03 May, 2016

Diamond Night 2016

It was another event worth remembering..
A celebration for New Diamonds and Achievers, and
it was held at Putrajaya International Convention Centre (PICC).


My date for the night, tak lain tak bukan,
Mr Ashraf Naserudin.


Handsome pulak sekali sekala tengok suami sendiri suit up macam ni ;P hahaha. Kalau bukan isteri, siapa lagi nak puji suami kan.



Soon as we arrived, 
terus jumpa my business proteges dulu. 
Everyone looking good and gorgeous, Congrats darlings!



My TEAM are my source of strength and they are the reason why I need to stay focus.
I want to be the best and deliver my best for my team.
All I want is to see each one of them grow and become better dalam semua aspek. 

Erti sebuah kejayaan bukan hanya terletak pada pencapaian yang dicapai, tetapi apa yang kita pelajari sepanjang perjalanan itu jauh lebih penting.
We want to become better inside and out, 
dan jadi insan yang banyak berkongsi manfaat kepada ramai orang, In Shaa Allah.



With my New Shining Diamond, Akhma Hanim.

 
Congratulation again dear, you made it this far and I believe you will achieve a lot more, dan jadi antara CDM yang hebat.



Mereka yang hadir sama-sama kali ini
adalah antara barisan protege Naa yang akan ambil award untuk Next Diamond Night pula In Shaa Allah.

We're The Premium Beautiful Top Agents..
* hujung kiri dan kanan, 2 orang mak buyung pun nak posing  as PB Top Agents jugak ok ;)




Enough with the poses dulu,
kita tengok some of the candid moments inside the hall..



It's makan-makan time, so doa makan wajib baca dulu.




So far, Diamond Night kali ni, food paling sedap rasanya.
Nasi sedap, lauk-lauk pun sedap.
Tak lupa, chocolate cake pun sangat yummy!

Gambar food tak berapa nak ada ya, 
photographer hanya focus muka kitorang yang tengah makan and gelak-gelak jer ;P










Two of us, at the hallway..
the lighting tak berapa ok sangat, but boleh la.
One for the album



Ini pula, the early comers, yang sentiasa happy go lucky!


Ini late comers, eh bukan..yang stay sampai habis event sebab tunggu lucky draw, hehe


This business brought them together, from strangers to friends. Mereka sentiasa bersaing secara sihat dalam kumpulan dan masing-masing tak lokek ilmu untuk berkongsi.
They support and motivate each other to go higher.
I'm a proud mentor and happy sangat dapat proteges macam derang ni. Alhamdulillah.


Sebelum majlis berakhir, 
sempat juga bergambar dengan our Managing Director, Mr Tan Kai Hee. Sentiasa rasa kagum dengan beliau, yang nampak sangat kuat dan sihat pada usianya. 
Tak kira siapa yang beliau jumpa, confirm tersenyum lebar dan sangat humble orangnya.




 Thank you Sahajidah Hai-O dan Mr Tan Kai Hee sebagai pengasas kerana menyediakan the best platform untuk kami belajar berniaga dengan mudah dan tanpa risiko. 

Sudah berapa ramai jutawan melayu lahir dari perniagaan ini dan mereka sudah mampu melebarkan sayap di bidang perusahaan lain pula hasil dari modal dan pengalaman berniaga bersama SHOM.

This is one of the reason, kami suami isteri tetap setia bersama SHOM sehingga hari ini. 



Seorang cikgu atau business guru pernah berpesan, 

" Dalam perniagaan, 
bukan berapa cepat kita boleh buat duit jadi kaya,
bukan berapa hebat kita bercakap,
bukan berapa banyak rangkaian network kita bina,
tetapi berapa lama kita BERTAHAN dalam mengusahakan sesuatu.
Itulah ISTIQAMAH.
Istiqamah dalam buat kebaikan, walaupun sedikit, tetapi berterusan,
lebih hebat dan disukai Allah daripada banyak tetapi tidak berterusan. "

Inilah antara kata-kata inspirasi yang Naa dan suami pegang.
Harapan kami adalah untuk istiqamah dalam apa yang kami lakukan hari ini dan seterusnya.


Kepada anda yang masih tercari-cari peluang untuk mula berniaga, 

JOM BERNIAGA BERSAMA KAMI


 

We Give and Grow Together
Go-Giver Project | Beautiful Circles Group


Test

Test1

28 April, 2016

Mineral Coffee Murah!

2 days left..
hurry up, mineral coffee lovers!

mineral-coffee-kopi-garam-murah-min-kaffe-naa-kamaruddin


Bagi yang belum aware lagi, our Hot Selling Mineral Coffee akan bertukar nama kepada Min Kaffe bermula 1 May 2016. 

mineral-coffee-kopi-garam-kurus-min-kaffe-naa-kamaruddin



Selaras dengan penjenamaan semula ini, harga pun akan dinaikkan, 
dari RM30 sekotak ke RM33 sekotak bermula 1 May 2016.




2 MORE DAYS to grab your favorite Mineral Coffee at the best price. 

Ramai dah siap order nak ambil stock 1 carton terus. Bukan nak berniaga, tapi untuk stock minum sendiri and family sahaja. 

Ambil dengan HARGA BORONG, dengan minimum 1 carton sekarang, confirm jauh lebih murah dan jimat. 
1 carton ada 24 kotak, dan boleh tahan untuk minum sendiri at least for 8 months up to 1 year. 
Dengan pembelian 1 carton juga, you can SAVE RM168! Sangat jimat dan berbaloi-baloi. 

Bagi yang nak berniaga pula, haruslah ambil stock berkaton-katon terus kan. 
Hanya dengan jual kopi sahaja pun dah boleh generate extra income tak kurang dari RM1000 setiap bulan. 
Tak reti menjual tak apa, kami akan ajar teknik dan strategi menjual dengan mudah. If you can follow the steps, bukan setakat RM1000 boleh dapat sebulan, malah boleh cecah hingga ke 5 angka. 




Berminat untuk jadi agent Mineral Coffee/ Min Kaffe? 
Taip " MC Me " dan hantar ke +60122844960 sekarang. 

Berminat nak order untuk minum sendiri sahaja? 
Boleh terus type "MC HARGA CARTON" dan hantar ke +60122844960 sekarang! 

22 April, 2016

Life as a Mompreneur... Best Ke?

Rasa dah berkurun tak update new blog post. 
Now baru nak ambil semangat balik update dan harapnya istiqamah macam dulu-dulu  ;)

One of the reason kenapa Naa dah jarang update blog macam dulu is ---> kewujudan instagram! 
Kalau dulu, semua pasal life akan update dekat blog, but now semua dah share dekat instagram. Semua makin mudah, just snap gambar, and tekan share jer dekat ig tu kan. 
End up, blog yang kurang ber'update'. 

Jadi, bukanlah kata busy manjang sampai takde masa nak update blog. 
In fact, I have more time with family now. Since Naa and husband dah memang sama-sama uruskan business sendiri, masa kitorang pun sangat flexible dengan anak-anak. Kitorang lebih suka keluar jalan-jalan, shopping, or tengok movie waktu siang, time orang tengah bekerja. Sangat relax, tak payah bersesak-sesak on weekends dah. 

So here goes some of the pictures from our daily activities on weekdays..


Inilah gambaran dalam kereta kitorang.
Selalunya Abang Danial confirm tertidur dulu bila naik kereta and adik Danish maintain cool jer, hehe..


Kalau rasa malas nak masuk dapur, nak cepat, kitorang memang akan ke sini untuk lunch. Our favorite spot, Nasi Kak Wok, Danau Kota. Memang so far, this is the best Nasi Kak Wok yang ikut selera kitorang. 


Abang Danial pun suka makan ni. Sometimes, dia boleh habiskan sebungkus. 


Ini, antara menu kalau hari yang rajin masak.
 Eh, memang kira sangat rajin berbanding dengan dulu-dulu tau. And the best part, me and hubby will always cook together sekarang ni.


Bila ada urusan business perlu settle, kami akan check in office juga. Samada di Klang, atau di Shah Alam. 
Sometimes, urusan ambil stock and register new agents.


  Ada juga hari-hari yang Naa and hubby keluar jumpa clients for meeting. So, after ambil Danial from school, kami tinggalkan  anak-anak sekejap and keluar for business appointment.


On weekdays, kitorang suka bawa keluar anak-anak untuk main. Since cuaca panas, we decided to stay indoor sahaja.
Derang memang seronok la, tak payah tunggu turn nak main, sebab takde orang  ramai on weekdays. This Jurassic Rides ada dekat AEON Mall, Shah Alam.


Naik ride macam ni pun derang dah happy sangat-sangat. All they want is to spend more time with us, sambil main. 


And sekali-sekala we surprised them with presents. 
For them, doesn't matter mahal atau murah, but yang penting dapat new toys.

 

Both of them showing off their new toys. Paling comel si adik, macam baby turtle jalan-jalan dalam rumah kitorang. Costume lagi besar dari badan tuannya. hahaa..



Ni pulak, gambar from our movie date. We were watching Batman Vs. Superman waktu ni.


The BatKids! 
Kalau keluar dengan dua orang budak ni, sebenarnya confirm terjerit-jerit mommy. Siapa ada anak 2/3 boys confirm faham kenapa. Huhu. 


Whatever it is, all I want is to see my boys growing up right in front of me. 
Naa nak tengok derang membesar dengan sihat, sempurna, dan happy jer sentiasa. 

We love you both so much boys! 



So, itulah serba sedikit gambaran my life as a Mompreneur, working from home. Basically, kami hanya keluar urusan business mengikut keperluan and appointment based.

Cuma on weekends, waktu orang lain berehat or keluar jalan-jalan, kami pula akan penuhkan masa dengan business meetings, group training and coaching sessions. 
This is part of our responsibility as business coach and leaders.


This is what I Love To Do for a living.
Life as a Wife, life as Mom, life as an Entrepreneur.
Tak susah pun, hasil kerja keras 2 tahun pertama dulu sangat-sangat berbaloi. Semuanya hanya bermula dengan Premium Beautiful Corset.

Apa yang Naa kejar, bukanlah kehidupan mewah yang melampau-lampau, tetapi cukup dengan kebebasan kewangan, masa dan kebahagian keluarga.

Alhamdulillah, thank you for what we have now.
Semoga kami diberikan rezeki yang sentiasa mengalir seperti paip air yang terbuka dan tidak akan pernah tutup sampai bila-bila, In Shaa Allah. 



25 March, 2016

8 SIMPLE TIPS/CARA NAK PROMOTE BISNES ONLINE SECARA PERCUMA


Ramai yang bertanya pada Naa, macam mana nak buat netizen khususnya FBian kenal siapa kita and produk apa kita jual tanpa kita jadi terlalu 'mencapub' dalam internet. 

All these 8 tips Naa belajar dari banyak sumber. Actually banyak lagi, tapi cukuplah 8 ni dulu untuk kita sama-sama hadam. Next time, Naa share lagi ok.😊


Bila nak mula bertapak dalam internet,
social media presence antara element penting
kita kena ambil tahu.

So, jalan singkat adalah dengan 
UMPAN netizen-netizen dalam fb, ig, twitter and etc
dengan peraduan/contest yang diorang boleh join and menang something. 
Ada juga yang umpan dengan kasi
top up prepaid and so on. So be creative. 

Biasakan diri tu bila buat artwork untuk iklan ke,
profile ke or produk sekali pun.
GUNA gambar yang besar and sharp!

Kot ye pun nak ambil from google, carilah yang pixelnya besar (cth: 1000x1000) so that after korang edit gambar masih cantik.

Kalau boleh, polish lah skill mengedit gambar kita sendiri untuk jadikan artwork. Bonus point disitu sebab kita tak tiru or ciplak artwork orang lain. 

Phone sekarang dah terlampau maju.
Tak payah dah nak ambil video guna camcorder.
Even video trip Naa ke Osaka, Japan hari tu pun 90% ambil pakai built in camera depan & belakang Iphone6 je. 

Video on self, business and products memang tengah 'in' sekarang ni. Ramai orang sekarang malas nak baca description panjang berjela. Dorang lebih rela tengok video and dengar explanations. 

Benda yang Naa sendiri pun jarang buatπŸ˜‚.
Honestly, siapa yang rajin update gambar cover photo or even gambar profile korang setiap kali ada special event ataupun perayaan? Sila angkat tangan sikit nak tengok berapa ramai.πŸ˜‰

Apepun bila korang rajin update cover photo, clients, potential clients and followers akan notice and automatically tahu account korang ni masih active and bukan tempat parking 'shared posts'.

Online presence kita mesti kena jaga. 
If not, clients dan bakal clients akan rasa yang kita ni bisnes suam-suam kuku. So, sentiasalah jadi rajin untuk update account or page korang dengan info yang menarik dan terkini. 

*hint: if korang tetiba rasa 'mental block', korang korek balik post yang lama-lama and 'repost' semula. Ala, followers bukannya nak hafal sangat semua post-post korang :P

Yup, sentiasa gunakan hashtag yang betul and terkini.
Dan paling penting, hashtag dengan post/gambar
tu kena lah saling berkait.
Janganlah gambar korang tengah makan nasi,
tapi letak #peluangbisnes. Takpun gambar korang tengah
tunggu anak balik di gate sekolah, korang letak #sayajual.

Memang gambar korang akan cepat orang notice,
tapi untuk long term hanya akan memburukkan nama dan bisnes korang sahaja. At the end of the day, ramai yang akan mula menyampah and block korang.

Korang boleh check out these sites untuk tengok #hashtag apa yang tengah popular


Dah nama pun berniaga,
mestilah kita pun nak tunjukkan kebaikan
produk yang kita jual. 

Tapi janganlah dari 1st page sampai hujung semuanya
update tentang product sahaja. Bernanah mata client korang
tengok sambil muntah darah. Sebaiknya, selang-seli
kan dengan gambar/info berkait dengan produk korang tu.
Contoh, if jual minuman kesihatan, updatelah sekali tentang
dari mana datang air bersih or apa kebaikan mineral yang ada dalam air yg korang jual tu. 


Semua orang suka tengok benda yang cantik,
so designlah artwork iklan korang tu elok-elok.
Iklan yang cantik, jelas dan simple menarik lebih ramai client berbanding iklan yang serabut penuh bertepek nombor telefon dan logo kumpulan perniagaan. 

Walaupun account, page or blog korang tu
memang khas untuk menjual produk.
Janganlah sempitkan sampai situ sahaja.

Internet ni tempat orang cari idea, 
motivasi, inspirasi dan macam-macam lagi.
So gunakan kelebihan ni to your advantage.
Share je quotes and gambar yang memberi semangat
dan inspirasi, for sure orang suka. 



Itu je for now,
So please Like and Share this post
if korang rasa boleh beri manfaat pada rakan
korang yang lain. Till next time!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...