18 June, 2017

Agent tudung Rizman Ruzaini Jana Income sehingga RM10,000 sebulan!


Tup..tap..tup..tap...
dah sampai pun kita ke 23 Ramadhan harini.
Sekejap jer kan masa berlalu. Dalam kesibukan kita buat persiapan Raya, malam-malam 10 hari terakhir ini jugalah kita nak rebut pahala berganda kan. 

Bagi yang berniaga macam Naa sendiri, segala urusan bisnes pun nak settle sebelum balik kampung beraya. Alhamdulillah...rezeki Ramadhan memang cukup luar biasa. Bulan yang penuh rahmat dan keberkatan InshaaAllah. 
Sebenarnya, sejak dari awal Naa berbiznes dulu lagi, memang rezeki Ramadhan memang luar biasa. 
Bukan sahaja dari segi jualan, tapi time ni jugalah dipertemukan rakan-rakan baru yang nak ikut Naa, mulakan biznes.

Tahun 2017
nak tahu tak apa yang luar biasa hebat sambutan??

Apa lagi...tudung RR yang sangat HOT! 
Introducing the 1st collection of Infinence x Rizman Ruzaini Designer Hijab 😉

infinencexrizmanruzaini-essential-stellina-designer-hijab-agent-tudung-RR-naa-kamaruddin 

infinencexrizmanruzaini-essential-stellina-designer-hijab-agent-tudung-RR-naa-kamaruddin 

Nak ikutkan, pilihan tudung di pasaran luar sana memang tersangat banyak. Range harga pun ada banyak, mula dari serendah RM10 hinggalah cecah ribuan ringgit sehelai pun ada. 

Kenapa agaknya, semua sibuk jual tudung? 
Semua nak keluarkan tudung jenama sendiri. 
Dah tu siapa nak beli? Hhahaha 😆 ...itulah, yang selalu kita terfikir kan? 

Sebenarnya, bukan soal boleh atau tak boleh keluarkan jenama sendiri. 
Tapi, banyak benda perlu study dulu sebelum buat.
Antaranya, dari segi design, material, production, modal, logistik, pengiraan untung rugi, 
pengurusan kewangan, iklan pemasaran, bagaimana nak tarik peminat, bagaimana nak dapatkan trust dari pengguna untuk beli produk kita, sistem agent, 
dan..... macam-macam lagilah! 
Apa yang bakal berlaku kalau tak habis jual, 
apa akan jadi pada longgokan stock? 
Design tudung pulak perlu ikut trend yang sentiasa berubah-ubah. 

Pening ke peningg??? 
Kalau Naa, memang confirm PENING!! 

Haaa...jadi kat sini Naa share, 
kenapa Naa pilih untuk jadi #agenttudungRR ni 
.
.
.
Ada 5 perkara penting perlu study untuk jual tudung

1. Pilih tudung yang BERKUALITI
Bukan yang murah, tapi HARGA BERPATUTAN dengan kualiti dan brand (jenama). 

Kualiti jahitan, material tudung RR ni memamg sangat best. Kain tak panas, kain jatuh terletak cantik, dan untuk design mewah dengan Lace dan batu swarovski pun memang super high quality. 
Pilihan tudung instant dan juga semi instant sememangnya sangat sesuai dan dapat permintaan tinggi. Sebabnya mudah pakai, mudah sarung, mudah nak gayakan. Bukaan kain tudung RR ni juga besar dan labuh, jadi boleh disesuaikan ikut keselesaan masing-masing. Nak pakai dengan gaya konservatif atau stylo..dua-dua pun boleh 😉

2. Pilih tudung dengan jenama yang sudah ada TRUST (established brand).

Contohnya tudung Infinence x RR ni, membawa jenama pereka fesyen terkenal iaitu Rizman Ruzaini. Siapa tak kenal RR kan. Kita selalu tengok artis-artis yang pakai sebelum ini, dan golongan yang kaya-raya. Jadi, kat sini tarikan jenama RR sudah dah ada. Tak payah kita susah-susah nak fikirkan iklan promosi yang mahal-mahal untuk market kan jenama tudung. 

3. Modal RENDAH, and flexible. Kenapa tak perlu tinggi? Naa terangkan secara mudah ya..

- Jenama tudung fashion designer terkenal, biasanya confirm lah cecah ribuan ringgit sehelai biasanya. Tengok sahajalah pada packaging yang exclusive, tambah dengan rekaan RR Brooch yang diberi secara percuma. 
Tapi, dengan bantuan company, mereka sudah buat tempahan secara 'bulk', dalam quantity yang sangat banyak, jadi kos pengeluaran dapat dikurangkan sehingga kita boleh jual pada harga mampu milik untuk semua 👍🏻

- Naa, sebagai salah seorang pengedar sah, 
yang mana juga seorang pemborong..Naa tak perlu beli simpan stock banyak untuk berniaga tudung RR ni. 
Cukup a few different sample, sambil pakai sendiri jer. 
Bila client order, Naa terus ambil new stock dari Stokis. 
Jadi, Stokis lah yang sediakan kemudahan simpanan stok untuk kami, pengedar-pengedar sah tudung RR. Senang kan? Dan tak akan berlaku masalah stok di tangan tak habis jual. ZERO RISK kat sini! 

4. Ramai juga suka jadi agent jual tudung jenama orang lain kan? Apa yang u'olls dapat? Of course lah harga borong, dan juga dapat UNTUNG RUNCIT. 
...
Tapi, tau tak??? 
Dengan jadi agent tudung RR,
Naa bukan jer dapat beli pada harga borong. Tapi, Naa dapat untung runcit 20% dan dapat pulak lagi BONUS dari company 41%. 
BEST kann? Yang baru nak mula, pun ada peluang nak dapat macam ni tau. 

5. SISTEM AGENT! Haa, baru-baru ni Naa dapat dengar dari seorang peniaga tudung. Mengikut kebiasaan, dalam sebulan paling tinggi dia berjaya jual 40 tudung. Tapi untungnya dalam RM30 sehelai sahaja. Takde bonus-bonus lain dah tau. So total sebulan yang waktu paling tinggi jualan, dia dapat RM1200. Tapi dengan usaha keras.
...
Berbeza dengan cara Naa dan rakan-rakan bisnes buat, 
kami ada satu sistem agent yang sudah terbukti berjaya.
Kami bukan hanya menjual sorang-sorang. 
Tapi kami menjual melalui kumpulan, melalui sistem agent yang terbukti berkesan. 
Dalam sebulan, boleh mencecah jualan 100 ke 1000 helai tudung. 
BONUS dari syarikat pula boleh dapat ribuan ringgit, 
itu belum masuk untung runcit yang kita dapat dari setiap jualan. 

WOWW sangat kan? 

agent-tudung-RR-infinencexRR-rizman-ruzaini-peluang-bisnes 

Okei lah, rasanya dari 5 points yang Naa highlight kat atas pun dah cukup menunjukkan betapa untung dan best nyer jadi agent tudung RR yang tengah meletop ni! 
Dan inilah sebabnya kenapa Naa beria-ia sangat nak SHARE dengan sayang-sayang semua tentang PELUANG BESAR buat duit extra dengan RR designer hijab. 

 

Naa juga boleh share..
bagaimana cara nak PAKAI FREE jer tudung Rizman Ruzaini ni 😉

 

Berminat nak tahu, nak jadi #agenttudungRR
Laju-laju contact terus Naa kat nombor ni ya...


09 June, 2017

Infinence x RR Stellina Hijab Tutorial by Naa


Asssalamualaikum and Hi everyone!!!
Special kali ni, Naa nak share tutorial for
Infinence x Rizman Ruzaini STELLINA Hijab

Walaupun abang designer kita Mr Rizman himself dah pun buat hijab tutorial untuk semua koleksinya, tapi masih ramai yang mintak Naa buat, kira my own version pulak.
So untuk tak menghampakan, here goes my Hijab tutorial for Stellina...
 (*ayat tak boleh blahh kan...macam retis layan peminat sangat, hahaha ;P )





For this video, 
I'm wearing STELLINA HIJAB - SHOCKING PINK

Ini memang my No.1 choice untuk Infinence x RR Stellina. Kira, color pink ni wajib ada in my wardrobe la. Yang lain-lain pun Naa suka jugak, especially Emerald Green, Deep Purple and..semua la! haha..

Kat gambar bawah ni, 
sayang-sayang semua boleh jamu mata dulu tengok-tengok apa pilihan colors yang ada....



Belum sampai sebulan our new Designer Hijab Collection dah beribu pieces terjual tau!

Haaaa...kat stockist asyik out of stock jer, especially design dan color yang jadi rebutan ramai. 

Tapi jangan risau, InshaaAllah sentiada datang lagi new stock. Cuma, jangan tunggu lama-lama lagi, terus pilih apa color u'oll nak, and place order dengan Naa sekarang!

+60122844960


* for other hijab tutorials...just click the link below


" Infinence x RR Essential Plus Hijab Tutorial by Naa "

" Infinence x RR Essential Hijab Tutorial by Naa "


19 May, 2017

INFINENCE x RIZMAN RUZAINI Hijab Collection

infinence-rizman-ruzaini-hijab-naa-kamaruddin 

It is now here❗️ 

Introducing our new premium brand, very first Infinence fashion series that will sure to make waves in the fashion arena especially in the Muslim wear industry - and it's none other than our very own Designer Hijab series designed by renowned Malaysian fashion designers Rizman Ruzaini exclusively for Sahajidah Hai-O
...
You won't be able to find these hijabs anywhere but in SHOM,
Jadi, boleh terus order melalui Naa 😁👌🏻


Kita ada 3 jenis design berbeza..
 hijab Essential basic 
hijab Essential +
hijab Stellina
For each designs, kita ada 6 pilihan warna yang menarik! 

So here goes, our designs for first Raya Collection..

 
infinence-rizman-ruzaini-hijab-essential-basic-naa-kamaruddin


infinence-rizman-ruzaini-hijab-essential-plus-naa-kamaruddin


 infinence-rizman-ruzaini-hijab-stellina-naa-kamaruddin 


Haaa, rambang mata jugak bila nak pilih color apa yang nak 😁 kan? kan? 

Tak apa, nak untung lebih..boleh join member dan beli pada harga ahli jer sis! 
Bila sis pakai jer, confirm semua orang keliling pulak terliur nak beli jugak. 
Haa, itulah peluang sis jual pada kawan-kawan, sedara-mara atau abang-abang yang nak hadiahkan pada isteri atau nak hadiahkan pada mak-mak Raya ni.
Dari setiap tudung terjual, UNTUNG dapat + BONUS pun dapat kat sis tau! 

Jadi, boleh la sis tambah lagi collection diri sendiri untuk pakai banyak-banyak warna 😘 Cik Abang pun confirm tak bising dah, 
sebab sis bukan beli ajer, sis ambil peluang buat duit lebih sekali. 


infinence-rizman-ruzaini-hijab-tudung-raya-naa-kamaruddin 

So, apa tunggu lagi?? Grab cepat-cepat tauu!! 
Kalau dah habis color and design yang sis nak, ada pulak yang gigit jari pulak nanti 😬 


NAK order.. nak tanya lebih, 
boleh terus whatsapp Naa yer 
 📲+60122844960 

 




16 May, 2017

Teacher's Day DIY Gift Idea!

First of all, 
Naa nak ucapkan Selamat Hari Guru kepada semua cikgu-cikgu, dan terutamanya kepada cikgu-cikgu Naa dari zaman kecil dulu sampailah sekarang. Sekarang pun masih ada guru jugak tau, cumanya guru yang membimbing Naa dalam business pula.

TERIMA KASIH BANYAK CIKGU-CIKGU! 

 

Naa juga berpeluang jadi seorang cikgu juga sekarang ni. Tapi bukanlah cikgu kat sekolah tu 😉, tapi cikgu dalam bisnes yang mana membimbing rakan-rakan untuk berniaga..Alhamdulillah

I feel glad and honored, sebab darah berniaga dan darah mengajar memang mengalir kuat dalam keluarga Naa sendiri. Jadi, mungkin sebab tu lah, jodoh kerja sebagai engineer tak lama. 
Tapi, rezeki sekarang melalui berniaga dan juga membimbing rakan-rakan baru yang nak mula berniaga. Satu jer harapan Naa, dan doa Naa juga pada kita semua sebagai cikgu, semoga Allah kurniakan IKHLAS dalam kita mengajar dan berkongsi ilmu, dan semoga kita dapat ganjaran di akhirat kelak InshaaAllah 🙏🏼 amin...

Oh yerr, sempena teacher's day biasanya ramai mak-mak yang sibuk siapkan hadiah for cikgu-cikgu bagi pihak anak kan? 

For me, as usual la kan..sentiasa last minute baru teringat 😂 

 

So, inilah hasil kerja keras mommy dengan bantuan daddy last night, sampai tidur pukul 3 pagi. 
Last minute petang semalam, baru teringat pasal hadiah for cikgu-cikgu Danial ni tau. Puas fikir nak bagi apa, and mommy decided untuk buat semua from scratch 💁🏻 DIY ni memang leceh, tapi yang penting satisfaction from making it is priceless! 


Apa yang Naa nak cuba ajar Danial jugak, in giving, it's not about the price, but it's the thought that counts.
Mommy had to put so much effort, and she wanted to make it cute + adorable + warm ❤️ It was made with love and patience, just to say 🙏🏼 thank you to all teachers. Jasa cikgu-cikgu mengajar dan mendidik Danial kat sekolah sentiasa kami kenang dan hargai sangat-sangat 👍🏻

 
 
This DIY GIFT idea sebenarnya sangat simple. Semua orang pun boleh buat sendiri jer tau. 

The cute teddy keychain, you can get it from KAISON, 
and Min Kaffe (kopi garam buluh) tu boleh order melalui Naa 👌🏻 

*Korang yang nak order boleh check out
Official Min Kaffe FB
or follow Instagram: min.kaffe

Yang lain-lain alatan Naa pakai from apa yang ada dalam craft box kat rumah jer. Kalau ikutkan idea asal, i wanted to add more, tapi kesuntukan masa dah. And hubby said, dah dah la tuuuu, cukup la tu. So, ok la ni ya. Hope the teachers will like it. IKHLAS dari Danial tau! 

 

Ni kenapa pakai baju ni? 
Haa, alkisahnya danial cakap kena menari lagu ala-ala bollywood kat sekolah. Penatlah mommy alter baju dia jugak, malam tadi! Padahal, takde pun dia menari tadi. Nasiblah anak bertuah ni. Mommy redha jer 😅

Ok lah, sampai sini jer mommy bebel kalini. Dah lama tak update pun blog ni. So, thought of sharing our story on Teacher's Day 2017 here. 

Thank you for reading loveliess! ❤️

09 January, 2017

From BACK TO SCHOOL..now BACK TO BUSINESS


 

Alhamdulillah.. 
Anak-anak dah selamat kembali ke sekolah. 
For young parents like me, agak kelam kabut juga nak adapt dengan aktiviti tahun baru ni. Pengalaman hantar anak pertama kali masuk darjah satu agak mencabar bila tak tahu caranya dan tiada pengalaman lagi. 

Zaman sekolah kita dulu, agak beza juga dengan sekarang. Cabaran nak urus masa tu paling kritikal awal-awal ni. Cabaran dari segi emosi pun ya jugak. Biasalah kan, bila nak adapt with new routines, new environement, and big responsibilities, surely akan ambil sedikit masa. 

Mulanya tahun baru,
Mulanya sesi persekolahan,
banyak jugalah duit dah habis buat belanja persiapan anak-anak kan? 😅 
Itu belum masuk yuran itu ini, beli extra books, stationeries dan lain-lain. 
1 anak, anggaran boleh habis juga paling kurang RM1000. ( *bergantung pada bajet keluarga masing-masing ).
Bayangkan mak ayah yang ada 3-4 orang anak bersekolah? 

Tapi, itu semua adalah keperluan. 
As parents, kita cuba nak bagi yang terbaik, nak siapkan anak-anak kita dengan ilmu, nak prepare them for their future and we want them to be happy. We always hope and pray the best for our kids 👍🏻 

Anak-anak dah settle masuk sekolah, 
and this week all parents akan back to work as usual. For Naa and husband, luckily kami berdua bekerja sendiri, menguruskan business sendiri, dan mengatur jadual kerja sendiri. Jadi, more flexible for us to manage our kids, Alhamdulillah.

This 2017, banyak rancangan baru yang kami rancang untuk team bisnes. Rasa tak sabar and excited sangat to kick start our 2017, together with our BC partners 💪🏻. 
InshaaAllah, semoga semuanya berjalan lancar. Tahun ini, bakal lahir lebih ramai barisan usahawan yang hebat-hebat dari BC Group dengan pencapaian luar biasa 🎯

Bagi yang mencari peluang untuk tambah income kedua, jangan segan untuk bertanya pada Naa and BC partners 👌🏻

" PART TIME BUSINESS 
WITH 
FULL TIME INCOME!

Seronok tau, sebulan dapat 2x gaji ni. 
Akhir bulan senyum 😄, 
Tengah bulan pun senyum 😄


ASK ME HOW? 
#BCnaakamaruddin
#BCbizcoach

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...