09 October, 2017

Ada Apa Dengan Min Kaffe ?



Sana-sini Min Kaffe...
Merata-rata bercerita pasal kopi garam buluh ni! 

Ada apa dengan Min Kaffe ni? 
Apa yang meletop sangat dengan kopi ni? 
Best sangat ker? 

Haaaa...sebagai peminat tegar Min Kaffe since 2013, 
meh Naa share sikit pasal Min Kaffe ni ;)

Kalau siapa yang kenal Naa, semua tahu yang i'm addicted to ☕️ coffee. 
Memang jenis yang yang tak boleh hidup without coffee lah and kalau dulu penggemar tegar Nescafe jugak. Tapi sejak berjinak dengan Min Kaffe, Naa terus stop minum kopi-kopi lain. 


Now, Min Kaffe is my No.1 choice❗️ 

Macam mana Naa boleh bertukar kepada Min Kaffe 
and terus memilih Min Kaffe as my no.1 choice ni? 

Ada banyak sebabnya...tapi apa sebab utamanya ialah:

SEBAB NAK KURUS! 
SEBAB NAK MAINTAIN BODY SHAPE! 
SEBAB NAK ELAK KENCING MANIS! 

kopi-kurus-min-kaffe-naa-kamaruddin

How come Min Kaffe boleh bantu penggemar kopi maintain body shape? 

1 sachet Min Kaffe = hanya 56kcal sahaja❗️

Minum Min Kaffe juga akan bantu lawaskan proses 'membuang'

Jadi, inilah the best choice untuk jaga badan. 

min-kaffe-kopi-sedap-sihat-kurus-naa-kamaruddin


What makes Min Kaffe unique?

✔️ Tanpa Gula
✔️ Tanpa bahan pengawet
✔️ Bebas dari kolesterol
✔️ Mengandungi Garam Buluh yang sangat tinggi dengan khasiat, tinggi dengan kandungan Mineral (terutamanya Magnesium), dan mampu menyahtoksin
✔️ Kopi yang tidak berasid
✔️ Diperbuat dari Kopi Robusta yang terpilih, berkualiti tinggi. 

Kat sini, 
Naa ringkaskan penerangan tentang Min Kaffe in a picture;

min-kaffe-kelebihan-keunikan-naa-kamaruddin

Siapa yang sesuai dan digalakkan 
untuk amal Min Kaffe ni? πŸ’πŸ» 

min-kaffe-kopi-garam-buluh-sihat-naa-kamaruddin


Now, korang dah nampak kan..
Min Kaffe ni, kopi garam buluh yang sangat unik
 dan banyak kelebihan πŸ‘πŸ»

Kat sini, Naa kongsikan sekali beberapa 
Testimoni Pengguna Min Kaffe...


















Okei, rasa cukup takat tu jer Naa share. Sebenarnya banyak lagi testimoni, tapi tak terbaca pulak korang kan πŸ˜‚ 

Senang cerita..korang kena cuba sendiri dulu minum Min Kaffe ni. Bila dah rasa, confirm nak lagi dan lagi dan terus melekat❗️

min-kaffe-moments-coffee-lover-naa-kamaruddin

Macam mana nak dapatkan Min Kaffe ni? 
*pastikan korang beli yang ORIGINAL dari pengedar sah*

Korang boleh follow 
instagram @min.kaffe
and do check out latest promotion!

atau 

boleh direct whatsapp Naa jer
πŸ“²+60122844960 

Khas untuk my blog reader, 
Naa akan bagi discount best punya, just don't forget to mention this
promocode: "SayaSukaSangatMinKaffeNaa"






26 September, 2017

Boleh jadi ker Naa masak kek sendiri ni?

I'm not a πŸ‘©πŸ»‍🍳 baker ! 
But I want to bake my own cake. 

Haa, korang pernah tak teringin nak buat sesuatu yang korang tak biasa buat?

Macam Naa sendiri, selalu sangat teringin nak masak cake sendiri kat rumah. Bukanlah cake yang fancy or complicated tu. But, just a simple plain cake yang sedap dimakan panas-panas bila keluar from oven. 
πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹

Naa ni simple jer orangnya, and tak suka makan fancy food or cake sangat. Sekali-sekala boleh lah layan...tapi most of the time Naa akan pilih simple comfort food. More satisfying and fulfilling for me πŸ‘ŒπŸ»

Tapiiiiii....
semua simple comfort food ni biasanya kena belajarbuat sendiri kat rumah. Barulah kena dengan selera kita nak. Betul kann??

So, I HAVE ONE BIG PROBLEM ...
How can I bake my own cake, without an oven?? 
...
That's why lah, i never bake at home. Sebenarnya Naa dah lama nak beli oven, tapi thinking pasal kemalasan nak masak or baking, takut not worth it pulak beli nanti. Yer lah, karang bila dah beli oven, husbandku confirm perli kalau tersadai jer oven tak berasap! πŸ˜†
Sebab tu lah niat nak beli oven asyik tertangguh. 


Last 2 weeks, lepas Raya Haji.. 
Umi Naa datang stay kat rumah kitorang for 2 weeks. 
Masa umi ada, biasanya masa tu lah dapur sentiasa berasap setiap hari..hehe... memang best lah kan. 
And, kebetulan pulak...umie dengan Naa ni memang selera lebih kurang. Kitorang asyik teringin nak makan kek yang simple masak sendiri. 
So, thinking of umi still ada kat KL..akhirnya Naa beli jugak new oven! Finally!!!!
I picked Pensonic Oven yang paling basic jerr. Kebetulan on promotion pulak tu. So, ok sangat lah untuk Naa yang baru nak belajar-belajar je pakai oven ni. Dengan harapan, kalau tak pakai sangat pun nanti, takde lah bazir duit beli mahal-mahal kan? 😁

So, here goes hasil baking pertama kali, dengan bantuan umi...dengan resipi paling simple from umi, terhasil lah Marble Cake! 



Nervous gilerr masa first time nak buat ni sebenarnya. Sebab umi sendiri pun dah berpuluh tahun tak masak cake sendiri. Hahaha...kami anak beranak siap doa "Ya Allah, kau jadikan kek ni, jadikan dia sedap, dan lembut" 
...
rasa kelakar pun ada, tapi sebenarnya betul tau. Apa pun kita buat, jangan lupa mintak padaNYA. 

Alhamdulillah, menjadi jugak marble cake kami ni. Hasil bantuan mr husband jugak tau, dia tolong pukul/kacau adunan sampai kembang. Maklumlah, alatan belum lengkap, we still need to buy a mixer later on. 

But, so far...Naa rasa puas hati jugak lah dengan oven yang sangat murah ni. Sangat affordable lah untuk semua. 
So, to those yang masih takde oven kat rumah, 
and teringin nak cuba main masak-masak dengan oven...Naa recommend this Pensonic Oven! *model PEO2001

We bought this from AEON BIG jer,masa tu ada promosi..only RM149 *kalau tak silap


This baking tray or bekas  (tak sure apa sepatutnya orang panggil) , Naa beli murah-murah dekat Mr.DIY jer. Ada macam-macam pilihan and bentuk. Yang penting murah lahh. So sesuai untuk orang yang tak reti baking macam Naa ni. Tak perlu keluar bajet lebih terus, unless kita memang serious into baking kan ? 

*bekas tak penuh masa buat marble cake ni sebab umi buat adunan sikit jer. Dia pun risau takut tak menjadi ;P


Lepas umi dah balik ke Kelantan, Naa teruskan misi mencuba recipe yang dah lama teringin nak cuba, which is KEK PISANG! 
I searched for the recipe from mr google, and I found this simple recipe from this blog --> ninamirza.com
Thank you for sharing the recipe! 

Naa memang follow jer sebijik apa yang dikongsi and walllahhhh....here's my 1st
 KEK PISANG Moist+Gebu+Sedap πŸ˜˜πŸ‘πŸ»




So far, setakat dua kali buat cake sendiri ni...Alhamdulillah menjadi. Jadi, Naa tak serik untuk mencuba lagi dan lagi InshaaAllah 😁 

Next time, kita cari recipe mudah yang lain pulak untuk cuba. If you guys ada recipe yang simple dan mudah dan confirm menjadi untuk dikongsi dengan Naa, harap sudi berkongsi yaa ☺️πŸ‘ŒπŸ»
Saya budak baru belajar ni. 
Thank you so much in advance ❤️❤️❤️

Do like and share this post too if you like itπŸ‘πŸ» 

11 September, 2017

GOOD LUCK adik-adik!


Good luck to ALL UPSR CANDIDATES 😘

...

Tahun ni lah paling ramai family members terdekat yang ambil UPSR.

Antaranya..my one and only brother, Amir Hazwan, my nephew and my cousins. Semoga semuanya berjaya buat yang terbaik❗️

...

#upsr2017

#allthebest


25 August, 2017

TAK SANGGUP TINGGAL ANAK!




Dilema seorang Mak❗️ 
Giler lah kalau mak tak sayang anak πŸ˜‚ 

Tapi, berapa ramai mak-mak sekarang meninggalkan anak sebab kerja. Tak kerja, tak ada duit lah jawabnya. Bila tak ada duit, nak bagi makan, pakai, sekolah macam mana? πŸ’πŸ» 

Ramai juga korbankan kerjaya, terus tumpukan sepenuh masa sebagai SAHM, hanya jaga anak-anak di rumah sepenuh masa dan bergantung sepenuhnya pada suami yang menanggung segala perbelanjaan. UNTUNGlahhh badan kan. Tapi bukan semua yang mampu buat macam tu πŸ™…πŸΌ Dan apa yang paling merisaukan..bila soal nyawa kita, nasib masa depan kita ni bukan dalam kawalan kita.

Dah bersediakah kita untuk nak tinggalkan bekalan, persiapan, simpanan dan sebagainya untuk anak-anak yang kita sayang sangat-sangat ni? WHAT IF...esok kita tak ada, esok suami kita tak ada πŸ˜₯
....
Baru-baru ni, suami Naa kongsi cerita kawan sekolahnya, yang mana suaminya tiba-tiba hilang penglihatan. Dari sihat walafiat, tiba-tiba dah jadi kurang upaya, dari ada kerja dah hilang pekerjaan. Dah diuji sebegitu, si isteri juga terpaksa berhenti kerja untuk jaga suami di rumah, dan menguruskan anak-anak 😰 AllahuAkbar..besar sungguh ujian tu. Then Naa tanya, macam mana nak survive bila suami isteri dah tak kerja?? πŸ€” 

She recently started bisnes jual jual online sikit-sikit. Jadi sekarang, itu jerlah apa yang boleh dia lakukan dari rumah, sambil jaga suami yang kurang upaya dan anak-anak
....

Jadi, kat sini...apa yang Naa nak kongsi, jom kita mula buat persediaan dari awal. Janganlah kita cepat rasa selesa dengan keadaan kita sekarang. Tengok ajer lah berapa ramai wanita sekeliling kita yang terpaksa kembali bekerja, terpaksa mula jual nasi lemak, ambil upah itu ini..setelah menjadi ibu tunggal πŸ˜₯ 

To all superwomen, adik, akak yang Naa sayang..sama-samalah kita beringat dan bersedia. Kita wanita ni insan istimewa yang dijadikan kuat, dan bukan sehaja mampu menghayun buaian, tapi mampu menguatkan ekonomi keluarga kita juga πŸ’ͺ🏻 PERCAYALAH! 

Satu ayat Mentor Naa selalu pesan, setiap kali kita keluar bekerja..pasang NIAT semua kita buat kerana Allah, dan untuk cari rezeki halal, nak bagi yang terbaik untuk anak-anak, untuk mak ayah. Jadi, serahkan sepenuhnya, mintak pada Allah untuk JAGA ANAK-ANAK yang kita sayang
❤️❤️❤️ 
Kita kena yakin, dan letakkan kepercayaan sepenuhnya pada Allah untuk memelihara anak-anak kita. Kerana setiap apa yang berlaku haya dengan izinNYA

#BCnaakamaruddin

18 June, 2017

Agent tudung Rizman Ruzaini Jana Income sehingga RM10,000 sebulan!


Tup..tap..tup..tap...
dah sampai pun kita ke 23 Ramadhan harini.
Sekejap jer kan masa berlalu. Dalam kesibukan kita buat persiapan Raya, malam-malam 10 hari terakhir ini jugalah kita nak rebut pahala berganda kan. 

Bagi yang berniaga macam Naa sendiri, segala urusan bisnes pun nak settle sebelum balik kampung beraya. Alhamdulillah...rezeki Ramadhan memang cukup luar biasa. Bulan yang penuh rahmat dan keberkatan InshaaAllah. 
Sebenarnya, sejak dari awal Naa berbiznes dulu lagi, memang rezeki Ramadhan memang luar biasa. 
Bukan sahaja dari segi jualan, tapi time ni jugalah dipertemukan rakan-rakan baru yang nak ikut Naa, mulakan biznes.

Tahun 2017
nak tahu tak apa yang luar biasa hebat sambutan??

Apa lagi...tudung RR yang sangat HOT! 
Introducing the 1st collection of Infinence x Rizman Ruzaini Designer Hijab πŸ˜‰

infinencexrizmanruzaini-essential-stellina-designer-hijab-agent-tudung-RR-naa-kamaruddin 

infinencexrizmanruzaini-essential-stellina-designer-hijab-agent-tudung-RR-naa-kamaruddin 

Nak ikutkan, pilihan tudung di pasaran luar sana memang tersangat banyak. Range harga pun ada banyak, mula dari serendah RM10 hinggalah cecah ribuan ringgit sehelai pun ada. 

Kenapa agaknya, semua sibuk jual tudung? 
Semua nak keluarkan tudung jenama sendiri. 
Dah tu siapa nak beli? Hhahaha πŸ˜† ...itulah, yang selalu kita terfikir kan? 

Sebenarnya, bukan soal boleh atau tak boleh keluarkan jenama sendiri. 
Tapi, banyak benda perlu study dulu sebelum buat.
Antaranya, dari segi design, material, production, modal, logistik, pengiraan untung rugi, 
pengurusan kewangan, iklan pemasaran, bagaimana nak tarik peminat, bagaimana nak dapatkan trust dari pengguna untuk beli produk kita, sistem agent, 
dan..... macam-macam lagilah! 
Apa yang bakal berlaku kalau tak habis jual, 
apa akan jadi pada longgokan stock? 
Design tudung pulak perlu ikut trend yang sentiasa berubah-ubah. 

Pening ke peningg??? 
Kalau Naa, memang confirm PENING!! 

Haaa...jadi kat sini Naa share, 
kenapa Naa pilih untuk jadi #agenttudungRR ni 
.
.
.
Ada 5 perkara penting perlu study untuk jual tudung

1. Pilih tudung yang BERKUALITI
Bukan yang murah, tapi HARGA BERPATUTAN dengan kualiti dan brand (jenama). 

Kualiti jahitan, material tudung RR ni memamg sangat best. Kain tak panas, kain jatuh terletak cantik, dan untuk design mewah dengan Lace dan batu swarovski pun memang super high quality. 
Pilihan tudung instant dan juga semi instant sememangnya sangat sesuai dan dapat permintaan tinggi. Sebabnya mudah pakai, mudah sarung, mudah nak gayakan. Bukaan kain tudung RR ni juga besar dan labuh, jadi boleh disesuaikan ikut keselesaan masing-masing. Nak pakai dengan gaya konservatif atau stylo..dua-dua pun boleh πŸ˜‰

2. Pilih tudung dengan jenama yang sudah ada TRUST (established brand).




Contohnya tudung Infinence x RR ni, membawa jenama pereka fesyen terkenal iaitu Rizman Ruzaini. Siapa tak kenal RR kan. Kita selalu tengok artis-artis yang pakai sebelum ini, dan golongan yang kaya-raya. Jadi, kat sini tarikan jenama RR sudah dah ada. Tak payah kita susah-susah nak fikirkan iklan promosi yang mahal-mahal untuk market kan jenama tudung. 

3. Modal RENDAH, and flexible. Kenapa tak perlu tinggi? Naa terangkan secara mudah ya..

- Jenama tudung fashion designer terkenal, biasanya confirm lah cecah ribuan ringgit sehelai biasanya. Tengok sahajalah pada packaging yang exclusive, tambah dengan rekaan RR Brooch yang diberi secara percuma. 
Tapi, dengan bantuan company, mereka sudah buat tempahan secara 'bulk', dalam quantity yang sangat banyak, jadi kos pengeluaran dapat dikurangkan sehingga kita boleh jual pada harga mampu milik untuk semua πŸ‘πŸ»

- Naa, sebagai salah seorang pengedar sah, 
yang mana juga seorang pemborong..Naa tak perlu beli simpan stock banyak untuk berniaga tudung RR ni. 
Cukup a few different sample, sambil pakai sendiri jer. 
Bila client order, Naa terus ambil new stock dari Stokis. 
Jadi, Stokis lah yang sediakan kemudahan simpanan stok untuk kami, pengedar-pengedar sah tudung RR. Senang kan? Dan tak akan berlaku masalah stok di tangan tak habis jual. ZERO RISK kat sini! 

IKLAN IKLAN di BILLBOARDS
pun dah tersedia untuk bantu kita buat promosi, tanpa mengeluarkan kos iklan kita sendiri πŸ‘ŒπŸ»





4. Ramai juga suka jadi agent jual tudung jenama orang lain kan? Apa yang u'olls dapat? Of course lah harga borong, dan juga dapat UNTUNG RUNCIT. 
...
Tapi, tau tak??? 
Dengan jadi agent tudung RR,
Naa bukan jer dapat beli pada harga borong. Tapi, Naa dapat untung runcit 20% dan dapat pulak lagi BONUS dari company 41%. 
BEST kann? Yang baru nak mula, pun ada peluang nak dapat macam ni tau. 

5. SISTEM AGENT! Haa, baru-baru ni Naa dapat dengar dari seorang peniaga tudung. Mengikut kebiasaan, dalam sebulan paling tinggi dia berjaya jual 40 tudung. Tapi untungnya dalam RM30 sehelai sahaja. Takde bonus-bonus lain dah tau. So total sebulan yang waktu paling tinggi jualan, dia dapat RM1200. Tapi dengan usaha keras.
...
Berbeza dengan cara Naa dan rakan-rakan bisnes buat, 
kami ada satu sistem agent yang sudah terbukti berjaya.
Kami bukan hanya menjual sorang-sorang. 
Tapi kami menjual melalui kumpulan, melalui sistem agent yang terbukti berkesan. 
Dalam sebulan, boleh mencecah jualan 100 ke 1000 helai tudung. 
BONUS dari syarikat pula boleh dapat ribuan ringgit, 
itu belum masuk untung runcit yang kita dapat dari setiap jualan. 

WOWW sangat kan? 

agent-tudung-RR-infinencexRR-rizman-ruzaini-peluang-bisnes 


Okei lah, rasanya dari 5 points yang Naa highlight kat atas pun dah cukup menunjukkan betapa untung dan best nyer jadi agent tudung RR yang tengah meletop ni! 
Dan inilah sebabnya kenapa Naa beria-ia sangat nak SHARE dengan sayang-sayang semua tentang PELUANG BESAR buat duit extra dengan RR designer hijab. 




Naa juga boleh share..
bagaimana cara nak PAKAI FREE jer tudung Rizman Ruzaini ni πŸ˜‰

 

Berminat nak tahu, nak jadi #agenttudungRR
Laju-laju contact terus Naa kat nombor ni ya...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...