28 August, 2015

OSAKA Video, wajib tengok!

Assalamualaikum...

Kat sini, Naa share video OSAKA Trip yang sangat best.
Selamat menonton ;)




FREE #holidaywithNAA ke Osaka
Semua dah ambil mood nak ke OSAKA jer now. Makan, tidur, mandi fikir OSAKA jer.One of my wishlist dari dulu, memang nak sangat ke jepun. NOW, akan tercapai In Syaa Allah :) The best part is, I can travel for FREE! Siap boleh bawa husband juga sekali.Kepada kawan-kawan yang berminat nak melancong bersama-sama Naa, you can also FOLLOW ME TO OSAKA!Call or whatsapp Naa at +6012-2844960 NOW.Jangan tunggu lama-lama tau, nanti peluang nak pergi osaka percuma akan terlepas :)#holidaywithNaa #projekOSAKA #kejepunkekita #naakamaruddindotcom
Posted by Naa Kamaruddin on Wednesday, August 19, 2015

25 August, 2015

Ke Jepun Ke Kita ? Syoknyer ;)


OSAKA-ke-jepun-ke-kita-naa-kamaruddin


wah... JEPUNG dah kata mari~
Lebih tepat lagi, kami akan ke 
OSAKA

Dari zaman sekolah, 
antara negara yang Naa teringin sangat nak pergi is Jepun.
Kenapa? 
Entah la, mungkin sebab dulu suka tengok kartun jepun yang comel-comel, then bila dah besar sikit suka tengok drama jepun yang heronya handsome ;P

After SPM, Naa ada apply for engineering course in japan, but takde rezeki masa tu. 
So, kita belajar je kat UTP, Toronto. Eh silap, TRONOH!
hehe.


Occay, now let's move on.
Jom, kita tengok apa yang syoknyer OSAKA ni???


No. 1
From KLIA kita akan berlepas ke Kansai International Airport!
Keunikan airport ni, ianya terapung atas laut dan yang menghubungkan airport ke tanah besarnya is the bridge.
Nanti kita sama-sama tengok betapa modennya airport kat sana.



No.2
Tempat yang wajib pergi kat sana, semestinya OSAKA CASTLE! Boleh kata, tak sah holiday kat Osaka, tanpa ada gambar dengan background Osaka Castle.




No.3
Kalau dah sampai Jepun, wajib ambil gambar dengan pakai KIMONO! 
Nama pun tourist kan, so orang takkan kata apa pun kalau korang nak pakai kimono sambil jalan-jalan kat park. All tourists will do the same, stroll around in Kimono and take a lot of pictures ;)



No.4
The Japanese FOOD!
Boleh kata ramai memang suka japanese food.
So, dah ada peluang ke Jepun, wajib makan yang truly authentic! hehe..


In Osaka, 
2 makanan wajib cuba ialah Tokoyaki dan Okonomiyaki.
Inilah 2 makanan yang dipopularkan di sana.



Tentang makanan HALAL, kita ada pilihan. Don't Worry.
Paling penting, kita pastikan no pork and no alcohol.
Travel guide akan sama-sama membantu.


No.5
Ini yang paling tak sabar,
we're going to Universal Studios Japan!
We can enjoy all the fun rides together.



Apa yang special juga kat sini, 
The Wizarding World of Harry Potter!
Untuk Naa, yang memang peminat Harry Potter memang teruja dan jakun. Wah, tak sabarnya nak tengok Hogwart's castle, and kalau boleh nak rasa the Butterbeer.
" Butterbeer™ is a popular drink in the wizarding world. This sweet, non-alcoholic beverage, reminiscent of shortbread and butterscotch, can be enjoyed by children and adults alike."




N0.6
Kaiyukan AQUARIUM.
If we have the chance to go here, memang lagi syok juga.




This aquarium is located at OSAKA Port,
dan kalau korang tengok background belakang, there's a giant ferris wheel.


So, No.7
The Tempozan Ferris Wheel!
Tengok jer gambar ni, terus teringat kenangan masa naik London Eye. Memang best sangat, and just look at the view.
Cantiknya, MashaaAllah.




No.8
Tak sah, kalau pergi holiday kalau kita tak shopping.
Bagi Naa, paling tak sabar nak beli all the cute souvenirs from OSAKA nanti. Siapa nak, angkat tangan sekarang! Siapa lambat, tak dapat.





* paling penting juga souvenirs from Universal Studios Japan! 


No.9
Jalan-jalan dekat Dotonbori, one of the main tourist attractions in OSAKA. 

If you can spot the Glico man in the picture below, 
itu pun antara background yang wajib kita bergambar.
"A picture with Glico man is a must have when you visit Osaka".


Dotonbori is also famous for its giant crab and other 
restaurants.




Ada banyak sangat lagi interesting places and activities we can do in OSAKA.

But, apa yang syok untuk 
No.10

I must say, the VIP treatment holiday with me!

* Flight Ticket (semestinya bukan low cost flight)
* 4/5 Star Hotel in OSAKA, in the middle of the city
* Muslim Tour Package with Travel Guide
* Semua makanan ditanggung beres

Just bawa diri, and lots of Pocket Money for SHOPPING ;)


SYOKnyer...
Let's #HolidaywithNaa in OSAKA!



Untuk dapatkan Holiday Percuma ke OSAKA, 
Call/whatsapp me now: +6012-2844960


19 August, 2015

Makan-makan Raya last kopek!

Syawal dah habis, u'olls dah habis beraya ke belum? 

Bukan malaysian la kan kalau tak cukup sebulan beraya.
Bukan setakat sebulan Syawal, tapi ada jer yang extend buat open house lagi selepas habis Syawal. Tak sempat kejar weekends kan? Standard la tu. 

But, look at the good side, inilah peluang kita nak berjumpa and get together with old friends, family members yang jarang berjumpa. 
Waktu lain, masing-masing busy jer manjang. 

Naa sendiri pun tak terlepas peluang catching up with good friends and this is how I ended my Syawal, last kopek! 

Saturday, ada birthday party at Hanis Haizi's house, 
and the kids pun follow sama. 


The menu, semua western food and super delicious!!! 
Makan sampai kenyang dan asik repeat tambah.
For the dessert, ada cream puff yang sangat la sedap, asik teringat jer lagi ni. 


The kids also had fun, kecoh macam tadika dah jadinya. 
Birthday boy, Hariz was excited to show everyone his birthday present, new PS4! Wahhh, darjah 2 dah dapat ps4 and my son Danial apa lagi, asik mintak nak PS4. 
Haha, main pun tak reti lagi. Hai laa anak! 



Dua budak kecik ni, masih dalam dunia sendiri. Dapat main balloons, picit-picit oven ni pun dah ok jer


Acara potong cake!
The pretty and yummy cake was from dwenujang. Highly recommended,  Danial's avengers cake sebelum ni pun from him jugak. 


Last picture, gambar paling mahal. 
With my direct upline, Farah (the one who introduced me to Hanis and bawa Naa masuk dalam business), and my business mentor the famous Hanis Haizi. This is our first time, ambil gambar bertiga. 
*sorry girls, i share gambar full kat sini, not the cropped one ;P love you two! 



Now,
 kita masuk aktiviti on Sunday afternoon. 

I had small gathering with my Triple-G Darlings! 
Tak semua dapat gather this time. But we had fun, dapat makan masakan air tangan Shahida yang sangat sedap. Memang masakan dari hati penuh kasih sayang.hehe..

Menu utama: nasi lemak, rendang ayam, and bubur durian. Hmmm, super yummy! 


6 of us, 
the hot girls zaman UTP dulu. 
Now, semua dah kahwin. Memang we all ni gang kecoh kat uni dulu sebenarnya. And we had a group chat in MIRC, #tripleg . Korang wujud ke zaman chatting mirc? Heee...kakak-kakak ni dah masuk 3 series. Dulu mana ada whatsapp, takde smartphones, but we all happy jer duduk kat ceruk Tronoh tu.


And these are the lucky husbands! 
Bertuah dapat isteri-isteri macam kitorang kan ;P 



And here's our juniors! 

Kali ni, tadika aunty Shahida mmg dapat 5 Bintang! 
Ada yang menangis taknak balik, sebab nak main lagi. Awww, comel betul budak-budak ni.
Mommies pun kalau boleh nak stay lagi lama. 




The cool aunty eima, and uncle izzat! 
Kami semua doakan both of you cepat-cepat dapat baby yang comel-comel jugak, Amin. In Syaa Allah semoga dipermudahkan. We love you! 


The last 4 girls sambung bercerita, sambung makan and bergambar.


Ni masa kecoh try selfie with shahida's phone yang boleh detect your age. So cool kan? Bila dah masuk 3 series ni, of course la semua kalau boleh nak muka nampak muda jer! 



Orait, this post maybe dah terlalu panjang. Let me end it here. 

Thanks for reading lovelies! 
Hope you guys had a wonderful Syawal too this year.
Goodbye Syawal, 
semoga kita semua diberi peluang untuk bertemu Ramadhan dan Syawal lagi tahun hadapan, amin. 




14 August, 2015

Suka Beg Tangan Murah ?







Are you a BAG-a-holic ?

Do you love handbags ?

How many handbags do you have ? 

 Korang suka tak kalau mampu ada koleksi handbag sendiri and kalau boleh nak ikuti trend terkini?

If korang suka handbags, mesti korang pun akan suka perhati ladies yang bergaya dengan handbag masing-masing bila berjalan dalam malls. 

Paling best, kita tengok artis-artis terkenal especially di Hollywood melaram. Artis-artis Malaysia sekarang pun apa kurangnya. Mereka ni selalu menggayakan latest fashion collection yang definitely akan jadi ikutan ramai. 

Bagi yang suka ikuti dunia fashion dan dunia hiburan semestinya korang akan sentiasa aware dengan perkembangan artis-artis idola dan koleksi bag terkini mereka. I'm sure korang pun mesti suka tengok gambar-gambar di majalah and takpun browse through sahaja di internet, facebook dan instagram. 

Naa sendiri pun memang suka and usually boleh sampai terleka bila tengok koleksi handbag di internet. From there, kita lebih senang tahu apa trend terkini, apa koleksi terbaru, dan jenama apa yang paling top atau "IN" dengan keadaan semasa.




Handbag dan Wanita tak boleh dipisahkan? 
Yes, Naa setuju sangat-sangat :)

Since kanak-kanak lagi kita, orang perempuan dah mula berangan beli and kepit handbag idaman sambil jalan-jalan. Even Naa sendiri, dari kecil suka sangat belek-belek katalog lepas tu berangan nak beli handbag yang itulah yang inilah. 

My first handbag Naa beli time student di Universiti. But that time beli ikut budget studentlah. Apa pun, paling penting kita sure nak beli yang cantik, up-to-date, berkualiti, dan tahan lama. Certain people suka beli yang murah so that boleh beli banyak. For me, biarlah sedikit tapi beli yang good quality, tahan lama, dan paling penting betul-betul memuaskan hati. 

Bak kata pepatah, 'alah beli, menang memakai'. Kebanyakan handbag mahal, kualitinya jauh lebih baik dan tahan lebih lama. So kepada korang yang ada lebihan duit tu, lebih baik beli 1 designer handbag yang boleh dipakai bertahun-tahun lamanya dan still ada 'value' untuk dijual as 'preloved' item daripada yang tak berjenama. Honestly Naa percaya ia adalah satu pelaburan yang bijak.





Kalau dulu, mungkin tiada banyak pilihan handbag dalam pasaran. But now, we have so many choices and price ranges dari yang murah kepada yang mahal. Tepuk dada dan tanya poket sahaja. 

Antara yang famous sekarang; shoulder bag, tote bag, sling bag, wallet, purse, clutch, and backpack. Pada pandangan Naa, handbag bukan sahaja untuk hanya kelihatan cantik  atau untuk lengkapkan gaya penampilan sebagai wanita, tetapi boleh dijadikan sebagai pelaburan yang bijak. Apa yang perlu kita pastikan adalah choose the right design, the right brand, and of course the right budget for our pocket.








If you are truly a Bag-a-holic, and love to collect handbags,
you must be really excited with 
koleksi beg tangan murah untuk wanita
which is offered online. 

Now, memang banyak online fashion boutique yang menawarkan pelbagai pilihan handbag murah, up to date, dan dari pelbagai jenama popular!


02 August, 2015

Happy Birthday to me!

I am now 31 years old, Alhamdulillah. 

Syukur sangat kerana masih diberi peluang bernafas, 
masih diberi peluang untuk perbaiki diri lagi. 
Now, all I want is to become a better muslimah, better wife, better mom, better daughter, better sister, better friend, better follower and better leader too In Syaa Allah. 
May all my wishes, goals and targets berjaya direalisasikan semuanya, Amin :)

This year, i was not feeling well on my birthday, 
due to bad cough/asthma. So, apa activity, rest jer kat rumah and memang takde mood. 
But,waking up in the morning with kisses from beloved hubbee and sons, more than enough. 
They insisted to cook me a special breakfast, but I chose to sleep, sebab tak larat.

I received a lot of warm wishes from friends, family, and kenalan online. Thank you sangat semua, for the wishes and also DOA. LOVE YOU all, so much. 

On my Special Day kali ni, I made this special collage with thank you note, khas buat Umi dan Abah tersayang. 



Tanpa both of them, I won't be here today. 
Terima Kasih abah, Terima Kasih umi. 
Naa doakan abah dan umi masing-masing bahagia sentiasa , diberikan kesihatan yang terbaik, dipanjangkan umur dan juga sentiasa dimurahkan rezeki yang baik. 
I LOVE YOU BOTH SO MUCH! 

Some of you mungkin tak berapa kenal Naa, 
my parents are no longer living together. Apa pun, kami redha dengan ketentuanNya, and apa yang Naa harapkan kasih sayang antara kami satu keluarga tetap kekal sampai bila-bila, and  Naa sentiasa harapkan all my kids dapat kenal rapat and sayangkan Umitok dan Tokbah derang jugak. 

Now, Naa share gambar-gambar lama masa kecil dulu..

Yang ni memang masa baby sangat lagi, 
and being a girl siap dah pakai gelang emas. Itu yang buat Naa teringin nak ada baby girl nanti, and boleh pakaikan gelang, rantai and all accessories. Ala-ala anak che'ta tu, tapi takde la sebesar dia punya, hehe. 



Ok, yang ni dah besar sikit. 
Masa kecik-kecik Naa ni sentiasa atas dukung makcik-makcik. Sebabnya, Cucu sulung in family and sangat dimanjakan. 


Ini kenangan dengan Poksu, dekat tebing sungai kelantan, and jauh belakang sana, boleh nampak jambatan keretapi lama. Rumah nenek Naa memang sebelah Tebing sungai Kusial Bharu ni. 



Muka masa kecik mmg bambam, bulat ke empat segi ni. Haha..


Ini, kenangan dengan pakmuda, atau Naa panggil Do. 


Masa dulu, Naa memang jadi bahan buli bapak sedara yang jarak umur 3 dan 5 tahun sahaja. Main khemah selimut pun sama-sama. 


This one, ayu berbaju kurung gitu. 
This picture was taken at KL, rumah arwah Makyah, my favorite aunty yang baru sahaja meninggal bulan puasa yang lepas. Al-Fatihah buat Makyah.. 



Ok, setakat ini sahaja throwback kali ini. 
Semoga dengan bertambahnya usia kali ini, I will become wiser too dan makin berjaya dan bantu lebih ramai orang berjaya juga :)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...