19 May, 2017

INFINENCE x RIZMAN RUZAINI Hijab Collection

infinence-rizman-ruzaini-hijab-naa-kamaruddin 

It is now here❗️ 

Introducing our new premium brand, very first Infinence fashion series that will sure to make waves in the fashion arena especially in the Muslim wear industry - and it's none other than our very own Designer Hijab series designed by renowned Malaysian fashion designers Rizman Ruzaini exclusively for Sahajidah Hai-O
...
You won't be able to find these hijabs anywhere but in SHOM,
Jadi, boleh terus order melalui Naa 😁👌🏻


Kita ada 3 jenis design berbeza..
 hijab Essential basic 
hijab Essential +
hijab Stellina
For each designs, kita ada 6 pilihan warna yang menarik! 

So here goes, our designs for first Raya Collection..

 
infinence-rizman-ruzaini-hijab-essential-basic-naa-kamaruddin


infinence-rizman-ruzaini-hijab-essential-plus-naa-kamaruddin


 infinence-rizman-ruzaini-hijab-stellina-naa-kamaruddin 


Haaa, rambang mata jugak bila nak pilih color apa yang nak 😁 kan? kan? 

Tak apa, nak untung lebih..boleh join member dan beli pada harga ahli jer sis! 
Bila sis pakai jer, confirm semua orang keliling pulak terliur nak beli jugak. 
Haa, itulah peluang sis jual pada kawan-kawan, sedara-mara atau abang-abang yang nak hadiahkan pada isteri atau nak hadiahkan pada mak-mak Raya ni.
Dari setiap tudung terjual, UNTUNG dapat + BONUS pun dapat kat sis tau! 

Jadi, boleh la sis tambah lagi collection diri sendiri untuk pakai banyak-banyak warna 😘 Cik Abang pun confirm tak bising dah, 
sebab sis bukan beli ajer, sis ambil peluang buat duit lebih sekali. 


infinence-rizman-ruzaini-hijab-tudung-raya-naa-kamaruddin 

So, apa tunggu lagi?? Grab cepat-cepat tauu!! 
Kalau dah habis color and design yang sis nak, ada pulak yang gigit jari pulak nanti 😬 


NAK order.. nak tanya lebih, 
boleh terus whatsapp Naa yer 
 📲+60122844960 

 




16 May, 2017

Teacher's Day DIY Gift Idea!

First of all, 
Naa nak ucapkan Selamat Hari Guru kepada semua cikgu-cikgu, dan terutamanya kepada cikgu-cikgu Naa dari zaman kecil dulu sampailah sekarang. Sekarang pun masih ada guru jugak tau, cumanya guru yang membimbing Naa dalam business pula.

TERIMA KASIH BANYAK CIKGU-CIKGU! 

 

Naa juga berpeluang jadi seorang cikgu juga sekarang ni. Tapi bukanlah cikgu kat sekolah tu 😉, tapi cikgu dalam bisnes yang mana membimbing rakan-rakan untuk berniaga..Alhamdulillah

I feel glad and honored, sebab darah berniaga dan darah mengajar memang mengalir kuat dalam keluarga Naa sendiri. Jadi, mungkin sebab tu lah, jodoh kerja sebagai engineer tak lama. 
Tapi, rezeki sekarang melalui berniaga dan juga membimbing rakan-rakan baru yang nak mula berniaga. Satu jer harapan Naa, dan doa Naa juga pada kita semua sebagai cikgu, semoga Allah kurniakan IKHLAS dalam kita mengajar dan berkongsi ilmu, dan semoga kita dapat ganjaran di akhirat kelak InshaaAllah 🙏🏼 amin...

Oh yerr, sempena teacher's day biasanya ramai mak-mak yang sibuk siapkan hadiah for cikgu-cikgu bagi pihak anak kan? 

For me, as usual la kan..sentiasa last minute baru teringat 😂 

 

So, inilah hasil kerja keras mommy dengan bantuan daddy last night, sampai tidur pukul 3 pagi. 
Last minute petang semalam, baru teringat pasal hadiah for cikgu-cikgu Danial ni tau. Puas fikir nak bagi apa, and mommy decided untuk buat semua from scratch 💁🏻 DIY ni memang leceh, tapi yang penting satisfaction from making it is priceless! 


Apa yang Naa nak cuba ajar Danial jugak, in giving, it's not about the price, but it's the thought that counts.
Mommy had to put so much effort, and she wanted to make it cute + adorable + warm ❤️ It was made with love and patience, just to say 🙏🏼 thank you to all teachers. Jasa cikgu-cikgu mengajar dan mendidik Danial kat sekolah sentiasa kami kenang dan hargai sangat-sangat 👍🏻

 
 
This DIY GIFT idea sebenarnya sangat simple. Semua orang pun boleh buat sendiri jer tau. 

The cute teddy keychain, you can get it from KAISON, 
and Min Kaffe (kopi garam buluh) tu boleh order melalui Naa 👌🏻 

*Korang yang nak order boleh check out
Official Min Kaffe FB
or follow Instagram: min.kaffe

Yang lain-lain alatan Naa pakai from apa yang ada dalam craft box kat rumah jer. Kalau ikutkan idea asal, i wanted to add more, tapi kesuntukan masa dah. And hubby said, dah dah la tuuuu, cukup la tu. So, ok la ni ya. Hope the teachers will like it. IKHLAS dari Danial tau! 

 

Ni kenapa pakai baju ni? 
Haa, alkisahnya danial cakap kena menari lagu ala-ala bollywood kat sekolah. Penatlah mommy alter baju dia jugak, malam tadi! Padahal, takde pun dia menari tadi. Nasiblah anak bertuah ni. Mommy redha jer 😅

Ok lah, sampai sini jer mommy bebel kalini. Dah lama tak update pun blog ni. So, thought of sharing our story on Teacher's Day 2017 here. 

Thank you for reading loveliess! ❤️

09 January, 2017

From BACK TO SCHOOL..now BACK TO BUSINESS


 

Alhamdulillah.. 
Anak-anak dah selamat kembali ke sekolah. 
For young parents like me, agak kelam kabut juga nak adapt dengan aktiviti tahun baru ni. Pengalaman hantar anak pertama kali masuk darjah satu agak mencabar bila tak tahu caranya dan tiada pengalaman lagi. 

Zaman sekolah kita dulu, agak beza juga dengan sekarang. Cabaran nak urus masa tu paling kritikal awal-awal ni. Cabaran dari segi emosi pun ya jugak. Biasalah kan, bila nak adapt with new routines, new environement, and big responsibilities, surely akan ambil sedikit masa. 

Mulanya tahun baru,
Mulanya sesi persekolahan,
banyak jugalah duit dah habis buat belanja persiapan anak-anak kan? 😅 
Itu belum masuk yuran itu ini, beli extra books, stationeries dan lain-lain. 
1 anak, anggaran boleh habis juga paling kurang RM1000. ( *bergantung pada bajet keluarga masing-masing ).
Bayangkan mak ayah yang ada 3-4 orang anak bersekolah? 

Tapi, itu semua adalah keperluan. 
As parents, kita cuba nak bagi yang terbaik, nak siapkan anak-anak kita dengan ilmu, nak prepare them for their future and we want them to be happy. We always hope and pray the best for our kids 👍🏻 

Anak-anak dah settle masuk sekolah, 
and this week all parents akan back to work as usual. For Naa and husband, luckily kami berdua bekerja sendiri, menguruskan business sendiri, dan mengatur jadual kerja sendiri. Jadi, more flexible for us to manage our kids, Alhamdulillah.

This 2017, banyak rancangan baru yang kami rancang untuk team bisnes. Rasa tak sabar and excited sangat to kick start our 2017, together with our BC partners 💪🏻. 
InshaaAllah, semoga semuanya berjalan lancar. Tahun ini, bakal lahir lebih ramai barisan usahawan yang hebat-hebat dari BC Group dengan pencapaian luar biasa 🎯

Bagi yang mencari peluang untuk tambah income kedua, jangan segan untuk bertanya pada Naa and BC partners 👌🏻

" PART TIME BUSINESS 
WITH 
FULL TIME INCOME!

Seronok tau, sebulan dapat 2x gaji ni. 
Akhir bulan senyum 😄, 
Tengah bulan pun senyum 😄


ASK ME HOW? 
#BCnaakamaruddin
#BCbizcoach

04 January, 2017

Danial Goes to Standard 1

2017..
another new beginning for all of us! 

Our baby no.1 dah besar dah.
Sekejap jer masa berlalu, from the 1st day you were born, to the 1st day at preschool, and now on your 1st day of Primary School. 
Anak mommy daddy dah masuk Darjah 1.

 

Above picture was taken on Danial's Orientation Day. 

On that day, the students were divided into few groups dan di bawa ke kelas untuk ambil exam to determine their classes.
Zaman sekarang ni, budak darjah 1 pun dah dibezakan kelas ikut prestasi, bukan macam kita dulu-dulu tau 😉

 

Assembly time..
masa ni, ada budak kat tepi Danial yang non stop nangis. Mommy dah risau dah takut danial yang tengah cool terpengaruh emosi 😅. 
Tapi nasib baik maintain jer dia. Cuma nampak muka sikit nervous jer.

 

Here's mommy and daddy on orientation day. Waktu ni, sesi mendengar taklimat sebelum beratur panjang ambil buku-buku dan buat bayaran. 
Rasa macam dah tua sangat bila menghantar anak masuk Darjah 1, ini belum sampai masa hantar anak masuk university lagi..oh nooo 😂

 

This is Danial Ar-Rayyan on his 1st day of school
3rd January 2017

 

Big boy sangat dah abang ni. 
Alhamdulillah, he passed his orientation and first day of school with flying colors. 
Well done Danial, we're so proud of you! 
Memang takde buat perangai, takde nangis, and very independent. 

Cuma mommy and daddy kelam kabut jer nak adjust timing hantar dan ambil. Tambah pulak, jalan memang sesak jer manjang. But, surely after 1-2 weeks everything akan lebih teratur ya abang 👌🏻

Ini kenangan abang and adik during recess time at the canteen..

 

Rajin mommy siapkan bekal yerr? 😉
Hahaha..boleh la buat bila dah terpaksa kan. 
Bukan apa, nak mudahkan Danial waktu awal-awal dia masuk sekolah ni jer. Once Danial dah pandai beratur and beli sendiri makanan kat kantin, bolehlah mommy relax sikit. 
But, selagi mampu ni..mommy cuba yer 👍🏻

Ok, sekian sahaja cerita Danial Masuk Darjah 1! 
From time to time, mommy update lagi cerita. 

All the best Danial 👍🏻
Semoga Allah permudahkan perjalanan Danial untuk menuntut ilmu, untuk jadi insan yang mulia, berjaya dunia dan akhirat InshaaAllah. 
Mommy, Daddy, Adik, Umitok, Maktok, Tokbah, Mama and semuanya sentiasa mendoakan yang terbaik untuk Danial. 
❤WE LOVE YOU DANIAL❤

01 January, 2017

Happy New Year! Hello 2017!



Semua pakat share azam tahun baru kan? 😉

Semua dah tak sabar nak meninggalkan 2016, 
...
Semua dengan penuh harapan nak sambut kedatangan tahun baru 2017 dengan lebih cemerlang dan gemilang. 

This is the time, untuk kita tutup buku lama dan kita buka buku baru. Segala yang manis diabadikan dalam kenangan, dan apa yang pahit kita jadikan pengajaran untuk diperbaiki pada masa akan datang, InshaaAllah. 

So, apa azam tahun baru Naa? 

1. NAK JADI LEBIH BAIK DARI SEMUA SUDUT; DALAM, LUAR, ATAS, BAWAH 😄

2. NAK JADI MANUSIA YANG BANYAK MEMBERI MANFAAT PADA RAMAI MANUSIA LAIN 

3. NAK SENTIASA BAHAGIA DAN MEMBAHAGIAKAN ORANG LAIN 

Dah..cukup sampai situ secara general apa yang Naa nak capai tahun 2017 ni. Untuk matlamat lebih specific, semua akan tertulis dalam my new sketch book 📝
You all dah beli buku khas untuk catat and lakarkan apa impian dan matlamat nak capai? 
Siapa yang belum, cepat-cepat beli and penuhkan catatan masing-masing. 
In order to realize our dreams and targets, setiap masa kita tulis, kita lakarkan apa yang kita nak tu.

Together We Strive for a Better Year InshaaAllah.
HAPPY NEW YEAR TO ALL 🎉🎉🎉



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...