07 April, 2015

..the tears and joy in March


Happy Birthday to my dearest hubby, 
Ashraf Naserudin! 

Sorry tak dapat nak celebrate sangat pun this time, and yes.. No cake this year ;( only lamb rack for you at Me'nate.


This time, nothing fancy or special, sebab tak sempat nak prepare anything for his big day. The night before, kitorang baru jer balik dari Kelantan. My beloved nenek, Mok baru meninggal 2 days before ashraf's birthday. So, me and family semua balik ke kelate untuk ziarah dan tahlil.

Alhamdulillah, sempat jumpa jenazah sebelum dikebumikan. Paling tak boleh lupa, how she used to spoilt me as cucu yang tersangat manja, selalu urutkan kaki  ni, selalu buatkan air for me, and setiap kali masak ayam mesti dah spare drumstick for me. Mok memang seorang yang garang, tapi sangat penyayang pada anak dan cucu cicitnya.

The last pesanan from her, masa jumpa di KL about 2 weeks before she passed away..
"Naa, kena beranak lagi ni, kena ada anak tino pulok lepas ni"

Naa akan ingat pesan tu Mok, dan akan sentiasa ingat Mok.
Al-Fatihah..


The day after, 
sempat jugak bawa anak-anak singgah Rantau Panjang before balik KL. Actually, ni la first time Naa balik ke Kelate, after stranded masa banjir last time. Danial masih ada fobia lagi and asik tanya pasal banjir. 

Dekat Rantau Panjang, memang masih nampak kesan banjir besar. Kawasan pasar lama dah dirobohkan terus, and mereka dah pindah ke bangunan baru. 

Tengah panas-panas tu, jumpa topi murah RM8 satu for Danish. Suka sangat topi ni..And just look at him, macho tak ;) 


Kami beli lokcing, mommy's favorite food dari zaman sekolah rendah



Back at umitok's house..budak dua orang ni dapat free gift sumbangan untuk mangsa banjir, the giant kelambu. Memang seronok main la kan derang ni. Danial, kalau balik kampung takkan lekat kat rumah sebenarnya. Asik main dengan my younger cousins, a.k.a. makcik-makcik dia. 

Actually, keadaan rumah umi ni pun masih banyak belum dibaik pulih. Banyak harta benda rosak dan terpaksa buang. Lantai pun masih terasa kesat dengan kesan lumpur.
Hampir semua photo frames rosak, kenangan gambar with my friends from utp semua dah buang, sedih sangat!



Malam tu, baru kami bertolak balik semula ke KL. 
Keesokan harinya, we celebrated daddy's birthday at 
Me'nate Steak Hub, Setapak. 

Apa yang bestnya, kitorang pergi during lunch time. Sebabkan hari orang bekerja, memang tak ramai. 




These are the meals we had..

Bolognese with sausages for Abang Danial


Free flow drink for adik Danish ;p hehe..


Super yummy+delicious beef ribs for mommy 


Special Lamb Rack for Daddy, the birthday Boy! 


Semua pun memang sangat sedap! 
Memang tak salah pilihan nak makan kat sini. Sebelum ni tengok and dengar jer pasal ramai-ramai suka makan dekat sini. Memang betul la, puas hati and highly recommended. 



Again, 
happy birthday to you Daddy Ashraf Naserudin, 
happy birthday to you bee, 
happy birthday to you love. 

Thank you for being the best buddy, hubby, and daddy kepada kami anak beranak. WE LOVE YOU so much! 
Semoga you sentiasa sihat dan kuat nak jaga kami, 
semoga dimurahkan rezeki yang banyak dan diberkati, 
dan semoga dipanjangkan umur untuk menjadi imam yang terbaik buat keluarga InshaAllah, 
Amin. 

18 February, 2015

GONG XI FA CAI!

To all chinese friends, I would like to wish all of you..


May this New Year of Goat brings us more peace, happiness, and prosperity too! 

and

HAPPY HOLIDAY EVERYONE! 

13 February, 2015

Thank you TOK GURU... Al-Fatihah


Pada hari khamis, malam Jumaat, 
2 Feb 2015..seorang guru, ulamak dan pemimpin yang cukup dikagumi dan disayangi pergi menemui penciptaNYA. 

The One and only TGNA pergi buat 
selama lamanya , 
Dan KELANTAN menangis lagi.
AL-FATIHAH..



He's the one who touched so many hearts. 
Facebook, instagram, twitter.. meratapi pemergian Tok Guru. 
Ramai yang tidak pernah berjumpa Tok Guru pun turut merasai kehilangan. Air mata mengalir, terasa sebak. 


Kata-kata nasihat, ilmu yang diajar akan sentiasa kami ingat. Dan perjuangan akan tetap diteruskan InshaAllah. 





Pada pagi jumaat yang cukup hiba, ribuan umat manusia berkumpul untuk mengiringi perjalanan Allahyarham Tok Guru buat kali terakhir...





Terima Kasih Tok Guru. Semoga damai di sana, Amin. 






04 February, 2015

5 KEBAIKAN BAWANG PUTIH


Ramai sebenarnya tahu bawang putih mengandungi pelbagai khasiat dan kebaikan. Paling ramai tahu, keberkesanan bawang putih untuk mencegah kanser. 

But...

Ramai tak sanggup nak makan mentah sebiji sebiji macam tu, dan tak sanggup dengan baunya juga. 

THAT IS WHY, 
kita ada alternatif untuk mengambil bawang putih dalam bentuk tablet. 

JOM kita tengok apa antara 5 kebaikan bawang putih.. 











Kepada yang mecari alternatif pengambilan khasiat bawang putih ini, boleh consider pengambilan Hai-O Garlic Tablet. So far, Naa sendiri dah amalkan setiap hari for more than 3 months. 



HASIL sangat memuaskan, and Garlic Tablet ini antara produk utama yang disertakan dalam SET KURUS BAJET

CALL ME TODAY, for more details :) 

22 January, 2015

SET KURUS BAJET by GLAM!

We have launched our new

SET KURUS BAJET

few months back as complimentary to our Top Selling Premium Beautiful corset. This new set of products can help you to achieve better results in just few months! 

It works tremendously, and we have collected many testimonials from our satisfied users! You can  check them out on instagram by searching the following hashtags:

#PBwonders #setkurusbajet #gengdietGLAM


Before that, let me brief you.. 

What is SET KURUS BAJET? 

SET= a combination of few products
KURUS= help you to slim down, loose some weight, dan kelihatan cantik
BAJET= within your budget, CHEAP AND AFFORDABLE! 

Set Kurus Bajet merupakan makanan tambahan (supplement) untuk menjaga kesihatan dalaman dan membantu menurunkan berat badan.

We have 2 different sets you can choose based on your preference. I highly recommend SET A, and for those who cannot drink coffee, you can go for SET B;


   SET A  
BV Alfalfa
Garlic Tablet
Mineral Coffee

Promotion Price:
1 month - RM150
3 months - RM400





  SET B  
BV Alfalfa
Garam Buluh Premier Drink

Promotion Price:
3 months - RM360




HOW TO CONSUME?

For Set A:

Morning
1 sachet Mineral Coffee
2 Garlic tablets
Afternoon
BV Alfalfa (after lunch)
Evening
1 sachet Mineral Coffee 
Night
BV Alfalfa (after dinner)
2 Garlic tablets


For Set B:

Morning
BV Alfalfa (after breakfast)
Afternoon
BV Alfalfa (after lunch)
Night
1 sachet Garam Buluh (before sleep)

** BV Alfalfa Intake - Mix 1 cap (2 tablespoons) into 200ml glass of water



WHY CHOOSE SET KURUS BAJET? 

Ramai NAK KURUS, nak turunkan berat badan tetapi belum jumpa cara yang sesuai.

NAK KURUS dan KEKAL CANTIK,
memerlukan komitmen dan disiplin.

Untuk penurunan berat badan dan penjagaan jangka masa panjang, kita perlu usahakan secara semulajadi, berikan masa dan ruang tanpa berputus asa. Create a healthy lifestyle and eat clean too.

Now, 
dengan adanya bantuan SET KURUS BAJET disamping pemakaian Premium Beautiful, impian anda untuk menurunkan berat dan mendapatkan bentuk badan yang lebih menarik mampu direalisasikan!

KONSEP SET KURUS BAJET:

Penurunan Berat = melalui Detox dan Buang

Detox = penting untuk singkirkan segala toksin dalam badan. *toksin boleh menghalang penyerapan vitamin

Buang = mencuci perut dan usus dari sisa bahan kumuh yang tidak disingkirkan sepenuhnya sebelum ini

Jangan terkejut sekiranya berat badan belum menampakkan perubahan besar, tetapi ukur lilit pinggang anda semakin berkurang! 
Ini yang dinamakan ''inch loss".

Gambar berikut akan menerangkan lebih jelas kenapa perlu proses detox dan buang dalam usaha menurunkan berat badan anda..






BENEFITS OF EACH PRODUCTS

1. BV Alfalfa 

berfungi untuk..

- menyahtoksid
-menggalakkan sistem penghadaman yang baik
- mangALKALIkan badan
- menghilangkan bau nafas
-meningkatkan fungsi imuniti badan
- mengurangkan haba dalam badan yang berlebihan
- menambah darah dan menyampaikan lebih banyak oksigen ke seluruh badan.




2. Hai-O Garlic Tablet 

berfungsi untuk..

- menurunkan kandungan lemak dan kolesterol dalam darah
- mencegah penyakit kardiovaskular dan arteriosklerosis
- menghalang pembekuan darah, mencegah trombosis
- membantu fungsi penghadaman, melegakan perut kembung, dan ulser peptik
-membasmi kuman dan keradangan serta mencegah jangkitan penyakit
-membantu menyelaras gula dalam darah
- menggalakkan peredaran darah dalam badan


3. Mineral Coffee 

berfungsi untuk..

-menghilangkan keletihan fizikal dan mental
- minyingkirkan toksin dalam badan
- membantu mengawal rasa lapar
- sesuai untuk pesakit diabetes, darah tinggi, sakit jantung, sembelit & migrain

Mengandungi.. 

* 70-80 jenis mineral semulajadi dan elemen surih
* kaya dengan anti-oksida
* Rendah kalori, hanya 56kcal
* Tiada gula tambahan

4. Garam Buluh 

berfungsi untuk..

- menyingkirkan toksin dalam badan seperti logam berat, bahan kimia, bakteria, bahan buangan metabolisme, keracunan asid, radikal bebas)
- menguatkan peristalsis saluran usus, singkirkan najis lama yang terkumpul dalam usus
- membekalkan bahan mineral dan elemen surih 
- menyelaras fungsi badan
- menyeimbangkan pH badan, mengembalikan susuk badan yang beralkali lemah
- meningkatkan daya pemulihan badan

Mengandungi..

*Kalsium - membantu mengawal berat badan
*Magnesium - mengawal tekanan darah tinggi, merawat diabetes, migrain, insomnia, kemurungan
*Zat besi - pembawa oksigen, membantu fungsi otot & otak
*Potassium - mengekalkan fungsi jantung, otot, buah pinggang, organ-organ penting dalam keadaan baik
-membantu fungsi metabolisme karbohidrat & pertumbuhan otot






TESTIMONIALS!

These are some of the testimonials from our satisfied users. 
Mereka antara yang berjaya menurunkan berat badan dengan mengamalkan Set Kurus Bajet dan pemakaian Premium Beautiful Corset.


Latest 3 testimonials..





Previous testimonials.. 







Now, you have seen the RESULTS! 
Why wait? 

GET your 
Premium Beautiful corset + SET KURUS BAJET 
from me Today! 

For further details or enquiries , please contact me at 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...