18 August, 2019

Melbourne Free Trip - Persediaan Tahap 1

Melbourne Free Trip! Tak sabar!!!




InshaAllah esok dah nak gerak...

Naa and husband akan 
berangkat ke Garden City - Melbourne, Australia
and this is going to be our 2nd FREE trip for 2019
right after Free trip Kunming, China April lepas
*post pasal Kunming belum siap lagi :P sabar ye

This is the 2nd time Naa and hubby ke Australia
Sebelum ni ke Gold Coast

Memang best gile travel with the company, the group
and
Paling Best Sekali - Everything Is FREE

Just bawa badan and duit shopping
yang lain semuanya ditanggung!


Victoria, Melbourne Weather forecast from 19 - 25 August


Bestnya! Naa memang tak tahan sejuk
Tapi...
time ni lah pun kita boleh nak bergaya pakai trench coat, leather jackets, and boots! Alaa..feeling ala-ala cerita omputih 🀣
Siapa tak suka kan?  

InshaAllah kami akan bertolak ke Melbourne
on August, 19th via KLIA menaiki MAS
and Naa paling suka naik MAS sebab
Food nya sedap and hospitality terbaik

Our latest passport yang kami buat untuk Kunming trip
Sekarang ni much cheaper, RM200 untuk 5 tahun
berbaloi sangat buat
*click here if nak check harga semasa passport Malaysia


Inilah dia benda paling penting bila nak travel
sekarang ni dah boleh dapat yang murah and reliable
kat mana? Shopee and Lazada lah mana lagi

If korang lupa bawa, boleh beli atas airplane :)
*these 2 plugs dah lebih 7 tahun kami pakai, sangat reliable


Since during this trip kitorang akan banyak
habiskan masa kat luar ber sight-seeing
en hubby decided untuk dapatkan new gadget!

Gimbal @ stabilizer so that dia boleh ambil gambar and
video banyak-banyak sepanjang tours di Melbourne
*Yang pink tu Naa punya selfie stick


Punyalah banyak powerbank nak kena
bawa sekali sebabnya travelling this time
bawa banyak gadgets
Tak macam sebelum ni, dia bawa Nikon DSLR jer
*sometimes rasa kesian juga, banyak and berat en hubby bawa.
Tapi kalau tak bawa, nanti gambar kita tak cantik :(


New addition to his gadget!
Smartphone HD Lenses

Sebulan juga lah en hubby usha kat Shopee
before decided untuk beli 5in1 lense set ni

Di Malaysia, harga around RM300 - RM600
en hubby beli kat Shoppe-China RM170 je siap free postage lagi


Preparation ni kitorang buat sikit-sikit, 
and ikut pada list barang yang perlu.  
Part baju+tudung+shoes pun sama. 
Ada juga some of it Naa pakai apa ada, and some beli baru. 

And as usual, hubby confirmed lah bising
bila Naa kata nak bawa different shoes and
different jackets untuk sepanjang
5 hari di Melbourne nanti
*perempuan ofkos lah nak melaram pakai
cantik-cantik time travel, betul tak? :P~

Takper lah, malam last before bertolak. 
Akhirnya dah finalize apa nak nak pakai dan nak bawak. 

And of course, Travel Essentials seperti ubat-ubatan, toiletteries etc pun kena prepare siap-siap 



Ok lah, dah lewat malam pun. 
Jom tidur dulu....

Esok, Naa akan start to update our journey bermula dari KLIA, so boleh follow my ig: @naakamaruddin πŸ˜˜πŸ‘ŒπŸ»

09 August, 2019

Premium Beautiful Elegance MURAH!

9 AUGUST 2019 
FLASH SALE! 

😱PB Elegance Harga Runtuh❗️

Sempena Flash SALE hari ini sahajaπŸ’₯ 



 

Normal Price for 1 full set PB Elegance starts from RM2800, 

tapi harini..RM1760 Only❗️



So, HURRY UP ladies πŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒ 

Esok, harga kita kira lain dah!





 Bagi yang dah biasa pakai PB Classic (*black), 

mesti ada perasaan nak merasa pakai PB elegance jugak kan? 


Color pun lebih nampak exclusive, tambah pula gold embroidery pada lace sangat mewah and cantik jer mata memandang. 

Senang cerita, lagi nampak sexy lah bila pakai depan suami sendiri tu 😘 

And keistimewaan PB elegance ni, adalah pada fabric nya yang lebih lembut, selesa ibarat pakai silk dekat badan.

‘Pakai corset, tapi tak rasa macam pakai’


So, if you are looking for extra comfort, elegance, and sexy...

Choose Premium Beautiful Elegance! 


...


Untuk korang yang dah ada 1 full set Premium Beautiful Corset..hanya plan nak tambah extra pieces tertentu untuk gilir-gilir pakai, pun boleh! πŸ‘πŸ» 


Kita ada beberapa pilihan COMBO JIMAT harini for PB Elegance untuk korang pilih mana  yang berkenan di hati ☺️ 









So, pilih jangan tak pilih u’olls! 

Memang Naa offer harga member ajer dah ni...

Untuk nak bagi chance korang sama-sama merasa apa yang Naa suka sangat dengan pemakaian Premium Beautiful ni! 

Cara mudah nak jaga badan πŸ‘πŸ» 


Apa-apa nak tanya, boleh direct whatsapp Naa at 0122844960

22 July, 2019

Asyik Nampak Hebatnya Orang, sampai lupa..

...DIRI SENDIRI PUN HEBAT! 

Most of the time, inilah yang selalu terjadi. 
Tambah pulak, zaman soc media now ni..semakin ramai generasi muda, generasi baru yang menunjukkan betapa gah pencapaian masing-masing dlm dunia business! 

Ramai kagum, ramai tengok, dan ramai nak berjaya macam mereka. 

Tapi, berapa ramai berani mencuba? 
Berapa ramai yang yakin dengan potensi diri sendiri? 
Asyik tengok kehebatan orang lain, sampai tak nampak kehebatan diri sendiri! 




Last night, i came across an ig profile.. sharing about her business journey in a year. Memang kagum dengan pencapaiannya, dan pada masa yang sama, ada sesuatu mengetuk kepala Naa sendiri balik❗️ 

Apa yang mengetuk kepala tu πŸ˜… ❓

It made me realized betapa banyak Allah bagi rezeki pada Naa sepanjang business ni. Tak terhitung nikmat rezeki, tak terungkap dengan kata-kata.

When i started this business 8 years ago, takde apa pun pengalaman, takde apa ilmu business, tak reti cakap dengan orang, takut nak bukak mulut. 
Tapi, berkat ilmu bimbingan from leaders, mentors in business..within a year, Naa qualified NOT ONLY 1 FREE TRIP, BUT 3 FREE TRIPS IN A ROW❗️



Bermula with Hong Kong FREE TRIP berdua with Hubby Ashraf Naserudin, itu lah pengalaman kali pertama Naa masuk ke Disneyland, and kali pertama masuk designer boutique, and bought my 1st Gucci Handbag πŸ‘œ



Then, Naa qualified 1st Europe FREE TRIP to Holland & Belgium..
MashaaAllah kali pertama jejak kaki di bumi Europe after 13hours direct flight ✈️ keluar jer from pintu Amsterdam Schiphol Airport, terus angin sejuk musim bunga terasa kat pipi Naa, and masa tu macam orang jakun..dok hembus nafas and perhati mulut keluar asap sebab sejukk sangat! 😍 And experience masuk Keukenhof Park percuma, tengok bunga keindahan bunga tulip 🌷, and sepanjang tepi jalan terbentang luas ladang tulip yang macam kek lapis warna warni 🌈 Subhanallah..cantik amat sangat! And peluang tengok windmills, tengok kilang yang buat clog shoes famous tu, buat cheese, and visit Volendam Village! Semua pun pengalaman manis tak boleh lupa sangat! 



Then, 3rd Free Trip..Naa qulified ke Vietnam pulak. Kalini, bukan pergi berdua ajer..tapi bersama ramai-ramai business partners yang mana merupakan 1st Free Trip diorang. So, memang masa tu, pengalaman baru teman business partners pulak untuk enjoy the trip and shopping macam orang giler kat sana! Sebab sangat murah and macam-macam ada kat vietnam tu🀩 

So, itulah pengalaman tahun pertama Naa in this business..yang membawa Naa terus kekal sampai ke harini, dah lebih 8 tahun. Dah berbelas-belas FREE TRIPs yang Naa dah dapat melalui bisnes..Alhamdulillah 🀲🏻 

Kadang tu, bila dah biasa sangat dapat, bila dah lama dalam business, we tend to forget apa yang kita dah capai πŸ˜… 
Kita lupa, yang bukan semua orang berpeluang merasa apa yang kita rasa tu.

“ Ramai ada keinginan,
 belum tentu jadi kenyataan.”

Selepas jumpa peluang bisnes ni...

MULA DENGAN KEINGINAN, 
KUATKAN KEYAKINAN, 
IKUT RANCANGAN..SECEPAT MUNGKIN LAKUKAN TINDAKAN, 
PASTI MENCAPAI KEJAYAAN! 

- Sifu Cdm Chan-


THANK YOU ALLAH, 
Thank you business mentors and team,
Thank you SHOM for the wonderful 8 years and counting...! 


NOW, 
FREE TRIP TO BANGKOK & PATTAYA 
is open for grab! 



Jom follow Naa to Bangkok Pattaya FREE TRIP ✈️ 
This could be your life changing experience too! 
πŸ“² +60122844960

Boleh click whatsapp link Naa sini untuk tanya macam mana nak mula 
πŸ‘‡πŸ»

18 June, 2019

Cerita Raya Kami di Kelate 2019

#TeamRaya mana u’olls this year?? 

Kami #teamrayakelate 😁 
Ahamdulillah, perjalanan #kelikkelate pun dipermudahkan, only 6 hours+ and masa balik semula ke KL pun lebih kurang 6 hours πŸš—
It’s about choosing the perfect timing to start the journey..driving skill hebat potong memotong, and apa pun, dengan izinNYA jua of course. 
So Syukur sangat..Doa jer sentiasa sebelum dan semasa perjalanan 

Di kesempatan Syawal ni, Naa & Family nak ucapkan Selamat Hari Raya..Maaf Zahir Batin kepada semua yang mengenali kamiπŸ™πŸΌ Mohon ampun dan maaf dari hujung rambut sampailah ke hujung kaki. 


Kalini kelik kelate, hubby nya dah malas nak angkut DSLR camera, so all pictures were captured using iphone mommy jer. 
And tripod pulak lupa bawak, so this is the best family picture kitorang boleh dapat hasil low lighting and bantuan my cousin πŸ˜‰ 

Naa nak simpan jugak sini, kenangan Raya 2019 Pictures with families...so that mudah nak cari and tengok balik 


Kenangan pagi raya,
rasa sebak, sayu, happy semua pun ada..apa pun syukur Alhamdulillah, masih diberi kesempatan malam raya untuk solat sunat tasbih, and pagi raya untuk solat sunat raya with Umi πŸ₯° things we did together since Naa kecik-kecik dulu *cuma now, I will never get the chance to do it with Abah together with my little family πŸ˜” but, Allah knows best! Naa terima seadanya, syukur seadanya. 



This year, kitorang ikut umi solat sunat aidilfitri kat Masjid Kampung Kusial, only 15 minutes drive from umi’s house at Tanah Merah.
Kat sinilah, kampung umi..dan kat sinilah jugak Naa dilahirkan rumah arwah MaTok. Kitorang duduk menyewa kat Kusial sampai Naa darjah 2. Awal darjah 2 tu, barulah kitorang 1 family pindah ke rumah Tanah Merah yang sekarang.  





Danish & Daddy dulu posing dekat area depan rumah arwah Matok (*now rumah Ngah)


Abang Danial, as usual laju jer naik kat rumah Ngah, terus cari makan! πŸ˜… Danial & Food tak dapat dipisahkan, sebab tu la badan makin bulatt!


Boleh kata now ni, sekali setahun jer big family dapat berkumpul time Raya. Dulu bapak sedara, mak sedara yang muda, makin bertambah usia. Dulu all my younger cousins yang kecik, now dah besar panjang, dah mula kerja jugak, and ada yang dah ada anak jugak dah. 




Almost complete, 5 adik beradik umi with anak + cucu..lagi 2 families belum sampai time ni. 


Another take, kita wefie lah! Kesian suami i tak masuk gambar pulak nanti πŸ˜‚ 


Perut dah kenyang, sebelum gerak balik..sempat tahun ni kita singgah ke port famous bergambar kat Kg Kusial ni, dekat Guillemard Bridge! Yeayyy!!!! 


Nasib kitorang baik, masa sampai kat sini..mmg takde orang lain yang sampai. So, takde la kena tunggu turn nak bergambar 😚 


Kata umi, zaman dia sekolah dulu..memang inilah jalan nak ke sekolah. And masa Naa dok kat kampung kecik-kecik, bila musim banjir, jalan raya tak boleh lalu, orang kampung akan berjalan ikut jambatan ni, untuk cross sungai kelantan, and pergi ke bandar Tanah Merah, cari bekalan food. 


Mujur ada sorang anak dah besar sikit untuk mintak tolong ambil gambar mommy+daddy ni πŸ₯° 
Nak demand lebih-lebih tak boleh la kan.  After this, nak kena belikan camera untuk Danial practise selalu and asah skill. 


Ni full ootd, kain semua dah komot dah. And kalau ada rasa pelik jer tudung express tu..haa, tudung pinjam from umi namanya🀭 kes lupa bawak tudung bila ke masjid awal pagi. Nak patah balik ambik memang tak lah kan, mahu nyer kena bebel tak bernoktah ngan suami i tu! Ahhaha..jadi Naa redha jer bila kena posing raya dengan tudung express ni! 


Boleh nampak kan, belakang kitorang tu..dekat bridge, dah penuh umat manusia sekampung datang nak bergambar situ πŸ€ͺ nasib baik kitorang cepat few minutes jer tau! And kalau datang sini, nak berjalan kat batu-batu..tak payah mimpi pakai high heels ya akak-akak. Tak sesuai sangat, kang ada yang terpelecok jatuh, and tergeliat terus kaki, jadi tragedi pulak kat situ. 





Last few poses from the boys ❗️


Balik rumah umi, barulah jumpa shawl sendiri..and another round of OOTD 🀣 baju komot dont care dah! 


Kenangan dengan Umi, #teamrayapurple tahun ni 


Kenangan dengan anak-anak dara Along (moklong) 


Hubby with Ayahlong, cikgu bahasa melayu dan usahawan kambing ni! Hehehe..

Eh, tumpang bergambar la lagi sekeping, dua keping kat sini..



Ok, done kat Tanah Merah...
Kitorang terus lajak Raya ke Kemuning, Machang pulok! Rumah arwah TokAyah, yang sekarang dah jadi rumah Abah ☺️ 


Sampai jer rumah Abah, kebetulan family arwah MakYah and family CikAwang pun ada sekali. Terus lah posing for gambar! 


Tengah semangat bercerita pasal Bayblade. AyahLan pun melayan jer anak-anak buah tu πŸ˜‚


Gambar beraya sebelah petang ni, mmg dah tak banyak. Mommy dah kepanasan yang amat! Sebelum balik, sempat singgah ke rumah Moklong (kakak abah yang sulung), tapi gambarnya dah takde. Semua sibuk makan nasik jer time tu 🀭 


Perjalanan balik, mmg jam dah jalan from Machang ke Tanah Merah. Adik dah tertonggeng tidur kepenatan, dan last sekali tertidur atas plastic yang ada Pisang Nangka mentah yang Tokbah bagi mommy πŸ˜‚
Nasiblah takde getah pisang melekat kat baju tu anak oiii!!! 


Nampaknya, sampai sini ajer la cerita 1 Syawal kami anak beranak ❤️ 
Semoga berjumpa lagi 1 Syawal akan datang InShaaAllah..

07 January, 2019

RAHSIA PESONA WANITA



Pesona Wanita dinilai bermula dari 3 aspek paling utama iaitu 

🌹 Kesihatan
🌹 Kebersihan 
🌹 Kecantikan

Ketiga-tiga ni perlu kita ambil perhatian dari awal remaja sehingga lah ke lewat usia.

Tapi, dalam kesibukan seharian zaman serba moden ni..ramai wanita makin mengabaikan penjagaan diri sendiri. 
Bukan sengaja, tapi sebab bila dah kahwin, dah jadi mak-mak..kita akan lebih megutamakan hal suami dan anak-anak. Pada masa yang sama, kita juga keluar bekerja dan sendiri tak ada masa untuk jaga diri sendiri 😒


So, mula dengan tahun baru ni..
jom kita ubah how we treat ourselves ❤️ 
We should love and take care of ourselves better. If tak mula now, lama kelamaan kita juga yang akan mula alami masalah kesihatan and niat nak jaga family pun, nanti kita tak mampu. 

Today, Naa terpanggil untuk share a few simple TIPS yang mudah untuk kita amalkan sama-sama πŸ‘ŒπŸ» 
Busy macamana sekalipun, InshaaAllah kita mampu jaga kesihatan, kebersihan dan kecantikan. 

So here goes.....
*baca sampai habis tau ☺️ 

#1 Paling utama adalah penjagaan alat sulit wanita

Zaman sekarang, dari awal remaja pun dah ramai mula alami masalah keputihan. Actually, ini adalah common problem yang ramai alami. Tapi common problem tak bermaksud tak payah risau dan tak usaha apa-apa untuk rawat dan kurangkan πŸ˜… 

Secara ringkas, Naa rumuskan few Tips Penjagaan Bahagian Intim Wanita yang boleh kita followπŸ‘πŸ»

1. Pastikan bahagian alat sulit sentiasa bersih sentiasa


2. Pastikan ia kering setiap kali selepas buang air kecil/besar 


3. Gunakan Pad/Pantyliner yang diperbuat dari πŸ’― KAPAS dan bebas dari pewangi!


4. Kerap tukar Pad / Pantyliner yang bersih setiap kali ke toilet


5. Jangan pakai seluar yang terlalu ketat yang halang pengudaraan kerana ia memerangkap kelembapan yang menggalakkan pembiakan bakteria


6. Gunakan Pencuci Wanita 1 hari sekali atau 2 hari sekali sahaja di bahagian luar (bukan terlalu kerap)


7. Pilih pencuci wanita yang bebas pewangi, diperbuat dari bahan semulajadi, dan mengikut pH yang sesuai dengan kawasan alat sulit wanita


8. Jangan sesekali gunakan sabun badan untuk mencuci alat sulit wanita

...

Ini 8 tips ringkas yang Naa boleh kongsikan. Lebih-lebih nak tanya, pm sis tepi pun boleh 

πŸ“²+60122844960



Apa yang Naa sendiri pakai dan amal untuk penjagaan dalaman dan luaran❓ 


1. Femi9 - for Intimate Wash


2. Bio Seleza Pad & Pantyliner


3. Herba Maharani





For more details tentang kenapa Naa pilih 3 jenis produk amalan Naa ni, next post InshaaAllah Naa share setiap satu tu ya πŸ˜πŸ‘πŸ»

Semoga perkongsian ni bermanfaat and feel free to share untuk kita sama-sama create awareness tentang penjagaan Kesihatan + Kebersihan + Kecantikan Wanita πŸ’ƒ

#iTAKSEGAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...