ke Melbourne


This is the first part of "Naa Takes Melbourne" travelog..

On 19th Aug 2019

*baca blog post ni sampai habis tau!

and don't forget to watch my youtube video kat bawah sekali*


kali ni, Naa nak share lebih detail lagi dengan korang
apa yang kitorang experience setiap kali
melancong FREE with SHOM

Biasanya korang tengok gambar yang cantik-cantik
and best jer kan.. tapi tak berapa boleh bayangkan
all 'behind the scenes' yang muka penat, muka tak siap,
muka busuk sepanjang trip and what we did untuk mendapatkan gambar posing cantik ;P

In this episode "Naa Takes Melbourne" travelog, 
Naa nak cerita lebih on our journey dari KLIA ke Melbourne, Australia

This time kitorang naik MAS direct flight ke Melbourne.
Perjalanan ni ambil masa 7 jam setengah (7.5 hours),
sempatlah 2x makan which include 
dinner dan breakfast, kematu bontot and sakit leher πŸ˜‚





Apa yang seronoknya trip ni?

Everything is FREE! 

And semua arrangement dah di prepare awal.
Dari mula sampai KLIA Departure Hall,
terus ada travel guide khas for each group and
diorang dah siap tunggu dekat check in counter

Nama akan dipanggil by couple (untuk yang travel husband & wife), dia akan bagi itinerary booklet + luggage tags +
button badge and special kali ni kitorang dapat
Sponsored INFINENCE Hoodie jacket!

Thank you SHOM :)





After dah pasang luggage tags tadi,
terus jer beratur and dropped our check in luggages,
lepas tu picked up our boarding passes

Our travel guide bagi short briefing pasal trip
sebelum kitorang dilepaskan untuk merayau before boarding time. Biasanya kitorang akan cari makan untuk
alas perut and settle kan solat jamak

We’re ready to FLY! 




The rest, Naa share apa yang Naa biasanya

buat sepanjang atas flight in my video







Nak tahu lebih..
apa activity kitorang sepanjang perjalanan?
Jemput tengok my video ni ya πŸ‘‡πŸ»


Have fun watching!



Stay tune for next video.. 

Day 1 in Melbourne pulak occay ;)

27 August, 2019

Premium Beautiful Merdeka SALE!

Dah lama rasa tak confident dengan badan sendiri? 

Dah lama rasa sakit-sakit pinggang and belakang? 

Dah lama tersiksa nak butang baju and zip seluar? 

Dah lama sakit hati bila orang tegur dah berapa bulan pregnant? 


Jom sarung PB corset and feel the difference πŸ˜˜πŸ‘πŸ» 



NOW, kita ada Special Merdeka PROMO❗️πŸ‡²πŸ‡Ύ 

Feel free to contact Naa for Free PB Fitting & Consultation, whatsapp jer ke nombor ni πŸ“²

+60122844960 



Sempena Merdeka SALE,

Naa offer harga runtuh untuk Premium Beautiful Classic & Premium Beautiful Elegance! 


Selain tu, untuk pelanggan terawal, 

Naa akan bagi Specil FREE gift 🎁 from Melbourne πŸ‡¦πŸ‡Ί 



So, apa tunggu lagi..

Jom masuk bilik magic dengan Naa and transform your body πŸ’ƒ



To those yang planning dapatkan PB corset untuk pakai waktu berpantang selepas bersalin pun boleh jer dapatkan set sekarang dengan harga promosi.

 Bab ukuran, dan size jangan risau. 

Korang boleh jer terus purchase now waktu masih pregnant. Nanti lepas bersalin, Naa akan ambil ukuran semula, and kita fitting semula PB untuk pastikan korang dapat the right size with perfect fit InshaaAllah πŸ‘ŒπŸ» 

No worries ok mommies!



Actually ramai juga yang dah ada PB full set, sama ada boleh pakai lagi all 3 pieces, atau ada juga yang dah rosak, dan ada yang dah ketat or longgar...

So now, korang ada pilihan untuk nak ambil long bra or waist nipper or long girdle secara berasingan mengikut set promo πŸ‘ŒπŸ»

Ada juga yang dah biasa pakai PB classic (black) kan? Now boleh lah merasa pakai PB elegance (silver) pulak. Sebab harga memang sangat-sangat murah compared to our normal selling price. 


So kat bawah ni, Naa share antara pilihan Set Promo...










*you can still mix & match between PB Classic and PB Elegance too! 

Just let me know your preference, nanti Naa akan consult and quote you the best price πŸ‘πŸ»



Let’s bring out the Beauty & Confidence in you ❤️


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...