19 September, 2019

Cerita kali ini - Dari KL ke Melbourne


This is the first part of "Naa Takes Melbourne" travelog..

On 19th Aug 2019

*baca blog post ni sampai habis tau!

and don't forget to watch my youtube video kat bawah sekali*


kali ni, Naa nak share lebih detail lagi dengan korang
apa yang kitorang experience setiap kali
melancong FREE with SHOM

Biasanya korang tengok gambar yang cantik-cantik
and best jer kan.. tapi tak berapa boleh bayangkan
all 'behind the scenes' yang muka penat, muka tak siap,
muka busuk sepanjang trip and what we did untuk mendapatkan gambar posing cantik ;P

In this episode "Naa Takes Melbourne" travelog, 
Naa nak cerita lebih on our journey dari KLIA ke Melbourne, Australia

This time kitorang naik MAS direct flight ke Melbourne.
Perjalanan ni ambil masa 7 jam setengah (7.5 hours),
sempatlah 2x makan which include 
dinner dan breakfast, kematu bontot and sakit leher 😂





Apa yang seronoknya trip ni?

Everything is FREE! 

And semua arrangement dah di prepare awal.
Dari mula sampai KLIA Departure Hall,
terus ada travel guide khas for each group and
diorang dah siap tunggu dekat check in counter

Nama akan dipanggil by couple (untuk yang travel husband & wife), dia akan bagi itinerary booklet + luggage tags +
button badge and special kali ni kitorang dapat
Sponsored INFINENCE Hoodie jacket!

Thank you SHOM :)





After dah pasang luggage tags tadi,
terus jer beratur and dropped our check in luggages,
lepas tu picked up our boarding passes

Our travel guide bagi short briefing pasal trip
sebelum kitorang dilepaskan untuk merayau before boarding time. Biasanya kitorang akan cari makan untuk
alas perut and settle kan solat jamak

We’re ready to FLY! 




The rest, Naa share apa yang Naa biasanya

buat sepanjang atas flight in my video







Nak tahu lebih..
apa activity kitorang sepanjang perjalanan?
Jemput tengok my video ni ya 👇🏻


Have fun watching!



Stay tune for next video.. 

Day 1 in Melbourne pulak occay ;)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...