04 January, 2017

Danial Goes to Standard 1

2017..
another new beginning for all of us! 

Our baby no.1 dah besar dah.
Sekejap jer masa berlalu, from the 1st day you were born, to the 1st day at preschool, and now on your 1st day of Primary School. 
Anak mommy daddy dah masuk Darjah 1.

 

Above picture was taken on Danial's Orientation Day. 

On that day, the students were divided into few groups dan di bawa ke kelas untuk ambil exam to determine their classes.
Zaman sekarang ni, budak darjah 1 pun dah dibezakan kelas ikut prestasi, bukan macam kita dulu-dulu tau 😉

 

Assembly time..
masa ni, ada budak kat tepi Danial yang non stop nangis. Mommy dah risau dah takut danial yang tengah cool terpengaruh emosi 😅. 
Tapi nasib baik maintain jer dia. Cuma nampak muka sikit nervous jer.

 

Here's mommy and daddy on orientation day. Waktu ni, sesi mendengar taklimat sebelum beratur panjang ambil buku-buku dan buat bayaran. 
Rasa macam dah tua sangat bila menghantar anak masuk Darjah 1, ini belum sampai masa hantar anak masuk university lagi..oh nooo 😂

 

This is Danial Ar-Rayyan on his 1st day of school
3rd January 2017

 

Big boy sangat dah abang ni. 
Alhamdulillah, he passed his orientation and first day of school with flying colors. 
Well done Danial, we're so proud of you! 
Memang takde buat perangai, takde nangis, and very independent. 

Cuma mommy and daddy kelam kabut jer nak adjust timing hantar dan ambil. Tambah pulak, jalan memang sesak jer manjang. But, surely after 1-2 weeks everything akan lebih teratur ya abang 👌🏻

Ini kenangan abang and adik during recess time at the canteen..

 

Rajin mommy siapkan bekal yerr? 😉
Hahaha..boleh la buat bila dah terpaksa kan. 
Bukan apa, nak mudahkan Danial waktu awal-awal dia masuk sekolah ni jer. Once Danial dah pandai beratur and beli sendiri makanan kat kantin, bolehlah mommy relax sikit. 
But, selagi mampu ni..mommy cuba yer 👍🏻

Ok, sekian sahaja cerita Danial Masuk Darjah 1! 
From time to time, mommy update lagi cerita. 

All the best Danial 👍🏻
Semoga Allah permudahkan perjalanan Danial untuk menuntut ilmu, untuk jadi insan yang mulia, berjaya dunia dan akhirat InshaaAllah. 
Mommy, Daddy, Adik, Umitok, Maktok, Tokbah, Mama and semuanya sentiasa mendoakan yang terbaik untuk Danial. 
❤WE LOVE YOU DANIAL❤

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...