18 August, 2019

Melbourne Free Trip - Persediaan Tahap 1

Melbourne Free Trip! Tak sabar!!!




InshaAllah esok dah nak gerak...

Naa and husband akan 
berangkat ke Garden City - Melbourne, Australia
and this is going to be our 2nd FREE trip for 2019
right after Free trip Kunming, China April lepas
*post pasal Kunming belum siap lagi :P sabar ye

This is the 2nd time Naa and hubby ke Australia
Sebelum ni ke Gold Coast

Memang best gile travel with the company, the group
and
Paling Best Sekali - Everything Is FREE

Just bawa badan and duit shopping
yang lain semuanya ditanggung!


Victoria, Melbourne Weather forecast from 19 - 25 August


Bestnya! Naa memang tak tahan sejuk
Tapi...
time ni lah pun kita boleh nak bergaya pakai trench coat, leather jackets, and boots! Alaa..feeling ala-ala cerita omputih 🤣
Siapa tak suka kan?  

InshaAllah kami akan bertolak ke Melbourne
on August, 19th via KLIA menaiki MAS
and Naa paling suka naik MAS sebab
Food nya sedap and hospitality terbaik

Our latest passport yang kami buat untuk Kunming trip
Sekarang ni much cheaper, RM200 untuk 5 tahun
berbaloi sangat buat
*click here if nak check harga semasa passport Malaysia


Inilah dia benda paling penting bila nak travel
sekarang ni dah boleh dapat yang murah and reliable
kat mana? Shopee and Lazada lah mana lagi

If korang lupa bawa, boleh beli atas airplane :)
*these 2 plugs dah lebih 7 tahun kami pakai, sangat reliable


Since during this trip kitorang akan banyak
habiskan masa kat luar ber sight-seeing
en hubby decided untuk dapatkan new gadget!

Gimbal @ stabilizer so that dia boleh ambil gambar and
video banyak-banyak sepanjang tours di Melbourne
*Yang pink tu Naa punya selfie stick


Punyalah banyak powerbank nak kena
bawa sekali sebabnya travelling this time
bawa banyak gadgets
Tak macam sebelum ni, dia bawa Nikon DSLR jer
*sometimes rasa kesian juga, banyak and berat en hubby bawa.
Tapi kalau tak bawa, nanti gambar kita tak cantik :(


New addition to his gadget!
Smartphone HD Lenses

Sebulan juga lah en hubby usha kat Shopee
before decided untuk beli 5in1 lense set ni

Di Malaysia, harga around RM300 - RM600
en hubby beli kat Shoppe-China RM170 je siap free postage lagi


Preparation ni kitorang buat sikit-sikit, 
and ikut pada list barang yang perlu.  
Part baju+tudung+shoes pun sama. 
Ada juga some of it Naa pakai apa ada, and some beli baru. 

And as usual, hubby confirmed lah bising
bila Naa kata nak bawa different shoes and
different jackets untuk sepanjang
5 hari di Melbourne nanti
*perempuan ofkos lah nak melaram pakai
cantik-cantik time travel, betul tak? :P~

Takper lah, malam last before bertolak. 
Akhirnya dah finalize apa nak nak pakai dan nak bawak. 

And of course, Travel Essentials seperti ubat-ubatan, toiletteries etc pun kena prepare siap-siap 



Ok lah, dah lewat malam pun. 
Jom tidur dulu....

Esok, Naa akan start to update our journey bermula dari KLIA, so boleh follow my ig: @naakamaruddin 😘👌🏻

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...