04 February, 2016

Cuti-Cuti Port Dickson, Danial & Danish

port dickson- naa kamaruddin

Ini cerita sambungan dari my previous post, 

On the same weekend, hubby dan anak-anak ikut Naa sama-sama ke Port Dickson. So, sementara tunggu habis conference, 3 of them checked in at Avilion Admiral Cove. Alhamdulillah, berjaya daddy jaga 2 orang heronya seorang. Cuma, bersepah hotel room tak payah cakap la kan. Luckily, the room was spacious. 

If you read my previous post, 3 of them ada menyelit tidur kat Lexis juga 1 night, untuk teman mommy. Abang danial sempat mandi inside jacuzzi lagi sorang-sorang. Adik danish takmau layan, sebab sampai jer sana, badan kurang sihat. 

Ok, let's jump to hari selepas Mommy habis conference..

First activity selepas conference..tidur kepenatan! Hahaha.. 


Petang sikit, barulah keluar jalan-jalan..


Activity anak-anak bila tidur hotel, of course nak mandi swimming pool juga la kan. Nasiblah ada daddy boleh layan. 


Malam tu pulak sebabkan Naa pun still kepenatan we decided to order Pizza. Cepat, mudah and lagi relax makan dekat room..


Si adik ni, makan agak payah. Yang dia nak susu, susu, susu jer. So, adik lebih kepada main. Dekat hotel room tu penuh bersepah dinosaurs everywhere.. 


After a good night sleep, early morning we went for breakfast together. 


Paling orang suka tengok is Danial, dari dia kecil. Why? Sebab pandai makan and makan banyak. 


From picture above, ada seorang old chinese grandpa from China. Dia suka sangat tengok Danial, asik perhatikan jer and he came to us and told us..
" i watch him eat. Very clever! "
"2 boys you have? Very happy! Girl?" 
Haha, and I said, soon InShaaAllah ;)

Dia macam suka sangat tengok , terpegun ke apa tak sure. Tapi dari kecil Danial memang ramai peminat kalau pergi mana-mana. He has his own charm orang kata. Before balik, old grandpa asked to take a photo of our family. So, kitorang layan ajer la kan. :)

After the breakfast, the boys decided to swim again. So, mommy layan perasaan tengok sea view.. 







Dah puas mandi pool, it's time to go home after 2 night stay.
We decided to go jalan-jalan tepi pantai and eat ice cream.
Cuaca sangat panas waktu tu, cuma nasib baik berangin.



Dah sampai tepi pantai, of course the kids geram jer nak main air laut. But, it was too hot. 





That's the end of our short weekend getaway.
Nanti, next time kita datang overnight dekat hotel yang betul-betul depan pantai yang boleh mandi ok boys ;)

Goodbye PD!

01 February, 2016

Hai-O TOP Managers Conference, Grand Lexis PD.

It was a great kick start for the year with CDM Conference 2016.
All company's Top Managers gathered around attending forums, discussing updates and strategies for the whole new year.

Soon as I arrived on 1st day, 
terus checked in, left my luggage at Lexis Hotel. Then, hotel buggy sent me to Grand Lexis Ballroom, where the Conference was held.

Ini muka ceria tak sabar nak ber'conference'. 


A Selfie for my OOTD is a must, especially bila jumpa cermin besar ;)


And here's our group picture, from Day 1.
Siapa rajin, sila zoom and find me!



We received so many good news and updates. 2015 was a good year for all of us.
 The Sales has gone up tremendously since May 2015, despite of  price increase. Company's total profit reached RM200 Millions. Alhamdulillah, rezeki lebih bagi kami semua usahawan-usahawan Sahajidah Hai-O Marketing. 

 As we all know and aware, we are dealing with kegawatan ekonomi dan nilai mata wang Malaysia jatuh teruk.
Ramai orang diberhentikan kerja, ada yang gaji tak berbayar, and most of big MNC companies asik fokus untuk cut cost. Ada juga company besar yang terus tutup operation di sini. 

Berbeza situasi dengan our company,
instead of minimizing the budget, they increase the budget for this year. Total of RM23 Million akan dibelanjakan khas untuk untuk upgrade infrastructures, offices, branding and marketing dalam tahun 2016 ini. Paling menarik juga, ada peruntukan khas untuk  biasiswa pelajar cemerlang for anak-anak usahawan. So, it's a big woww for me, good job and thank you SAHAJIDAH Hai-O. 

Selain updates, they also announced our new incentive trip for this year. Beijing, it is! :)

Then, acara kemuncak on first day, paling seronok, the company gave out cheques for 2% extra bonus to the qualified CDMs. Daripada 250 CDM yang hadir, hanya 50 orang sahaja yang layak menerima extra bonus ini and Naa salah seorang yang menerima cheque. Alhamdulillah for the rezeki tambahan! Yeay!



So altogether I got like 69% bonus from the company. Don't think ada company lain yang reward para managers setinggi ni. Free trips 2 ke 3 kali setahun, car fund, residual bonus, sales bonus up to 69% and cash rebate untuk kebanyakan produk. I like! Mana lagi nak cari business yang rewarding macam ni .

**khusus kepada wanita-wanita out there, yang tak sure how to start a business. Ataupun takut nak mula berbusiness. Whatsapp Naa for advice or even nak borak pon boleh :)

Back to agenda on first day, after tea break, semua balik berehat di water chalet masing-masing. 

For me yang first time jejak kaki kat Lexis Water Chalet ni, memang excited and jakun kejap. Dari dulu nak pergi asik tak jadi, so now sampai juga kat sini. My 1 night stay ditaja oleh company.


Sambil rest, layan Mineral Coffee and tengok sunset. So relaxing.. Next time, must repeat and stay longer with my family pula.


Dah habis minum, terus bersiap-siap for the Dinner, with Arabian Night theme. Ini hasil last minute mix and match for my  outfit..



Together with dear friends.
 Kami bertiga pakai hitam, and lipstick color yang sama. Sehati sejiwa, hehe. 



This one with our CEO, Mr Tan Kai Hee. 


Me, and the magic lamp! 
My mr aladdin takde..sibuk menjaga anak-anak :p 


That night, 
everyone memang sangat sporting and happening. Ramai yang beria-ria sewa costume cantik-cantik ok! 
Tengok jer yang kat belakang kitorang bertiga ni..


Kitorang antara yang simple malam tu. But I voted for superheroes theme, so sebab tu tak beria sangat la cari tema arabian night, haha. Naa , husband and our 2 heroes memang big fan of marvel's superheroes. 

Acara kemuncak sebenarnya waktu nak pilih pemenang best dress. All top 10 dipaksa berlakon, nyanyi and macam-macam. But all cdms memang hebat lah. Semua berbakat besar ni, bukan hanya pandai berniaga. Semua memang enjoy sangat the shows and performances sampai tak boleh berhenti gelak. 


Tengah malam, after the dinner was over, here came my 3 heroes datang teman mommy tidur. Awww, so sweet.. 
thank u bee! 


As early as 7am on second day, 
terpacaklah we all for morning exercise! 
Kitorang cdm-cdm yang sangat punctual, menepati masa. Awal lagi dah get ready for ZUMBA! 
Matahari pun belum keluar lagi ni.



Selepas zumba, acara sukan sebenar yang sampai keluar peluh jantan ialah tarik tali! Ni lah kali pertama, dan harap-harap terakhir. Lepas sehari, sakit pinggang dan sakit segala urat saraf tauuu! 



Nasib baiklah my team menang.
 Tak sia-sia tarik sekuat hati, dan tenaga. 

Happy faces of true winners! 



Bila turn lelaki, kami pulak jadi tukang sorak ;)
Macam-macam gaya ada, sampai terduduk, sampai cramp, sampai pasak kaki ke dalam pasir pun ada. Almaklum, semua cdm-cdm memang fighters. Pantang mengalah! Apa yang penting, semangat berpasukan, teamwork dari aktiviti ni yang kita nak. 
From this activity juga dapat merapatkan ukhuwah sesama leaders. 


Selesai acara outdoor and breakfast, dengan kepenatan  masih terasa, terpaksa balik bilik untuk bersiap for another session at Ballroom. 

Anak-anak and daddy relax jer kat chalet, derang bangun pun lewat and tak mandi-mandi lagi.


After dah bersiap, sempat lagi pose with Danial and Danish. Semua dah siap mandi and wangi! 



On our way to Ballroom at Grand Lexis. We all memang malas nak berjalan dah, sanggup tunggu buggy walaupun lama. Kaki pun dah lenguh kan..



For the last session, we had Great Minds Forum.
Panel-panel yang cukup berpengalaman dalam business ini, more than 10 years dan sehinggalah yang seusia dengan company pun ada.

It was a great forum, lots of ideas, tips and views they shared with all of us. Semakin jelas untuk sama-sama kami jayakan projek 2016 bersama kumpulan masing-masing, bermula dengan Projek 1000 Tiket ke Beijing. 


Thank you so much to SHOM, for organizing this conference. 

InshaaAllah, we will gather again for Majlis Hari Raya nanti, and of course tak sabar nak collect my next cheque! 
;)




28 January, 2016

Safari Themed Birthday Party for Danish Yusuf


Our kids are growing really fast, and we are getting older day by day.
Sometimes, rasa macam baru sangat lagi.
but sedar tak sedar, on the last January 10th, my second son dah cukup umur 2 tahun.

Happy Birthday Danish Yusuf
Mommy, Daddy, Abang wishes you all the happiness in the world, we pray for your health, wealth and success.
We love you so much sayang..

DanishYusuf-2-safari-themed-birthday-party-naa-kamaruddin



To celebrate his birthday,
we just want to keep it simple. It was last minute too, jadi tak ajak ramai, just buat kat rumah MakTok, and celebrate with our nieces and nephews sahaja.

We just want it to be meaningful and memorable for Danish, so Mommy picked a Safari Themed Party.
All decorations were D.I.Y project done by mommy and daddy. Bangun pagi-pagi, sanggup googled for all the animal pictures, printed them out, potong-potong and tampal atas recycled paper. Then, tebuk jer lubang with puncher, and sambungkan all the animal cards dengan tali.
Dah terhasil DIY birthday banner, just the way I imagined it.

DanishYusuf-2-safari-themed-birthday-party-naa-kamaruddin


* Special thanks to hubby tersayang, sebab boleh layan her wife to do a last minute work, dengan gunting dan gam. Walaupun membebel sebab dah lewat, tetap tolong isteri kan bee? ;)




For the birthday cake, 
memang tak sempat tempah earlier.
But, I already surveyed, dekat Baskin Robbin's memang ada ice cream cake yang sesuai dengan tema safari.
So, here's the mini ice cream cake.

DanishYusuf-2-safari-themed-birthday-party-naa-kamaruddin

Here's our birthday boy, tunggu masa jer nak serang his ice cream cake. Sambil posing, dia dah korek-korek cake kat tepi tu, haha..

DanishYusuf-2-safari-themed-birthday-party-naa-kamaruddin

 For the next picture, satu usaha keras nak coordinate kanak-kanak masuk dalam picture frame.
Apa taknya, 2 orang paling kecik berebut kerusi birthday boy, abang kakak pula acting like budak dah besar, tak cool la nak pakai animal costume kat kepala. ;D
Seorang paling dewasa tu, Along derang yang sentiasa melayan karenah anak-anak buahnya. 

DanishYusuf-2-safari-themed-birthday-party-naa-kamaruddin


Ok, yang ni ada extra mommy giraffe! 

DanishYusuf-2-safari-themed-birthday-party-naa-kamaruddin

Thank you kakak, abang and semua yang ada.
Masa nyanyi punya video, already shared dekat my instagram. Do check it out!

Now, cake cutting, tiup lilin takde ya kali ni.

DanishYusuf-2-safari-themed-birthday-party-naa-kamaruddin

DanishYusuf-2-safari-themed-birthday-party-naa-kamaruddin

DanishYusuf-2-safari-themed-birthday-party-naa-kamaruddin


Birthday boy, enjoying the cake. so yummy, the ice cream flavor was very berry strawberry.


DanishYusuf-2-safari-themed-birthday-party-naa-kamaruddin

Untuk menambah sugar intake, we also had delicious Donuts! My favorite will always be, oreo, nestum, and almond. 



For the main dish, Maktok masakkan Spaghetti Goreng and Chicken Drummets.
Thank you Maktok, the food was finger licking good ;)


Adik dah kepenatan and cranky, nak mimilk!


Malam tu, daddy bagi chance pada abang Danial and Kakak Icha to learn how to take photos using DSLR camera.
So, here goes hasil airtangan Danial, yang rasanya boleh diasah bakat ;)











Good Job Abang Danial! 
Nanti, mommy daddy belikan small camera for you to practise dulu ok. 


That's the end of my stories for Danish Yusuf's 2nd birthday.
Alhamdulillah, dapat juga celebrate with close family.

Following week, we all bawak anak-anak pergi short holiday dekat Port Dickson.Alang-alang Naa memang ada conference di Grand Lexis PD, so terus derang ikut sama. Cuma they all duduk dekat Avilion Admiral Cove. 

Later, will update my stories on CDM Conference 2016,
and my weekend getaway with family!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...