10 March, 2014

Paradise Country Farm, Gold Coast


Here goes our journey from KL, Malaysia to Gold Coast, Australia.

DAY 1!

Around 5.30pm, all of us berkumpul di KLIA Departure Hall.
Walaupun CDM Hanis dan CDM Razali 
tak ikut bersama this time but they still came to send us off. 


Me and Cik Lin..while waiting for the train. 
This was her first trip with GLAM, congrats dear and Next kita ke Shanghai


Suka sangat bila bawak business partners yang first time qualified FOC Trip ni. They always feel excited, at the same time baru mula nak kenal rapat dengan everyone in team. 

Bila sekali dah merasa betapa BESTnya melancong bersama GLAMpreneurs, confirm takkan tertinggal next coming trips lagi dah! :)


Kami semua terbang bersama Singapore Airline (SIA) which departed from KLIA around 8.30pm, then transit sekejap di Changi Airport, Singapore

The Company (Hai-O Marketing Sdn Bhd) siap bagi of us SGD20 untuk belanja makan. Everything is provided dari awal bertolak sampai balik ke Malaysia. Duit pocket sendiri khusus hanya untuk SHOPPING di Gold Coast.

*in this picture, boleh nampak Naa dengan gaya dalam confinement lagi with socks and flat shoes. Masa ni memang belum officially habis pantang and baru 1 day after admitted to E.R due to food poisoning yang amat teruk. But, bila hati kata NAK juga pergi bersama rakan-rakan kongsi Beautiful Circles, sampailah juga kami bersama-sama di Gold Coast, Australia! ;P


We're off from Singapore to Brisbane around midnight.
THE HAPPY FACES! 


Satu flight penuh dengan rombongan baju hijau GLAM!


We arrived early morning at Brisbane International Airport. 
For those yang belum sampai ke sini, Gold Coast is one of the city located in Queensland, Australia.

 After freshened up ourselves at the airport, 
kitorang headed to Paradise Country Farm.

First pose from Beautiful Circles at the Farm entrance!



Cantik tak topi kami? hehe, ini pun FREE! Company takut puteri-puteri lilin terbakar kepanasan. Temperature kat sana memang sangat panas. Sun block memang confirmed tak berkesan.

At Paradise Country Farm, they already prepared HALAL meal for our lunch. Alhamdulillah, semua kenyang dan sangat puas hati dengan food yang disediakan.


Perut dah kenyang, kitorang sambung with outdoor activities. First one with Cowboy show as shown in the BC in Gold Coast video. Click HERE to watch our video.

Ada juga, show with horse and ATV. But then tak semua were captured in the pictures sebab photographer (husband) dah tak tahan panas berjemur ambil gambar ;P

Then we went for indoor show. Acara mencukur bulu kambing biri-biri - it's a MUST watch. Bulunya sangat tebal, dan biasanya bila musim panas mereka akan cukur pendek. If tak cukur, the sheep akan mati kepanasan!


We had a photo session with KOALA.


It was my turn, but obviously hubby was the one holding the Koala. Apa sahaja jenis haiwan, Naa memang tak berani pegang atau sentuh pun. 


Next, kami bagi makan KANGAROOs.
Semua pun jinak sangat and they were definitely looking for the food we're holding.


Most of the girls memang menjerit menahan geli bila Kangaroo jilat makanan dari tangan. 

Dalam ketakutan, semua rakan kongsi beranikan diri sebab nak experience sendiri and of course nak ada gambar tengah feeding the kangaroos. Lagipun bila lagi nak experience macam ni kan? ;)

Apa GAYA ANDA di Gold Coast, Australia?
Ini Gaya Kami! ;)

Gaya santai petang menikmati angin bawah pokok sebab cuaca panas sangat..



Gaya meniarap..
(macam pose ala-ala mangga jer kan, nasib lerrr :P)


Gaya menari pun ada, but semua tu kena tengok dalam our group Beautiful Circles in Gold Coast official VIDEO.

Ini gaya gedik dengan 'abang handsome'. Inilah yang jadi bila semua sekepala traveling together.



Then ini gaya sopan dengan our Group Banner!


and with all GLAMPRENEURS


Semua memang happening. Posing, menyanyi, menari tengah panas pun ok jer!

Semua dah kepenatan dan kepanasan, so next destination was to check in at OUTRIGGER Surfers Paradise Hotel.

ROOM SWEET ROOM


As usual, our accommodation is always the best! Rooms with sea view and halal breakfast everyday just for our group.
Tak perlu risau about budget anymore when traveling with our company. Memang best!


Dah siap mandi, dah kembali wangi..
We had our early dinner at one Halal Restaurant. The owner was from Ipoh, Malaysia. It was located not far from our hotel, walking distance only.


In the picture above, baru separuh lauk yang sampai atas meja. By the time semua lauk sampai, semua dah tak ingat nak ambil gambar. Itu memang selalu terjadi. The food memang sangat sedap! Highly recommended.

Kenyang perut, Suka hati! 
Later, we walked at Surfers Paradise Avenue sambil layan angin malam dan shopping di kedai-kedai sekitarnya. 

Berbeza dengan tempat-tempat lain di Australia. 
Surfers Paradise is one of the TOP tourist place, jadi most of the shops here open late until 10.oopm.



It was Sunday, so along the beach area, ada night market.
Quite interesting for window shopping. Di sini kita boleh cari lots homemade handcrafts. 
(Surfers Paradise night market is on every Wednesday, Friday dan Sunday)


That night, kitorang turun jalan tepi pantai.
Pasirnya sangat halus, berbeza dengan pantai di Malaysia and kebersihan pun jauh lebih terjaga.

Yeah cameraman pun nak pose jugak! Kesian :P


Dah penat satu hari satu malam beraktiviti.
Naa and hubby terus berjalan balik ke Hotel.

Kaki dah cramped and need to pump susu badan.
Biarpun berjalan sakan, tanggungjawab seorang ibu mesti tetap dijalankan ;)



Our #glamjourneys and #bcingoldcoast 
Day 2 journey will be continued in my Next Post!


-stay tune-

2 comments:

  1. Hi. You mintak halal food di counter ke?

    ReplyDelete
  2. hi, sorry for late reply. actually our company yang dah arranged earlier and booked for halal food only. rasanya memang you boleh request earlier, waktu tempah tickets.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...