22 July, 2016

Team Raya KL on 1st Syawal

1 Syawal.. 

hari kemenagan yang disambut seluruh umat Islam dengan penuh rasa syukur setelah berjaya melalui Ramadhan selama 1 bulan

hari kita berkumpul dengan ahli keluarga dan saling berkunjungan ke rumah sanak-saudara juga sahabat handai

juga hari untuk kita saling memohon maaf sesama kita.


Setiap tahun, inilah hari yang kita semua nanti-nanti kan. 
Waktu kecil, kitalah orang paling seronok berbaju baru, berkasut baru, dan sibuk kutip duit raya.
Bila dah dewasa dan jadi mak ayah pula, kita lebih fokus dan sibuk menyiapkan anak-anak untuk beraya. 

For Naa sendiri, memang keutamaan adalah anak-anak. I want everything to be perfect for my boys. Every year, Naa yang decide nak pakai color apa for the whole family. Husband just bagi opinion and he will let me decide, paling penting dia tak suka dark colors. So, for this year we picked yellow! Suka sangat tengok this combination of colors on my boys sebab nampak terang dan ceria.




Syawal 2016,
turn kami anak beranak beraya di KL.
Apa yang seronoknya bila turn beraya KL dahulu, kami tak perlu risau nak bersesak di jalan raya untuk balik kampung.
Sehari sebelum raya, jalan di KL semua lengang dan kami boleh enjoy shopping lagi. So, tahun ni, sehari sebelum raya memang Naa and hubby sempat lagi shopping kat Jakel Mall tu. Ramai-ramai yang ada hanyalah orang yang beraya kat KL, jadi tak sesak sangat. Best kan ;)


Kat sini, Naa share some of our pictures
#TeamRayaKL
Team Yellow vs. Team Blue

Nampak menarik jer kan this color combination dalam satu gambar.
Kamilah anak dan cucu Mejar Naserudin.
*we miss you papa, always..


Our small family with beloved Mama.
Alhamdulillah, mama masih kuat dan sihat.
Semua hidangan di pagi raya, memang hasil air tangan mama and our favorite will be mama's lontong and bistik. 



Along's family pula bergambar dengan mama..
bukan senang tau nak make sure semua anak-anak pandang camera and smile. haha..kids will always be kids la kan



Maktok dan cucu-cucu kesayangannya..
semua cucu-cucu ni sangat pandai 'pow' maktok untuk beli macam-macam toys tau. They really know how to pujuk rayu maktok ;P


Ini pula, our sons dengan nek busu and ayong erin.
Another tempat derang bermanja dan pow beli mainan jugak, hehe.



#teamwanita


 #teamlelaki



Along dan Adik..



Cubaan sekali lagi untuk bergambar anak-beranak, tapi Danish taknak smile..
Rasanya, semua orang dengan anak kecil ni memang sangat susah nak dapat the perfect family picture. Anak-anak ni ikut mood derang and cepat hilang focus.




Salam-salam moments..
anak-anak beratur ikut umur ya, siapa besar jalan dulu.



Turn anak teruna no.1 mommy salam ..
waktu ni, i told him "ni kena minta maaf banyak-banyak kat mommy ni, asik gaduh ngan mommy jer kan?"
haha, sebab tu lah dia gelak jer tu.


turn baby busuk mommy pulak..
kiss mommy tapi kantoi mata danish tengah tengok tv ;P 
ohh my anak!



now, turn mommy salam daddy pulak.
"Ampun banyak-banyak bee, i tahu i banyak dosa dengan you."
Biasalah kan, suami sebagai teman gaduh dan tempah luahan segala-galanya. Kadangkala, suara kita ternaik. Kadangkala, kita terbawa emosi.
Apa pun, yang penting saling bertolak ansur untuk jaga keharmonian rumah tangga InShaaAllah.
 I love you so much bee!


Makan sudah, salam sudah, kami sambung balik posing.
Ini gaya mommy bersama 2 anak teruna..Danial and Danish.


Again, the 4 of us..
InShaaAllah semoga ada rezeki nanti untuk tambah baby girl pulak. Planning, another 2/3 years from now jika diizinkan.
Kan bee kan?? ;P 


Ok lah, sampai di sini sahaja cerita Team Raya KL pada 1 Syawal. Kalau ikutkan hati, banyak lagi nak share gambar-gambar lain tapi penuh sangat pulak nanti. 


Akhir kata,
SALAM AIDILFITRI..EID MUBARAK 
to all muslim brothers and sisters,
Maaf Zahir Batin from me,Naa Kamaruddin.



29 June, 2016

Premium Beautiful Promotion is Ending!


2 days left!!!

Especially to those yang sentiasa buat last minute preparation for 
Hari Raya, Wedding, Dinner Events, or even for Confinement Days..
please, please, please make sure that 
Premium Beautiful Corset is in your checklist too! 

Why??

Sebab WAJIB PAKAI PB lah.

Sekarang ni, semua dalam mood dah nak beraya. 
Mesti semua dah tak sabar nak pakai Baju Raya yang dah tempah atau ready-to-wear. 
Baju Raya confirm cantik dan meletup dah, cuma satu sahaja..pastikan bentuk badan kita terletak cantik waktu pakai baju raya nanti. Tak nak la ternampak lebihan lemak-lemak kat tempat tak sepatutnya.

Trust me, 
your whole look + make up + handbag + shoes will not be perfect without a good body shaper like Premium Beautiful. 



For mommies in Confinement pula, don't worry. 
Tetap boleh beraya dan bergaya dengan baju cantik-cantik juga, asalkan ada Premium Beautiful Corset. 

Talking throuh my own experience, 
you can just SAY NO to traditional bengkung yang tali berjela-jela panjang tu. 

Waktu nak pakai sahaja pun, dah memerlukan 2 orang tarik menarik tali untuk bagi ketat. 
Then selepas 2-3 hours pakai, bergerak situ sini, ulang alik toilet, bengkung akan mula rasa lari paksi, longgar, tak selesa, dan panas. 
At the end, tiada kesan pembentukan badan yang cantik pun selepas 44 hari berpantang. Such a waste of time and effort. 

So, tak perlu fikir panjang. 
Just choose Premium Beautiful Corset as your confinement buddy. You will not regret it, and you will see the result in no time. 
Totally worth it! 
Bukan sahaja dari segi shaping badan, nak kurus semata-mata, tetapi Pb corset bantu memulihkan kesihatan dalaman wanita. Pb juga bagi the best support for your body, hilangkan sakit pinggang, dan mudahkan pengalaman breastfeeding. 


Bila dah rasa, dah jadi pemakai PB tegar, 
confirm tak akan tinggal dah our second skin ni. 
Semua wanita nak CANTIK LUAR & CANTIK DALAM.

Premium Beautiful is designed;
70% for health,
30% for beauty,
and gives you 100% Confidence! 



Hurry up ladies!!!
Serlahkan Gaya Raya Anda 
with 
Premium Beautiful


GRAB OUR CASH REBATE PROMOTION NOW,
call or whatsapp Naa at +6012-2844960





25 June, 2016

Resipi Ramadhan - Min Kaffe Panna Cotta

Bulan Ramadhan ni, bila masuk waktu ke arah petang, 
ramai yang akan mula berfikir tentang menu apa untuk juadah berbuka.

Kalau beli dekat bazar Ramadhan, kadang-kadang kita pun naik bosan juga beli benda sama. Wajib nak tukar-tukar menu juga kan. 
This year, Naa sebenarnya tak jejak lagi kaki di Bazar Ramadhan kat KL, Selangor. 
Awal puasa jer haritu, masa dekat kelantan memang wajib pergi cari kuih muih kat sana.

Selain main dish, nasi dan lauk-pauk, 
pemanis mulut or dessert pun wajib ada dalam hidangan.

So, what's your favorite dessert?
Kalau Naa, antara kuih favorite bulan puasa ialah, 
puding gula hangus or bread pudding or jala mas.

Today, special sikit..
Naa nak share simple recipe on how to make 
Min Kaffe Panna Cotta



Bagi penggemar Mineral Coffee @ Min Kaffe
wajib cuba resipi mudah ni tau.
Let's watch this video and learn together..






MIN KAFFE PANNA COTTA 

WITH HAZELNUT BRITTLE


Ingredients for Panna Cotta:
Powdered gelatin, 2 teaspoons
Water, 60 ml
Pouring cream, 935 ml
Icing sugar, 150 gm
Vanilla extract, 1 teaspoon
Min Kaffe, 2 sachets

Ingredients for Hazelnut Brittle:
Castor sugar, 1 cup
Water, ¼ cup
Chopped Hazelnut, 60 gm

Ingredients for Whipping cream:
Whipping cream, 200 ml
Icing sugar, 1 teaspoon


To prepare panna cotta:

1. Put gelatin in water and set aside for 5 minutes.
2. Place cream, icing sugar, vanilla and Min Kaffe 
in a saucepan over medium heat and stir until dissolved.
3. Add gelatin mixture and simmer over low heat until the gelatine dissolves.
4. Then sieve into a jug. Pour the mixture into a glass or mould of your preferance and refrigerate for at least 6 hours or overnight.

To prepare hazelnut brittle:
1. Heat sugar and water in a saucepan over medium heat until sugar turns colour.
2. Add in chopped hazelnuts and swirl the pan to incorporate the caramel and hazelnuts.
3. Then pour the mixture onto baking parchment. Let it cool completely and set aside.

To prepare the whipping cream:
1. Whisk cream and sugar using an electric mixer until soft peak.
2. Then place cream in a piping bag with a star nozzle.

To serve:
Pipe cream onto panna cotta and top with chopped hazelnut brittle.


Wowww, looks yummy kan?
So, apa lagi..let's give it a try.
Kalau nak hidang untuk Raya nanti pun best juga ni.

Sebelum tu, bahan wajib ada semestinya Min Kaffe!
Mana nak dapat Min Kaffe?
Boleh terus order melalui Naa,
just call or whatsapp "Nak Min Kaffe" and send to +60122844960.

Thank you everyone,
selamat mencuba resipi baru dan Selamat Berbuka Puasa!




19 May, 2016

Jangan Bimbang... Rezeki Kita Allah Yang Tentukan.

Ramai antara kita yang setiap hari mengerah keringat, berkerja dan berniaga untuk mendapatkan duit untuk meneruskan kehidupan seharian. Sampai kadang ramai yang terlupa untuk sandarkan semua perkerjaan tu ikhlas kerana Allah. 

Lebih teruk ramai antara kita yang berkerja keras dan berniaga sepenuh hati siang dan malam. Tapi dengan sengaja meninggalkan solat. Dengan sengaja tak menjaga batas pergaulan antara lelaki dan perempuan. Dengan sengaja melakukan perkerjaan yang makhruh dan haram. Kekayaan wang ringgit dan harta selalu jadi penyebab kita lagi jauh dari rahmat Allah. 

CEO, Managers, Supervisors dan Teamlead bukan penentu rezeki naik pangkat ataupun berapa banyak salary increment yang bakal kita dapat tiap kali selepas appraisal. Hanya Allah lah penentu dan pemberi rezeki mutlak, jadi janganlah bimbang.

Janganlah rasa iri hati dengan kawan-kawan kita yang berjaya dalam kerjaya ataupun dalam berniaga. Rezeki Allah tak pernah salah alamat dan tak pernah salah orang.  Sekiranya Allah dah tentukan rezeki kita baik dan banyak, maka akan baik dan banyaklah yang kita akan dapat ataupun sebaliknya. Apa yang perlu kita buat, teruskan berusaha dan teruskan berdoa. 

Remember,
kalau kita lakukan sesuatu itu kerana nak dapatkan redha dan perhatian manusia, Maka kita hanya akan dapat redha dan perhatian dari manusia. 
Dan kalau kita lakukan sesuatu itu kerana nak dapatkan redha dan perhatian Allah, Maka kita akan dapat redha dan perhatian dari Allah dan dari manusia.

Lets watch this meaningful video. Mana yang baik kita jadikan ikutan dan semoga kita semua jadi orang yang terbaik dan terhebat di sisi Allah dan manusia. 


video

11 May, 2016

Baju Raya 2016.. tempah atau beli siap ?

In less than 2 months, Syawal bakal tiba lagi. 
As usual, persiapan raya dah kena buat sebelum Ramadhan datang. Budget allocation pun dah kena kira-kira dari sekarang, especially yang dah berkeluarga dan ada anak-anak. 

Bagi korang, mana yang lebih mudah, atau korang prefer as pilihan baju raya..tempah atau beli siap sahaja?

For Naa, dari kecil sampai sekarang, kalau diberi pilihan memang akan tempah setiap baju raya. Even baju melayu husband and my boys pun, Naa prefer tempah. Lagipun sekali setahun jer tempah untuk baju melayu derang ni. 

Kenapa Naa suka lagi yang custom-made ni, sebab tailor or designer akan betul-betul jahit ikut ukuran badan kita, dan bukan ikut sizing kedai ;) So, of course la lebih selesa dan ikut apa kita nak. 

But, apa pun bergantung pada pilihan masing-masing. Lagipun zaman sekarang, terlalu banyak pilihan yang kita ada untuk beli baju yang dah siap. 
Semua cantik-cantik pulak tu, and kalau tengok RTW collection from designers, confirm rambang mata nak pilih. Ada yang akan end up buying more than they should. Tambah pula, semua boleh shop online sahaja. Click-click, then tunggu baju sampai kat rumah. So easy! 

Naa sebenarnya nak share some RTW collection from Zalora yang sangat menarik hati mengikut mata Naa ;) 

This one, from Rizalman.
I really like this black kurung. Simple yet elegant. Sesuai sangat kalau lepas raya, pakai pergi dinner or function. Just gayakan dengan white pearl maybe. 

baju-raya-rtw-rizalman-zalora
Ini pula pilihan color lebih sweet.

baju-raya-rtw-rizalman-zalora

Next, collection from Jovian pula..
Ini yang Naa suka based on color and design

baju-raya-rtw-jovian-zalora
baju-raya-rtw-jovian-zalora

For dress, I will choose these two, 
color yang sangat vibrant and menarik.

baju-raya-rtw-jovian-zalora

baju-raya-rtw-jovian-zalora
RTW collection seterusnya, Naa suka from Fiziwoo.
Black and white ni paling memikat hati.
Cuma satu jer my concern, lengan bajunya tiga suku.
I will prefer kalau lengan labuh.

baju-raya-rtw-fiziwoo-zalora

baju-raya-rtw-fiziwoo-zalora

*credit to Zalora for all the Baju Raya pictures


Ok, ini baru tengok dekat website Zalora, belum masuk fashionvalet, dan yang lain-lain lagi. 
Memang confirm rambang mata sebab semua pun cantik. 

Apapun, satu sahaja masalah RTW ni.. 
tak semua orang dan tak semua bentuk badan boleh muat dengan elok baju yang dibeli siap. Kadang-kadang memerlukan alteration untuk sesuaikan dengan bentuk badan.
Apa yang Naa nampak, kalau badan yang slim In Shaa Allah tiada masalah, dan baju akan terletak cantik.

Macam mana nak nampak slim dan cantik terletak bila pakai baju raya?

Selain dari kawal pemakanan di bulan Ramadhan, buat light exercise, dan rajin detox, Naa sangat-sangat recommend untuk cuba Premium Beautiful Corset. 

It really works on me and it helps me to maintain my figures walaupun selepas bersalin. 
Malah, berpantang anak kedua dengan Premium Beautiful sangat-sangatlah memudahkan pergerakan dan bantu reshape badan dengan sangat cepat. 

Bila fikir pasal Raya,kita semua pun mesti nak nampak cantik, nak nampak kurus, dan nak tutup bahagian lemak-lemak berlebihan. Alang-alang dah tempah atau dah beli siap Baju Raya yang cantik meletup, wajib nak sarung Premium Beautiful Corset sekali kat dalam. Barulah semuanya lengkap, and nampak perfect. 

baju-raya-2016-premium-beautiful-corset-cantik-kurus-bergaya


Bila body figure dah diperbaiki dari dalam, keyakinan pun akan lebih terserlah di luar. 
Percayalah! Sebab apa Naa share, semua dari pengalaman sendiri. I'm a women, a wife and also a mother of two. I still want to look good all the time, walaupun dah jadi mak-mak.
Looking selebet and badan tak terurus is not in my dictionary. 


baju-raya-2016-premium-beautiful-corset-cantik-kurus-bergaya-naa-kamaruddin


Another GOOD NEWS untuk semua, 
we still have special promotion too! 
You can save up to RM1500, 
dengan pembelian Premium Beautiful sekarang. 

Nak lagi jimat? 
Boleh contact Naa secepat mungkin untuk keterangan lanjut..




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...