18 February, 2015

GONG XI FA CAI!

To all chinese friends, I would like to wish all of you..


May this New Year of Goat brings us more peace, happiness, and prosperity too! 

and

HAPPY HOLIDAY EVERYONE! 

13 February, 2015

Thank you TOK GURU... Al-Fatihah


Pada hari khamis, malam Jumaat, 
2 Feb 2015..seorang guru, ulamak dan pemimpin yang cukup dikagumi dan disayangi pergi menemui penciptaNYA. 

The One and only TGNA pergi buat 
selama lamanya , 
Dan KELANTAN menangis lagi.
AL-FATIHAH..



He's the one who touched so many hearts. 
Facebook, instagram, twitter.. meratapi pemergian Tok Guru. 
Ramai yang tidak pernah berjumpa Tok Guru pun turut merasai kehilangan. Air mata mengalir, terasa sebak. 


Kata-kata nasihat, ilmu yang diajar akan sentiasa kami ingat. Dan perjuangan akan tetap diteruskan InshaAllah. 





Pada pagi jumaat yang cukup hiba, ribuan umat manusia berkumpul untuk mengiringi perjalanan Allahyarham Tok Guru buat kali terakhir...





Terima Kasih Tok Guru. Semoga damai di sana, Amin. 






04 February, 2015

5 KEBAIKAN BAWANG PUTIH


Ramai sebenarnya tahu bawang putih mengandungi pelbagai khasiat dan kebaikan. Paling ramai tahu, keberkesanan bawang putih untuk mencegah kanser. 

But...

Ramai tak sanggup nak makan mentah sebiji sebiji macam tu, dan tak sanggup dengan baunya juga. 

THAT IS WHY, 
kita ada alternatif untuk mengambil bawang putih dalam bentuk tablet. 

JOM kita tengok apa antara 5 kebaikan bawang putih.. 











Kepada yang mecari alternatif pengambilan khasiat bawang putih ini, boleh consider pengambilan Hai-O Garlic Tablet. So far, Naa sendiri dah amalkan setiap hari for more than 3 months. 



HASIL sangat memuaskan, and Garlic Tablet ini antara produk utama yang disertakan dalam SET KURUS BAJET

CALL ME TODAY, for more details :) 

22 January, 2015

SET KURUS BAJET by GLAM!

We have launched our new

SET KURUS BAJET

few months back as complimentary to our Top Selling Premium Beautiful corset. This new set of products can help you to achieve better results in just few months! 

It works tremendously, and we have collected many testimonials from our satisfied users! You can  check them out on instagram by searching the following hashtags:

#PBwonders #setkurusbajet #gengdietGLAM


Before that, let me brief you.. 

What is SET KURUS BAJET? 

SET= a combination of few products
KURUS= help you to slim down, loose some weight, dan kelihatan cantik
BAJET= within your budget, CHEAP AND AFFORDABLE! 

Set Kurus Bajet merupakan makanan tambahan (supplement) untuk menjaga kesihatan dalaman dan membantu menurunkan berat badan.

We have 2 different sets you can choose based on your preference. I highly recommend SET A, and for those who cannot drink coffee, you can go for SET B;


   SET A  
BV Alfalfa
Garlic Tablet
Mineral Coffee

Promotion Price:
1 month - RM150
3 months - RM400





  SET B  
BV Alfalfa
Garam Buluh Premier Drink

Promotion Price:
3 months - RM360




HOW TO CONSUME?

For Set A:

Morning
1 sachet Mineral Coffee
2 Garlic tablets
Afternoon
BV Alfalfa (after lunch)
Evening
1 sachet Mineral Coffee 
Night
BV Alfalfa (after dinner)
2 Garlic tablets


For Set B:

Morning
BV Alfalfa (after breakfast)
Afternoon
BV Alfalfa (after lunch)
Night
1 sachet Garam Buluh (before sleep)

** BV Alfalfa Intake - Mix 1 cap (2 tablespoons) into 200ml glass of water



WHY CHOOSE SET KURUS BAJET? 

Ramai NAK KURUS, nak turunkan berat badan tetapi belum jumpa cara yang sesuai.

NAK KURUS dan KEKAL CANTIK,
memerlukan komitmen dan disiplin.

Untuk penurunan berat badan dan penjagaan jangka masa panjang, kita perlu usahakan secara semulajadi, berikan masa dan ruang tanpa berputus asa. Create a healthy lifestyle and eat clean too.

Now, 
dengan adanya bantuan SET KURUS BAJET disamping pemakaian Premium Beautiful, impian anda untuk menurunkan berat dan mendapatkan bentuk badan yang lebih menarik mampu direalisasikan!

KONSEP SET KURUS BAJET:

Penurunan Berat = melalui Detox dan Buang

Detox = penting untuk singkirkan segala toksin dalam badan. *toksin boleh menghalang penyerapan vitamin

Buang = mencuci perut dan usus dari sisa bahan kumuh yang tidak disingkirkan sepenuhnya sebelum ini

Jangan terkejut sekiranya berat badan belum menampakkan perubahan besar, tetapi ukur lilit pinggang anda semakin berkurang! 
Ini yang dinamakan ''inch loss".

Gambar berikut akan menerangkan lebih jelas kenapa perlu proses detox dan buang dalam usaha menurunkan berat badan anda..






BENEFITS OF EACH PRODUCTS

1. BV Alfalfa 

berfungi untuk..

- menyahtoksid
-menggalakkan sistem penghadaman yang baik
- mangALKALIkan badan
- menghilangkan bau nafas
-meningkatkan fungsi imuniti badan
- mengurangkan haba dalam badan yang berlebihan
- menambah darah dan menyampaikan lebih banyak oksigen ke seluruh badan.




2. Hai-O Garlic Tablet 

berfungsi untuk..

- menurunkan kandungan lemak dan kolesterol dalam darah
- mencegah penyakit kardiovaskular dan arteriosklerosis
- menghalang pembekuan darah, mencegah trombosis
- membantu fungsi penghadaman, melegakan perut kembung, dan ulser peptik
-membasmi kuman dan keradangan serta mencegah jangkitan penyakit
-membantu menyelaras gula dalam darah
- menggalakkan peredaran darah dalam badan


3. Mineral Coffee 

berfungsi untuk..

-menghilangkan keletihan fizikal dan mental
- minyingkirkan toksin dalam badan
- membantu mengawal rasa lapar
- sesuai untuk pesakit diabetes, darah tinggi, sakit jantung, sembelit & migrain

Mengandungi.. 

* 70-80 jenis mineral semulajadi dan elemen surih
* kaya dengan anti-oksida
* Rendah kalori, hanya 56kcal
* Tiada gula tambahan

4. Garam Buluh 

berfungsi untuk..

- menyingkirkan toksin dalam badan seperti logam berat, bahan kimia, bakteria, bahan buangan metabolisme, keracunan asid, radikal bebas)
- menguatkan peristalsis saluran usus, singkirkan najis lama yang terkumpul dalam usus
- membekalkan bahan mineral dan elemen surih 
- menyelaras fungsi badan
- menyeimbangkan pH badan, mengembalikan susuk badan yang beralkali lemah
- meningkatkan daya pemulihan badan

Mengandungi..

*Kalsium - membantu mengawal berat badan
*Magnesium - mengawal tekanan darah tinggi, merawat diabetes, migrain, insomnia, kemurungan
*Zat besi - pembawa oksigen, membantu fungsi otot & otak
*Potassium - mengekalkan fungsi jantung, otot, buah pinggang, organ-organ penting dalam keadaan baik
-membantu fungsi metabolisme karbohidrat & pertumbuhan otot






TESTIMONIALS!

These are some of the testimonials from our satisfied users. 
Mereka antara yang berjaya menurunkan berat badan dengan mengamalkan Set Kurus Bajet dan pemakaian Premium Beautiful Corset.


Latest 3 testimonials..





Previous testimonials.. 







Now, you have seen the RESULTS! 
Why wait? 

GET your 
Premium Beautiful corset + SET KURUS BAJET 
from me Today! 

For further details or enquiries , please contact me at 


31 December, 2014

Bantuan Mangsa Banjir Kelantan


Ini adalah usaha persendirian Pakcik Naa dan kawan-kawan untuk memberikan bantuan dan sumbangan kepada kampung halaman kami, dan suadara mara kami yang menghadapai banjir besar di Kampung Kusial Bharu, Tanah Merah, Kelantan baru-baru ini. 

Sumbangan boleh disalurkan melalui Naa dan suami, Ashraf sebelum Isnin (5 Januari 2015) kerana lori akan bertolak pada hari tersebut ke Kelantan. 

Untuk keterangan lanjut: 


TERIMA KASIH ATAS SUMBANGAN IKHLAS ANDA SEMUA. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...