04 February, 2016

Cuti-Cuti Port Dickson, Danial & Danish

port dickson- naa kamaruddin

Ini cerita sambungan dari my previous post, 

On the same weekend, hubby dan anak-anak ikut Naa sama-sama ke Port Dickson. So, sementara tunggu habis conference, 3 of them checked in at Avilion Admiral Cove. Alhamdulillah, berjaya daddy jaga 2 orang heronya seorang. Cuma, bersepah hotel room tak payah cakap la kan. Luckily, the room was spacious. 

If you read my previous post, 3 of them ada menyelit tidur kat Lexis juga 1 night, untuk teman mommy. Abang danial sempat mandi inside jacuzzi lagi sorang-sorang. Adik danish takmau layan, sebab sampai jer sana, badan kurang sihat. 

Ok, let's jump to hari selepas Mommy habis conference..

First activity selepas conference..tidur kepenatan! Hahaha.. 


Petang sikit, barulah keluar jalan-jalan..


Activity anak-anak bila tidur hotel, of course nak mandi swimming pool juga la kan. Nasiblah ada daddy boleh layan. 


Malam tu pulak sebabkan Naa pun still kepenatan we decided to order Pizza. Cepat, mudah and lagi relax makan dekat room..


Si adik ni, makan agak payah. Yang dia nak susu, susu, susu jer. So, adik lebih kepada main. Dekat hotel room tu penuh bersepah dinosaurs everywhere.. 


After a good night sleep, early morning we went for breakfast together. 


Paling orang suka tengok is Danial, dari dia kecil. Why? Sebab pandai makan and makan banyak. 


From picture above, ada seorang old chinese grandpa from China. Dia suka sangat tengok Danial, asik perhatikan jer and he came to us and told us..
" i watch him eat. Very clever! "
"2 boys you have? Very happy! Girl?" 
Haha, and I said, soon InShaaAllah ;)

Dia macam suka sangat tengok , terpegun ke apa tak sure. Tapi dari kecil Danial memang ramai peminat kalau pergi mana-mana. He has his own charm orang kata. Before balik, old grandpa asked to take a photo of our family. So, kitorang layan ajer la kan. :)

After the breakfast, the boys decided to swim again. So, mommy layan perasaan tengok sea view.. 







Dah puas mandi pool, it's time to go home after 2 night stay.
We decided to go jalan-jalan tepi pantai and eat ice cream.
Cuaca sangat panas waktu tu, cuma nasib baik berangin.



Dah sampai tepi pantai, of course the kids geram jer nak main air laut. But, it was too hot. 





That's the end of our short weekend getaway.
Nanti, next time kita datang overnight dekat hotel yang betul-betul depan pantai yang boleh mandi ok boys ;)

Goodbye PD!

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...