11 September, 2017

GOOD LUCK adik-adik!


Good luck to ALL UPSR CANDIDATES 😘

...

Tahun ni lah paling ramai family members terdekat yang ambil UPSR.

Antaranya..my one and only brother, Amir Hazwan, my nephew and my cousins. Semoga semuanya berjaya buat yang terbaik❗️

...

#upsr2017

#allthebest


25 August, 2017

TAK SANGGUP TINGGAL ANAK!




Dilema seorang Mak❗️ 
Giler lah kalau mak tak sayang anak 😂 

Tapi, berapa ramai mak-mak sekarang meninggalkan anak sebab kerja. Tak kerja, tak ada duit lah jawabnya. Bila tak ada duit, nak bagi makan, pakai, sekolah macam mana? 💁🏻 

Ramai juga korbankan kerjaya, terus tumpukan sepenuh masa sebagai SAHM, hanya jaga anak-anak di rumah sepenuh masa dan bergantung sepenuhnya pada suami yang menanggung segala perbelanjaan. UNTUNGlahhh badan kan. Tapi bukan semua yang mampu buat macam tu 🙅🏼 Dan apa yang paling merisaukan..bila soal nyawa kita, nasib masa depan kita ni bukan dalam kawalan kita.

Dah bersediakah kita untuk nak tinggalkan bekalan, persiapan, simpanan dan sebagainya untuk anak-anak yang kita sayang sangat-sangat ni? WHAT IF...esok kita tak ada, esok suami kita tak ada 😥
....
Baru-baru ni, suami Naa kongsi cerita kawan sekolahnya, yang mana suaminya tiba-tiba hilang penglihatan. Dari sihat walafiat, tiba-tiba dah jadi kurang upaya, dari ada kerja dah hilang pekerjaan. Dah diuji sebegitu, si isteri juga terpaksa berhenti kerja untuk jaga suami di rumah, dan menguruskan anak-anak 😰 AllahuAkbar..besar sungguh ujian tu. Then Naa tanya, macam mana nak survive bila suami isteri dah tak kerja?? 🤔 

She recently started bisnes jual jual online sikit-sikit. Jadi sekarang, itu jerlah apa yang boleh dia lakukan dari rumah, sambil jaga suami yang kurang upaya dan anak-anak
....

Jadi, kat sini...apa yang Naa nak kongsi, jom kita mula buat persediaan dari awal. Janganlah kita cepat rasa selesa dengan keadaan kita sekarang. Tengok ajer lah berapa ramai wanita sekeliling kita yang terpaksa kembali bekerja, terpaksa mula jual nasi lemak, ambil upah itu ini..setelah menjadi ibu tunggal 😥 

To all superwomen, adik, akak yang Naa sayang..sama-samalah kita beringat dan bersedia. Kita wanita ni insan istimewa yang dijadikan kuat, dan bukan sehaja mampu menghayun buaian, tapi mampu menguatkan ekonomi keluarga kita juga 💪🏻 PERCAYALAH! 

Satu ayat Mentor Naa selalu pesan, setiap kali kita keluar bekerja..pasang NIAT semua kita buat kerana Allah, dan untuk cari rezeki halal, nak bagi yang terbaik untuk anak-anak, untuk mak ayah. Jadi, serahkan sepenuhnya, mintak pada Allah untuk JAGA ANAK-ANAK yang kita sayang
❤️❤️❤️ 
Kita kena yakin, dan letakkan kepercayaan sepenuhnya pada Allah untuk memelihara anak-anak kita. Kerana setiap apa yang berlaku haya dengan izinNYA

#BCnaakamaruddin

18 June, 2017

Agent tudung Rizman Ruzaini Jana Income sehingga RM10,000 sebulan!


Tup..tap..tup..tap...
dah sampai pun kita ke 23 Ramadhan harini.
Sekejap jer kan masa berlalu. Dalam kesibukan kita buat persiapan Raya, malam-malam 10 hari terakhir ini jugalah kita nak rebut pahala berganda kan. 

Bagi yang berniaga macam Naa sendiri, segala urusan bisnes pun nak settle sebelum balik kampung beraya. Alhamdulillah...rezeki Ramadhan memang cukup luar biasa. Bulan yang penuh rahmat dan keberkatan InshaaAllah. 
Sebenarnya, sejak dari awal Naa berbiznes dulu lagi, memang rezeki Ramadhan memang luar biasa. 
Bukan sahaja dari segi jualan, tapi time ni jugalah dipertemukan rakan-rakan baru yang nak ikut Naa, mulakan biznes.

Tahun 2017
nak tahu tak apa yang luar biasa hebat sambutan??

Apa lagi...tudung RR yang sangat HOT! 
Introducing the 1st collection of Infinence x Rizman Ruzaini Designer Hijab 😉

infinencexrizmanruzaini-essential-stellina-designer-hijab-agent-tudung-RR-naa-kamaruddin 

infinencexrizmanruzaini-essential-stellina-designer-hijab-agent-tudung-RR-naa-kamaruddin 

Nak ikutkan, pilihan tudung di pasaran luar sana memang tersangat banyak. Range harga pun ada banyak, mula dari serendah RM10 hinggalah cecah ribuan ringgit sehelai pun ada. 

Kenapa agaknya, semua sibuk jual tudung? 
Semua nak keluarkan tudung jenama sendiri. 
Dah tu siapa nak beli? Hhahaha 😆 ...itulah, yang selalu kita terfikir kan? 

Sebenarnya, bukan soal boleh atau tak boleh keluarkan jenama sendiri. 
Tapi, banyak benda perlu study dulu sebelum buat.
Antaranya, dari segi design, material, production, modal, logistik, pengiraan untung rugi, 
pengurusan kewangan, iklan pemasaran, bagaimana nak tarik peminat, bagaimana nak dapatkan trust dari pengguna untuk beli produk kita, sistem agent, 
dan..... macam-macam lagilah! 
Apa yang bakal berlaku kalau tak habis jual, 
apa akan jadi pada longgokan stock? 
Design tudung pulak perlu ikut trend yang sentiasa berubah-ubah. 

Pening ke peningg??? 
Kalau Naa, memang confirm PENING!! 

Haaa...jadi kat sini Naa share, 
kenapa Naa pilih untuk jadi #agenttudungRR ni 
.
.
.
Ada 5 perkara penting perlu study untuk jual tudung

1. Pilih tudung yang BERKUALITI
Bukan yang murah, tapi HARGA BERPATUTAN dengan kualiti dan brand (jenama). 

Kualiti jahitan, material tudung RR ni memamg sangat best. Kain tak panas, kain jatuh terletak cantik, dan untuk design mewah dengan Lace dan batu swarovski pun memang super high quality. 
Pilihan tudung instant dan juga semi instant sememangnya sangat sesuai dan dapat permintaan tinggi. Sebabnya mudah pakai, mudah sarung, mudah nak gayakan. Bukaan kain tudung RR ni juga besar dan labuh, jadi boleh disesuaikan ikut keselesaan masing-masing. Nak pakai dengan gaya konservatif atau stylo..dua-dua pun boleh 😉

2. Pilih tudung dengan jenama yang sudah ada TRUST (established brand).




Contohnya tudung Infinence x RR ni, membawa jenama pereka fesyen terkenal iaitu Rizman Ruzaini. Siapa tak kenal RR kan. Kita selalu tengok artis-artis yang pakai sebelum ini, dan golongan yang kaya-raya. Jadi, kat sini tarikan jenama RR sudah dah ada. Tak payah kita susah-susah nak fikirkan iklan promosi yang mahal-mahal untuk market kan jenama tudung. 

3. Modal RENDAH, and flexible. Kenapa tak perlu tinggi? Naa terangkan secara mudah ya..

- Jenama tudung fashion designer terkenal, biasanya confirm lah cecah ribuan ringgit sehelai biasanya. Tengok sahajalah pada packaging yang exclusive, tambah dengan rekaan RR Brooch yang diberi secara percuma. 
Tapi, dengan bantuan company, mereka sudah buat tempahan secara 'bulk', dalam quantity yang sangat banyak, jadi kos pengeluaran dapat dikurangkan sehingga kita boleh jual pada harga mampu milik untuk semua 👍🏻

- Naa, sebagai salah seorang pengedar sah, 
yang mana juga seorang pemborong..Naa tak perlu beli simpan stock banyak untuk berniaga tudung RR ni. 
Cukup a few different sample, sambil pakai sendiri jer. 
Bila client order, Naa terus ambil new stock dari Stokis. 
Jadi, Stokis lah yang sediakan kemudahan simpanan stok untuk kami, pengedar-pengedar sah tudung RR. Senang kan? Dan tak akan berlaku masalah stok di tangan tak habis jual. ZERO RISK kat sini! 

IKLAN IKLAN di BILLBOARDS
pun dah tersedia untuk bantu kita buat promosi, tanpa mengeluarkan kos iklan kita sendiri 👌🏻





4. Ramai juga suka jadi agent jual tudung jenama orang lain kan? Apa yang u'olls dapat? Of course lah harga borong, dan juga dapat UNTUNG RUNCIT. 
...
Tapi, tau tak??? 
Dengan jadi agent tudung RR,
Naa bukan jer dapat beli pada harga borong. Tapi, Naa dapat untung runcit 20% dan dapat pulak lagi BONUS dari company 41%. 
BEST kann? Yang baru nak mula, pun ada peluang nak dapat macam ni tau. 

5. SISTEM AGENT! Haa, baru-baru ni Naa dapat dengar dari seorang peniaga tudung. Mengikut kebiasaan, dalam sebulan paling tinggi dia berjaya jual 40 tudung. Tapi untungnya dalam RM30 sehelai sahaja. Takde bonus-bonus lain dah tau. So total sebulan yang waktu paling tinggi jualan, dia dapat RM1200. Tapi dengan usaha keras.
...
Berbeza dengan cara Naa dan rakan-rakan bisnes buat, 
kami ada satu sistem agent yang sudah terbukti berjaya.
Kami bukan hanya menjual sorang-sorang. 
Tapi kami menjual melalui kumpulan, melalui sistem agent yang terbukti berkesan. 
Dalam sebulan, boleh mencecah jualan 100 ke 1000 helai tudung. 
BONUS dari syarikat pula boleh dapat ribuan ringgit, 
itu belum masuk untung runcit yang kita dapat dari setiap jualan. 

WOWW sangat kan? 

agent-tudung-RR-infinencexRR-rizman-ruzaini-peluang-bisnes 


Okei lah, rasanya dari 5 points yang Naa highlight kat atas pun dah cukup menunjukkan betapa untung dan best nyer jadi agent tudung RR yang tengah meletop ni! 
Dan inilah sebabnya kenapa Naa beria-ia sangat nak SHARE dengan sayang-sayang semua tentang PELUANG BESAR buat duit extra dengan RR designer hijab. 




Naa juga boleh share..
bagaimana cara nak PAKAI FREE jer tudung Rizman Ruzaini ni 😉

 

Berminat nak tahu, nak jadi #agenttudungRR
Laju-laju contact terus Naa kat nombor ni ya...


09 June, 2017

Infinence x RR Stellina Hijab Tutorial by Naa


Asssalamualaikum and Hi everyone!!!
Special kali ni, Naa nak share tutorial for
Infinence x Rizman Ruzaini STELLINA Hijab

Walaupun abang designer kita Mr Rizman himself dah pun buat hijab tutorial untuk semua koleksinya, tapi masih ramai yang mintak Naa buat, kira my own version pulak.
So untuk tak menghampakan, here goes my Hijab tutorial for Stellina...
 (*ayat tak boleh blahh kan...macam retis layan peminat sangat, hahaha ;P )





For this video, 
I'm wearing STELLINA HIJAB - SHOCKING PINK

Ini memang my No.1 choice untuk Infinence x RR Stellina. Kira, color pink ni wajib ada in my wardrobe la. Yang lain-lain pun Naa suka jugak, especially Emerald Green, Deep Purple and..semua la! haha..

Kat gambar bawah ni, 
sayang-sayang semua boleh jamu mata dulu tengok-tengok apa pilihan colors yang ada....



Belum sampai sebulan our new Designer Hijab Collection dah beribu pieces terjual tau!

Haaaa...kat stockist asyik out of stock jer, especially design dan color yang jadi rebutan ramai. 

Tapi jangan risau, InshaaAllah sentiada datang lagi new stock. Cuma, jangan tunggu lama-lama lagi, terus pilih apa color u'oll nak, and place order dengan Naa sekarang!

+60122844960


* for other hijab tutorials...just click the link below


" Infinence x RR Essential Plus Hijab Tutorial by Naa "

" Infinence x RR Essential Hijab Tutorial by Naa "


19 May, 2017

INFINENCE x RIZMAN RUZAINI Hijab Collection

infinence-rizman-ruzaini-hijab-naa-kamaruddin 

It is now here❗️ 

Introducing our new premium brand, very first Infinence fashion series that will sure to make waves in the fashion arena especially in the Muslim wear industry - and it's none other than our very own Designer Hijab series designed by renowned Malaysian fashion designers Rizman Ruzaini exclusively for Sahajidah Hai-O
...
You won't be able to find these hijabs anywhere but in SHOM,
Jadi, boleh terus order melalui Naa 😁👌🏻


Kita ada 3 jenis design berbeza..
 hijab Essential basic 
hijab Essential +
hijab Stellina
For each designs, kita ada 6 pilihan warna yang menarik! 

So here goes, our designs for first Raya Collection..

 
infinence-rizman-ruzaini-hijab-essential-basic-naa-kamaruddin


infinence-rizman-ruzaini-hijab-essential-plus-naa-kamaruddin


 infinence-rizman-ruzaini-hijab-stellina-naa-kamaruddin 


Haaa, rambang mata jugak bila nak pilih color apa yang nak 😁 kan? kan? 

Tak apa, nak untung lebih..boleh join member dan beli pada harga ahli jer sis! 
Bila sis pakai jer, confirm semua orang keliling pulak terliur nak beli jugak. 
Haa, itulah peluang sis jual pada kawan-kawan, sedara-mara atau abang-abang yang nak hadiahkan pada isteri atau nak hadiahkan pada mak-mak Raya ni.
Dari setiap tudung terjual, UNTUNG dapat + BONUS pun dapat kat sis tau! 

Jadi, boleh la sis tambah lagi collection diri sendiri untuk pakai banyak-banyak warna 😘 Cik Abang pun confirm tak bising dah, 
sebab sis bukan beli ajer, sis ambil peluang buat duit lebih sekali. 


infinence-rizman-ruzaini-hijab-tudung-raya-naa-kamaruddin 

So, apa tunggu lagi?? Grab cepat-cepat tauu!! 
Kalau dah habis color and design yang sis nak, ada pulak yang gigit jari pulak nanti 😬 


NAK order.. nak tanya lebih, 
boleh terus whatsapp Naa yer 
 📲+60122844960 

 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...