22 January, 2015

10 Days Promo for SET KURUS BAJET!

We have launched our new

SET KURUS BAJET

few months back as complimentary to our Top Selling Premium Beautiful corset. 

This new set of products can help you to achieve better results in just few months! 

It works tremendously, and we have collected many testimonials from our satatisfied users! 
You can always check them out on instagram by searching the hashtag 
#PBwonders #gengdietGLAM

Before that, let me brief you.. 

What is SET KURUS BAJET? 

SET= a combination of few products
KURUS= help you to slim down, loose some weight, dan kelihatan cantik
BAJET= within your budget, CHEAP AND AFFORDABLE! 

Set Kurus Bajet merupakan makanan tambahan (supplement) untuk menjaga kesihatan dalaman dan membantu menurunkan berat badan.

We have 2 different sets you can choose based on your preference. I highly recommend SET A, and for those who cannot drink coffee, you can go for SET B;


   SET A  
BV Alfalfa
Garlic Tablet
Mineral Coffee

Promotion Price:
1 month - RM130
3 months - RM350
(Valid until 31st Jan 2015 only!)



  SET B  
BV Alfalfa
Garam Buluh Premier Drink

Promotion Price:
3 months - RM330
(Valid until 31st Jan 2015 only!)



HOW TO CONSUME?

For Set A:

Morning
1 sachet Mineral Coffee
2 Garlic tablets
Afternoon
BV Alfalfa (after lunch)
Evening
1 sachet Mineral Coffee 
Night
BV Alfalfa (after dinner)
2 Garlic tablets


For Set B:

Morning
BV Alfalfa (after breakfast)
Afternoon
BV Alfalfa (after lunch)
Night
1 sachet Garam Buluh (before sleep)

** BV Alfalfa Intake - Mix 1 cap (2 tablespoons) into 200ml glass of water



WHY CHOOSE SET KURUS BAJET? 

Ramai NAK KURUS, nak turunkan berat badan tetapi belum jumpa cara yang sesuai.

NAK KURUS dan KEKAL CANTIK,
memerlukan komitmen dan disiplin.

Untuk penurunan berat badan dan penjagaan jangka masa panjang, kita perlu usahakan secara semulajadi, berikan masa dan ruang tanpa berputus asa. Create a healthy lifestyle and eat clean too.

Now, 
dengan adanya bantuan SET KURUS BAJET disamping pemakaian Premium Beautiful, impian anda untuk menurunkan berat dan mendapatkan bentuk badan yang lebih menarik mampu direalisasikan!

KONSEP SET KURUS BAJET:

Penurunan Berat = melalui Detox dan Buang

Detox = penting untuk singkirkan segala toksin dalam badan. *toksin boleh menghalang penyerapan vitamin

Buang = mencuci perut dan usus dari sisa bahan kumuh yang tidak disingkirkan sepenuhnya sebelum ini

Jangan terkejut sekiranya berat badan belum menampakkan perubahan besar, tetapi ukur lilit pinggang anda semakin berkurang! 
Ini yang dinamakan ''inch loss".

Gambar berikut akan menerangkan lebih jelas kenapa perlu proses detox dan buang dalam usaha menurunkan berat badan anda..



BENEFITS OF EACH PRODUCTS

1. BV Alfalfa 

berfungi untuk..

- menyahtoksid
-menggalakkan sistem penghadaman yang baik
- mangALKALIkan badan
- menghilangkan bau nafas
-meningkatkan fungsi imuniti badan
- mengurangkan haba dalam badan yang berlebihan
- menambah darah dan menyampaikan lebih banyak oksigen ke seluruh badan.


2. Hai-O Garlic Tablet 

berfungsi untuk..

- menurunkan kandungan lemak dan kolesterol dalam darah
- mencegah penyakit kardiovaskular dan arteriosklerosis
- menghalang pembekuan darah, mencegah trombosis
- membantu fungsi penghadaman, melegakan perut kembung, dan ulser peptik
-membasmi kuman dan keradangan serta mencegah jangkitan penyakit
-membantu menyelaras gula dalam darah
- menggalakkan peredaran darah dalam badan


3. Mineral Coffee 

berfungsi untuk..

-menghilangkan keletihan fizikal dan mental
- minyingkirkan toksin dalam badan
- membantu mengawal rasa lapar
- sesuai untuk pesakit diabetes, darah tinggi, sakit jantung, sembelit & migrain

Mengandungi.. 

* 70-80 jenis mineral semulajadi dan elemen surih
* kaya dengan anti-oksida
* Rendah kalori, hanya 56kcal
* Tiada gula tambahan

4. Garam Buluh 

berfungsi untuk..

- menyingkirkan toksin dalam badan seperti logam berat, bahan kimia, bakteria, bahan buangan metabolisme, keracunan asid, radikal bebas)
- menguatkan peristalsis saluran usus, singkirkan najis lama yang terkumpul dalam usus
- membekalkan bahan mineral dan elemen surih 
- menyelaras fungsi badan
- menyeimbangkan pH badan, mengembalikan susuk badan yang beralkali lemah
- meningkatkan daya pemulihan badan

Mengandungi..

*Kalsium - membantu mengawal berat badan
*Magnesium - mengawal tekanan darah tinggi, merawat diabetes, migrain, insomnia, kemurungan
*Zat besi - pembawa oksigen, membantu fungsi otot & otak
*Potassium - mengekalkan fungsi jantung, otot, buah pinggang, organ-organ penting dalam keadaan baik
-membantu fungsi metabolisme karbohidrat & pertumbuhan otot






TESTIMONIALS!

These are some of the testimonials from our satisfied users. 
Mereka antara yang berjaya menurunkan berat badan dengan mengamalkan Set Kurus Bajet dan pemakaian Premium Beautiful Corset.







You have seen the RESULTS! 
Why wait? 

GET your 
Premium Beautiful corset + SET KURUS BAJET 
from me Today! 

For further details or enquiries , please contact me at 


31 December, 2014

Bantuan Mangsa Banjir Kelantan


Ini adalah usaha persendirian Pakcik Naa dan kawan-kawan untuk memberikan bantuan dan sumbangan kepada kampung halaman kami, dan suadara mara kami yang menghadapai banjir besar di Kampung Kusial Bharu, Tanah Merah, Kelantan baru-baru ini. 

Sumbangan boleh disalurkan melalui Naa dan suami, Ashraf sebelum Isnin (5 Januari 2015) kerana lori akan bertolak pada hari tersebut ke Kelantan. 

Untuk keterangan lanjut: 


TERIMA KASIH ATAS SUMBANGAN IKHLAS ANDA SEMUA. 


13 December, 2014

A GIFT That Lasts Forever ?


FAMILY!

Siapa setuju?
Tak kisah kecil atau besar sebuah keluarga, they are the ones who will be there for you through thick and thin.
They are your Best Supporters, walaupun mungkin kadang-kadang tak sefahaman kan. But, "air dicincang tak akan putus". Itulah ikatan yang terjalin, and the best GIFT from Allah sebagai pinjaman untuk kita.

THANK YOU ALLAH 
for lending them to me..



Feeling a bit emotional today...
Dah agak lama tak update my blog juga, dah lama tak share gambar-gambar family.
Now, i'm not feeling well due to asthma. So, seperti biasa bila tak sihat, mesti ingat mak sendiri kan.
Why? Because I will always be Umi's little girl ;)
Bila bagitahu jer umi, I'm not well..terus umi yang paling risau and macam-macam dia pesan dekat menantunya suruh bawak pergi hospital. Well, hubby as always..lelaki sangat relax jer. If nothing serious, balik-balik suruh makan ubat jer. So romantic Mr Ashraf ya? ;P

Now, kita tengok balik gambar from August 2014 album..
Actually, masa Raya lepas..we celebrated our 5th wedding anniversary and my 30th birthday.

Nothing much boleh celebrate bila dekat rumah kelantan, but all I need was there..
my FAMILY at home sweet home :)





The cake! At first taknak beli pun, tapi mr ashraf belikan jugak. So, thank you bee!

Bila dengan anak-anak..inilah aksi-aksi yang selalu terjadi rasanya. 
For anak dah besar, dia sibuk nak blow the candles, sibuk nak potong cake.For babies pulak, mesti dah melalak, menangis takmau ambil gambar dah..hehe.



OH MY DANISH YUSUF!
why so sad baby? masa ni, he was 7 months old and NOW dah almost 1 year. Rambut dah makin banyak, gigi dah 6 batang and he can Walk and run!

4 of us..
Ramai cakap, Abang Danial muka daddy and Adik Danish muka mommy.




Ini saki baki gambar raya..
tema baju mommy, RTW jubah BellaAmmara sahaja. 
Breastfeeding and wudhu' friendly, so paling mudah ;P






Masa ambil gambar ni, abang Danial dah takmau cooperate. sibuk main jer bila dekat rumah umitok. 
So, only mommy and adik Danish jer la layan daddy's camera..






This one, gambar with my Abah and younger brother, Amir..



Last one, my big family at Ampang!
Mama, Along's family and Makteh :)






05 December, 2014

The NEW Premium Beautiful ELEGANCE!


Assalamualaikum and Hello Ladies! 

Lately, makin ramai bertanya tentang our latest product, 
the NEW Premium Beautiful Elegance

Some of you might not aware lagi tentang kewujudan new PB elegance, 
and apa rupa new design ni? 

So, dekat sini Naa share preview sikit, how does it look like?

Premium Beautiful Elegance still consists of 3 pieces, 
the Long Brassiere, Waist Nipper and Long Girdle. 


Long Bra / Bra Panjang



Waist Nipper / Bengkung



Long Girdle / Seluar 



Sebelum ni, we only have 1 design in black color, 
yang dinamakan Premium Beautiful Classic. 

CLASSIC Vs ELEGANCE...

Dari segi color and design, 
personally I prefer the NEW Elegance of course. 
The lace and gold embroidery looks stunning! 
I love the grey (silver) color too, and of course the fabric is so soft

Bila rasa dengan tangan, you can feel the difference
Sangat lembut macam satin, macam velvet, and sangat ringan
Bila pakai dekat badan, rasa macam tak pakai apa-apa, tapi badan terletak kemas, cantik bila nak pakai apa sahaja baju. 

Ada yang bagi feedback, this new elegance  nampak more sexy too! 
Yes, I totally agree ;) 
Premium Beautiful Elegance brings out the beauty and confidence in YOU! 





GOOD NEWS for:

Existing Premium Beautiful Classic users 
and
NEW clients

Y.E.S is now here!
For Year End Sale 2014, I'm offering BEST PRICE with SPECIAL GIFTS! 

Contact me at +6012-2844960 for more details.  

* For serious buyers only! 
* Payment via CASH/CREDIT CARD/AEON CREDIT MONTHLY INSTALLMENT

29 October, 2014

House of Nasi Kerabu - H.O.N.K.

Kalau dah nama oghe kelate, selera memang asik mencari apa sahaja yang berkaitan dengan makanan kelantan. 

Nasib baiklah duduk KL ni, boleh kata mudah jugak cari kedai kedai masakan kelate. Cuma, pilihan yang ada kadang-kadang tak bertepatan dengan rasa asli makanan kat kelate. And, ada yang paling tak patut dijual pada harga yang sangat mahal, sebab susah dapat di KL. 
Biasa la tu kan? 

So, bagi peminat Nasi Kerabu..Naa memang recommend untuk cuba di House of Nasi Kerabu
Yang Naa pergi ni, dekat Prima Sri Gombak, berhampiran dengan Old Town White Coffee dekat area situ. 



So, ini hidangan Nasi Kerabu Nara (asal dari Narathiwat), ini paling simple punya meal.. 
Ada nasi kerabu biru, ulam kerabu, kerabu kelapa+ikan, pilihan daging/ayam bakar, cili/sambal lado, telur masin/telo jeghuk dan of course wajib ada budu kelate! 


Bagi yang tak biasa makan nasi kerabu, tak sure nak makan semua ni macam mana. So, cara paling mudah, wajib pakai tangan, bukan fork and spoon ya ;) 
Kemudian, gaul semua ulam, kerabu, keropok, budu, dan sikit cili sahaja secukup rasa kalau taknak pedas. Bila dah gaul rata semua dengan nasi, then makanlah macam biasa dengan telor masin dan juga lauk ayam/daging bakar. YUMSSS!! Jangan lupa baca doa makan, mulakan dengan Bismillah.. :) 

Ini pilihan air yang Naa ambil, 
Teh Tarik Madu Ais! 
Memang sedap, cuma tak boleh lawan dengan rasa original Teh Tarik Madu Pokmat yang ada di Kelate. Itu memang wajib cuba bila anda ke Kelantan ya. 



For Hubby, he had Nasi Kerabu Nara with Lamb Chop! 



Mama pulak makan Nasi Kerabu Nara with Ayam Percik! 


Danial had Roti Hamlet sahaja..and adik Danish rasa-rasa apa yang kami makan sikit-sikit jer. Hehe. 


Besides Nasi Kerabu Nara ni, ada banyak lagi juga pilihan makanan kelate yang ada di House of Nasi Kerabu ni. 

Antaranya ialah...

Nasi Kerabu Tumis, warna kuning



Nasi Dagang bersama gulai ikan tongkol



Nasi Belauk Kelate



Nasi Kukus, ayam Nara



Hmm, Naa yang tengah update gambar sekarang pun rasa terliur balik nak pergi makan. Haha, boleh tak? 

So, to those yang nak cuba Nasi Kerabu boleh cuba ke HONK di Prima Sri Gombak ataupun ada new branch di Shah Alam juga.

You can also follow HONK's instagram here



Naa yang tukang promote ni takde commission satu sen pun. But i just love to share apa yang sedap kan. And boleh dijadikan pilihan bagi warga KL/selangor untuk hilangkan rasa rindu nasi kerabu kelate kita :) 

Selamat Mencuba ya! 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...