09 January, 2017

From BACK TO SCHOOL..now BACK TO BUSINESS


 

Alhamdulillah.. 
Anak-anak dah selamat kembali ke sekolah. 
For young parents like me, agak kelam kabut juga nak adapt dengan aktiviti tahun baru ni. Pengalaman hantar anak pertama kali masuk darjah satu agak mencabar bila tak tahu caranya dan tiada pengalaman lagi. 

Zaman sekolah kita dulu, agak beza juga dengan sekarang. Cabaran nak urus masa tu paling kritikal awal-awal ni. Cabaran dari segi emosi pun ya jugak. Biasalah kan, bila nak adapt with new routines, new environement, and big responsibilities, surely akan ambil sedikit masa. 

Mulanya tahun baru,
Mulanya sesi persekolahan,
banyak jugalah duit dah habis buat belanja persiapan anak-anak kan? 😅 
Itu belum masuk yuran itu ini, beli extra books, stationeries dan lain-lain. 
1 anak, anggaran boleh habis juga paling kurang RM1000. ( *bergantung pada bajet keluarga masing-masing ).
Bayangkan mak ayah yang ada 3-4 orang anak bersekolah? 

Tapi, itu semua adalah keperluan. 
As parents, kita cuba nak bagi yang terbaik, nak siapkan anak-anak kita dengan ilmu, nak prepare them for their future and we want them to be happy. We always hope and pray the best for our kids 👍🏻 

Anak-anak dah settle masuk sekolah, 
and this week all parents akan back to work as usual. For Naa and husband, luckily kami berdua bekerja sendiri, menguruskan business sendiri, dan mengatur jadual kerja sendiri. Jadi, more flexible for us to manage our kids, Alhamdulillah.

This 2017, banyak rancangan baru yang kami rancang untuk team bisnes. Rasa tak sabar and excited sangat to kick start our 2017, together with our BC partners 💪🏻. 
InshaaAllah, semoga semuanya berjalan lancar. Tahun ini, bakal lahir lebih ramai barisan usahawan yang hebat-hebat dari BC Group dengan pencapaian luar biasa 🎯

Bagi yang mencari peluang untuk tambah income kedua, jangan segan untuk bertanya pada Naa and BC partners 👌🏻

" PART TIME BUSINESS 
WITH 
FULL TIME INCOME!

Seronok tau, sebulan dapat 2x gaji ni. 
Akhir bulan senyum 😄, 
Tengah bulan pun senyum 😄


ASK ME HOW? 
#BCnaakamaruddin
#BCbizcoach

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...