11 May, 2016

Baju Raya 2016.. tempah atau beli siap ?

In less than 2 months, Syawal bakal tiba lagi. 
As usual, persiapan raya dah kena buat sebelum Ramadhan datang. Budget allocation pun dah kena kira-kira dari sekarang, especially yang dah berkeluarga dan ada anak-anak. 

Bagi korang, mana yang lebih mudah, atau korang prefer as pilihan baju raya..tempah atau beli siap sahaja?

For Naa, dari kecil sampai sekarang, kalau diberi pilihan memang akan tempah setiap baju raya. Even baju melayu husband and my boys pun, Naa prefer tempah. Lagipun sekali setahun jer tempah untuk baju melayu derang ni. 

Kenapa Naa suka lagi yang custom-made ni, sebab tailor or designer akan betul-betul jahit ikut ukuran badan kita, dan bukan ikut sizing kedai ;) So, of course la lebih selesa dan ikut apa kita nak. 

But, apa pun bergantung pada pilihan masing-masing. Lagipun zaman sekarang, terlalu banyak pilihan yang kita ada untuk beli baju yang dah siap. 
Semua cantik-cantik pulak tu, and kalau tengok RTW collection from designers, confirm rambang mata nak pilih. Ada yang akan end up buying more than they should. Tambah pula, semua boleh shop online sahaja. Click-click, then tunggu baju sampai kat rumah. So easy! 

Naa sebenarnya nak share some RTW collection from Zalora yang sangat menarik hati mengikut mata Naa ;) 

This one, from Rizalman.
I really like this black kurung. Simple yet elegant. Sesuai sangat kalau lepas raya, pakai pergi dinner or function. Just gayakan dengan white pearl maybe. 

baju-raya-rtw-rizalman-zalora
Ini pula pilihan color lebih sweet.

baju-raya-rtw-rizalman-zalora

Next, collection from Jovian pula..
Ini yang Naa suka based on color and design

baju-raya-rtw-jovian-zalora
baju-raya-rtw-jovian-zalora

For dress, I will choose these two, 
color yang sangat vibrant and menarik.

baju-raya-rtw-jovian-zalora

baju-raya-rtw-jovian-zalora
RTW collection seterusnya, Naa suka from Fiziwoo.
Black and white ni paling memikat hati.
Cuma satu jer my concern, lengan bajunya tiga suku.
I will prefer kalau lengan labuh.

baju-raya-rtw-fiziwoo-zalora

baju-raya-rtw-fiziwoo-zalora

*credit to Zalora for all the Baju Raya pictures


Ok, ini baru tengok dekat website Zalora, belum masuk fashionvalet, dan yang lain-lain lagi. 
Memang confirm rambang mata sebab semua pun cantik. 

Apapun, satu sahaja masalah RTW ni.. 
tak semua orang dan tak semua bentuk badan boleh muat dengan elok baju yang dibeli siap. Kadang-kadang memerlukan alteration untuk sesuaikan dengan bentuk badan.
Apa yang Naa nampak, kalau badan yang slim In Shaa Allah tiada masalah, dan baju akan terletak cantik.

Macam mana nak nampak slim dan cantik terletak bila pakai baju raya?

Selain dari kawal pemakanan di bulan Ramadhan, buat light exercise, dan rajin detox, Naa sangat-sangat recommend untuk cuba Premium Beautiful Corset. 

It really works on me and it helps me to maintain my figures walaupun selepas bersalin. 
Malah, berpantang anak kedua dengan Premium Beautiful sangat-sangatlah memudahkan pergerakan dan bantu reshape badan dengan sangat cepat. 

Bila fikir pasal Raya,kita semua pun mesti nak nampak cantik, nak nampak kurus, dan nak tutup bahagian lemak-lemak berlebihan. Alang-alang dah tempah atau dah beli siap Baju Raya yang cantik meletup, wajib nak sarung Premium Beautiful Corset sekali kat dalam. Barulah semuanya lengkap, and nampak perfect. 

baju-raya-2016-premium-beautiful-corset-cantik-kurus-bergaya


Bila body figure dah diperbaiki dari dalam, keyakinan pun akan lebih terserlah di luar. 
Percayalah! Sebab apa Naa share, semua dari pengalaman sendiri. I'm a women, a wife and also a mother of two. I still want to look good all the time, walaupun dah jadi mak-mak.
Looking selebet and badan tak terurus is not in my dictionary. 


baju-raya-2016-premium-beautiful-corset-cantik-kurus-bergaya-naa-kamaruddin


Another GOOD NEWS untuk semua, 
we still have special promotion too! 
You can save up to RM1500, 
dengan pembelian Premium Beautiful sekarang. 

Nak lagi jimat? 
Boleh contact Naa secepat mungkin untuk keterangan lanjut..




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...