12 December, 2017

MMG MEGA SALE!!!

MMG-mega-sale-naa-kamaruddin


It's 12.12 today and it's time for 
MMG MEGA SALE 
πŸ“£πŸ“£πŸ“£

As promised, selepas 4 hari countdown.. 
*for those yang setia follow Naa on instagram already aware

..here's some items on Big Promotion! 
Naa nak bagi harga runtuh giler-giler ni untuk korang 😘

Check it out....
πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»

 Promo No.1
#marinehomespa

MMG-mega-sale-naa-kamaruddin-marine-essence-home-spa

you can choose the above set
or 
below set

MMG-mega-sale-naa-kamaruddin-marine-essence-bodywash-shampoo



Promo No.2
#setdietsihat

MMG-mega-sale-naa-kamaruddin-set-diet-sihat-min-kaffe-garlic-tablet


Promo No.3
#eziseries

MMG-mega-sale-naa-kamaruddin-eziseries-eziclean-eziproject-set-cuci


Promo No. 4
#bbpluscollagen

MMG-mega-sale-naa-kamaruddin-bbplus-collagen



Promo No.5
#premiumbeautiful

MMG-mega-sale-naa-kamaruddin-premium-beautiful-corset-PB-promosi-murah-jimat-bengkung-pantang



Promo No. 6
#lapiktilamBVSM

MMG-mega-sale-naa-kamaruddin-lapik-tilam-bvsm-biovelocitysleepmate-murah-jimat-promosi


Fuhhhh....
banyaknya yang JIMATT!!!
Semua pun nak grab kan 😁

Haa, tak apa..
anything nak tahu lebih, 
nak lebih jimat,
nak extra special gift 🎁 ?
..
terus LAJU-LAJU whatsapp/telegram/sms/call NAA! 

Happing πŸ›’ Shopping to all
Lots and lots of loveee....

09 October, 2017

Ada Apa Dengan Min Kaffe ?



Sana-sini Min Kaffe...
Merata-rata bercerita pasal kopi garam buluh ni! 

Ada apa dengan Min Kaffe ni? 
Apa yang meletop sangat dengan kopi ni? 
Best sangat ker? 

Haaaa...sebagai peminat tegar Min Kaffe since 2013, 
meh Naa share sikit pasal Min Kaffe ni ;)

Kalau siapa yang kenal Naa, semua tahu yang i'm addicted to ☕️ coffee. 
Memang jenis yang yang tak boleh hidup without coffee lah and kalau dulu penggemar tegar Nescafe jugak. Tapi sejak berjinak dengan Min Kaffe, Naa terus stop minum kopi-kopi lain. 


Now, Min Kaffe is my No.1 choice❗️ 

Macam mana Naa boleh bertukar kepada Min Kaffe 
and terus memilih Min Kaffe as my no.1 choice ni? 

Ada banyak sebabnya...tapi apa sebab utamanya ialah:

SEBAB NAK KURUS! 
SEBAB NAK MAINTAIN BODY SHAPE! 
SEBAB NAK ELAK KENCING MANIS! 

kopi-kurus-min-kaffe-naa-kamaruddin

How come Min Kaffe boleh bantu penggemar kopi maintain body shape? 

1 sachet Min Kaffe = hanya 56kcal sahaja❗️

Minum Min Kaffe juga akan bantu lawaskan proses 'membuang'

Jadi, inilah the best choice untuk jaga badan. 

min-kaffe-kopi-sedap-sihat-kurus-naa-kamaruddin


What makes Min Kaffe unique?

✔️ Tanpa Gula
✔️ Tanpa bahan pengawet
✔️ Bebas dari kolesterol
✔️ Mengandungi Garam Buluh yang sangat tinggi dengan khasiat, tinggi dengan kandungan Mineral (terutamanya Magnesium), dan mampu menyahtoksin
✔️ Kopi yang tidak berasid
✔️ Diperbuat dari Kopi Robusta yang terpilih, berkualiti tinggi. 

Kat sini, 
Naa ringkaskan penerangan tentang Min Kaffe in a picture;

min-kaffe-kelebihan-keunikan-naa-kamaruddin

Siapa yang sesuai dan digalakkan 
untuk amal Min Kaffe ni? πŸ’πŸ» 

min-kaffe-kopi-garam-buluh-sihat-naa-kamaruddin


Now, korang dah nampak kan..
Min Kaffe ni, kopi garam buluh yang sangat unik
 dan banyak kelebihan πŸ‘πŸ»

Kat sini, Naa kongsikan sekali beberapa 
Testimoni Pengguna Min Kaffe...


















Okei, rasa cukup takat tu jer Naa share. Sebenarnya banyak lagi testimoni, tapi tak terbaca pulak korang kan πŸ˜‚ 

Senang cerita..korang kena cuba sendiri dulu minum Min Kaffe ni. Bila dah rasa, confirm nak lagi dan lagi dan terus melekat❗️

min-kaffe-moments-coffee-lover-naa-kamaruddin

Macam mana nak dapatkan Min Kaffe ni? 
*pastikan korang beli yang ORIGINAL dari pengedar sah*

Korang boleh follow 
instagram @min.kaffe
and do check out latest promotion!

atau 

boleh direct whatsapp Naa jer
πŸ“²+60122844960 

Khas untuk my blog reader, 
Naa akan bagi discount best punya, just don't forget to mention this
promocode: "SayaSukaSangatMinKaffeNaa"






26 September, 2017

Boleh jadi ker Naa masak kek sendiri ni?

I'm not a πŸ‘©πŸ»‍🍳 baker ! 
But I want to bake my own cake. 

Haa, korang pernah tak teringin nak buat sesuatu yang korang tak biasa buat?

Macam Naa sendiri, selalu sangat teringin nak masak cake sendiri kat rumah. Bukanlah cake yang fancy or complicated tu. But, just a simple plain cake yang sedap dimakan panas-panas bila keluar from oven. 
πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹

Naa ni simple jer orangnya, and tak suka makan fancy food or cake sangat. Sekali-sekala boleh lah layan...tapi most of the time Naa akan pilih simple comfort food. More satisfying and fulfilling for me πŸ‘ŒπŸ»

Tapiiiiii....
semua simple comfort food ni biasanya kena belajarbuat sendiri kat rumah. Barulah kena dengan selera kita nak. Betul kann??

So, I HAVE ONE BIG PROBLEM ...
How can I bake my own cake, without an oven?? 
...
That's why lah, i never bake at home. Sebenarnya Naa dah lama nak beli oven, tapi thinking pasal kemalasan nak masak or baking, takut not worth it pulak beli nanti. Yer lah, karang bila dah beli oven, husbandku confirm perli kalau tersadai jer oven tak berasap! πŸ˜†
Sebab tu lah niat nak beli oven asyik tertangguh. 


Last 2 weeks, lepas Raya Haji.. 
Umi Naa datang stay kat rumah kitorang for 2 weeks. 
Masa umi ada, biasanya masa tu lah dapur sentiasa berasap setiap hari..hehe... memang best lah kan. 
And, kebetulan pulak...umie dengan Naa ni memang selera lebih kurang. Kitorang asyik teringin nak makan kek yang simple masak sendiri. 
So, thinking of umi still ada kat KL..akhirnya Naa beli jugak new oven! Finally!!!!
I picked Pensonic Oven yang paling basic jerr. Kebetulan on promotion pulak tu. So, ok sangat lah untuk Naa yang baru nak belajar-belajar je pakai oven ni. Dengan harapan, kalau tak pakai sangat pun nanti, takde lah bazir duit beli mahal-mahal kan? 😁

So, here goes hasil baking pertama kali, dengan bantuan umi...dengan resipi paling simple from umi, terhasil lah Marble Cake! 



Nervous gilerr masa first time nak buat ni sebenarnya. Sebab umi sendiri pun dah berpuluh tahun tak masak cake sendiri. Hahaha...kami anak beranak siap doa "Ya Allah, kau jadikan kek ni, jadikan dia sedap, dan lembut" 
...
rasa kelakar pun ada, tapi sebenarnya betul tau. Apa pun kita buat, jangan lupa mintak padaNYA. 

Alhamdulillah, menjadi jugak marble cake kami ni. Hasil bantuan mr husband jugak tau, dia tolong pukul/kacau adunan sampai kembang. Maklumlah, alatan belum lengkap, we still need to buy a mixer later on. 

But, so far...Naa rasa puas hati jugak lah dengan oven yang sangat murah ni. Sangat affordable lah untuk semua. 
So, to those yang masih takde oven kat rumah, 
and teringin nak cuba main masak-masak dengan oven...Naa recommend this Pensonic Oven! *model PEO2001

We bought this from AEON BIG jer,masa tu ada promosi..only RM149 *kalau tak silap


This baking tray or bekas  (tak sure apa sepatutnya orang panggil) , Naa beli murah-murah dekat Mr.DIY jer. Ada macam-macam pilihan and bentuk. Yang penting murah lahh. So sesuai untuk orang yang tak reti baking macam Naa ni. Tak perlu keluar bajet lebih terus, unless kita memang serious into baking kan ? 

*bekas tak penuh masa buat marble cake ni sebab umi buat adunan sikit jer. Dia pun risau takut tak menjadi ;P


Lepas umi dah balik ke Kelantan, Naa teruskan misi mencuba recipe yang dah lama teringin nak cuba, which is KEK PISANG! 
I searched for the recipe from mr google, and I found this simple recipe from this blog --> ninamirza.com
Thank you for sharing the recipe! 

Naa memang follow jer sebijik apa yang dikongsi and walllahhhh....here's my 1st
 KEK PISANG Moist+Gebu+Sedap πŸ˜˜πŸ‘πŸ»




So far, setakat dua kali buat cake sendiri ni...Alhamdulillah menjadi. Jadi, Naa tak serik untuk mencuba lagi dan lagi InshaaAllah 😁 

Next time, kita cari recipe mudah yang lain pulak untuk cuba. If you guys ada recipe yang simple dan mudah dan confirm menjadi untuk dikongsi dengan Naa, harap sudi berkongsi yaa ☺️πŸ‘ŒπŸ»
Saya budak baru belajar ni. 
Thank you so much in advance ❤️❤️❤️

Do like and share this post too if you like itπŸ‘πŸ» 

11 September, 2017

GOOD LUCK adik-adik!


Good luck to ALL UPSR CANDIDATES 😘

...

Tahun ni lah paling ramai family members terdekat yang ambil UPSR.

Antaranya..my one and only brother, Amir Hazwan, my nephew and my cousins. Semoga semuanya berjaya buat yang terbaik❗️

...

#upsr2017

#allthebest


25 August, 2017

TAK SANGGUP TINGGAL ANAK!




Dilema seorang Mak❗️ 
Giler lah kalau mak tak sayang anak πŸ˜‚ 

Tapi, berapa ramai mak-mak sekarang meninggalkan anak sebab kerja. Tak kerja, tak ada duit lah jawabnya. Bila tak ada duit, nak bagi makan, pakai, sekolah macam mana? πŸ’πŸ» 

Ramai juga korbankan kerjaya, terus tumpukan sepenuh masa sebagai SAHM, hanya jaga anak-anak di rumah sepenuh masa dan bergantung sepenuhnya pada suami yang menanggung segala perbelanjaan. UNTUNGlahhh badan kan. Tapi bukan semua yang mampu buat macam tu πŸ™…πŸΌ Dan apa yang paling merisaukan..bila soal nyawa kita, nasib masa depan kita ni bukan dalam kawalan kita.

Dah bersediakah kita untuk nak tinggalkan bekalan, persiapan, simpanan dan sebagainya untuk anak-anak yang kita sayang sangat-sangat ni? WHAT IF...esok kita tak ada, esok suami kita tak ada πŸ˜₯
....
Baru-baru ni, suami Naa kongsi cerita kawan sekolahnya, yang mana suaminya tiba-tiba hilang penglihatan. Dari sihat walafiat, tiba-tiba dah jadi kurang upaya, dari ada kerja dah hilang pekerjaan. Dah diuji sebegitu, si isteri juga terpaksa berhenti kerja untuk jaga suami di rumah, dan menguruskan anak-anak 😰 AllahuAkbar..besar sungguh ujian tu. Then Naa tanya, macam mana nak survive bila suami isteri dah tak kerja?? πŸ€” 

She recently started bisnes jual jual online sikit-sikit. Jadi sekarang, itu jerlah apa yang boleh dia lakukan dari rumah, sambil jaga suami yang kurang upaya dan anak-anak
....

Jadi, kat sini...apa yang Naa nak kongsi, jom kita mula buat persediaan dari awal. Janganlah kita cepat rasa selesa dengan keadaan kita sekarang. Tengok ajer lah berapa ramai wanita sekeliling kita yang terpaksa kembali bekerja, terpaksa mula jual nasi lemak, ambil upah itu ini..setelah menjadi ibu tunggal πŸ˜₯ 

To all superwomen, adik, akak yang Naa sayang..sama-samalah kita beringat dan bersedia. Kita wanita ni insan istimewa yang dijadikan kuat, dan bukan sehaja mampu menghayun buaian, tapi mampu menguatkan ekonomi keluarga kita juga πŸ’ͺ🏻 PERCAYALAH! 

Satu ayat Mentor Naa selalu pesan, setiap kali kita keluar bekerja..pasang NIAT semua kita buat kerana Allah, dan untuk cari rezeki halal, nak bagi yang terbaik untuk anak-anak, untuk mak ayah. Jadi, serahkan sepenuhnya, mintak pada Allah untuk JAGA ANAK-ANAK yang kita sayang
❤️❤️❤️ 
Kita kena yakin, dan letakkan kepercayaan sepenuhnya pada Allah untuk memelihara anak-anak kita. Kerana setiap apa yang berlaku haya dengan izinNYA

#BCnaakamaruddin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...