16 May, 2017

Teacher's Day DIY Gift Idea!

First of all, 
Naa nak ucapkan Selamat Hari Guru kepada semua cikgu-cikgu, dan terutamanya kepada cikgu-cikgu Naa dari zaman kecil dulu sampailah sekarang. Sekarang pun masih ada guru jugak tau, cumanya guru yang membimbing Naa dalam business pula.

TERIMA KASIH BANYAK CIKGU-CIKGU! 

 

Naa juga berpeluang jadi seorang cikgu juga sekarang ni. Tapi bukanlah cikgu kat sekolah tu 😉, tapi cikgu dalam bisnes yang mana membimbing rakan-rakan untuk berniaga..Alhamdulillah

I feel glad and honored, sebab darah berniaga dan darah mengajar memang mengalir kuat dalam keluarga Naa sendiri. Jadi, mungkin sebab tu lah, jodoh kerja sebagai engineer tak lama. 
Tapi, rezeki sekarang melalui berniaga dan juga membimbing rakan-rakan baru yang nak mula berniaga. Satu jer harapan Naa, dan doa Naa juga pada kita semua sebagai cikgu, semoga Allah kurniakan IKHLAS dalam kita mengajar dan berkongsi ilmu, dan semoga kita dapat ganjaran di akhirat kelak InshaaAllah 🙏🏼 amin...

Oh yerr, sempena teacher's day biasanya ramai mak-mak yang sibuk siapkan hadiah for cikgu-cikgu bagi pihak anak kan? 

For me, as usual la kan..sentiasa last minute baru teringat 😂 

 

So, inilah hasil kerja keras mommy dengan bantuan daddy last night, sampai tidur pukul 3 pagi. 
Last minute petang semalam, baru teringat pasal hadiah for cikgu-cikgu Danial ni tau. Puas fikir nak bagi apa, and mommy decided untuk buat semua from scratch 💁🏻 DIY ni memang leceh, tapi yang penting satisfaction from making it is priceless! 


Apa yang Naa nak cuba ajar Danial jugak, in giving, it's not about the price, but it's the thought that counts.
Mommy had to put so much effort, and she wanted to make it cute + adorable + warm ❤️ It was made with love and patience, just to say 🙏🏼 thank you to all teachers. Jasa cikgu-cikgu mengajar dan mendidik Danial kat sekolah sentiasa kami kenang dan hargai sangat-sangat 👍🏻

 
 
This DIY GIFT idea sebenarnya sangat simple. Semua orang pun boleh buat sendiri jer tau. 

The cute teddy keychain, you can get it from KAISON, 
and Min Kaffe (kopi garam buluh) tu boleh order melalui Naa 👌🏻 

*Korang yang nak order boleh check out
Official Min Kaffe FB
or follow Instagram: min.kaffe

Yang lain-lain alatan Naa pakai from apa yang ada dalam craft box kat rumah jer. Kalau ikutkan idea asal, i wanted to add more, tapi kesuntukan masa dah. And hubby said, dah dah la tuuuu, cukup la tu. So, ok la ni ya. Hope the teachers will like it. IKHLAS dari Danial tau! 

 

Ni kenapa pakai baju ni? 
Haa, alkisahnya danial cakap kena menari lagu ala-ala bollywood kat sekolah. Penatlah mommy alter baju dia jugak, malam tadi! Padahal, takde pun dia menari tadi. Nasiblah anak bertuah ni. Mommy redha jer 😅

Ok lah, sampai sini jer mommy bebel kalini. Dah lama tak update pun blog ni. So, thought of sharing our story on Teacher's Day 2017 here. 

Thank you for reading loveliess! ❤️

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...