13 July, 2015

BB cream vs CC cream: Why Choose Cozuma CC cream?



What's the difference?

Trend terkini, ramai dah bertukar dari penggunaan Foundation biasa kepada BB cream and CC cream.

However masih ramai tertanya and confuse apakah perbezaan antara BB cream and CC cream


BB Cream = "Beauty Balm"
Texture: Creamy and moisturizing

A non brightening primer, light foundation, moisturizer, 
and sunscreen in one, with built in anti-aging properties.
BB cream is a bit heavier and suitable for dry skin.

CC Cream = "Color Corrective"
Texture: Lightweight and fast-absorbing
Skin brightening primer, light foundation, moisturizer, sunscreen, 
anti-aging ingredients and some with collagen boosters.
CC cream tends to be lighter, so suitable for acne-prone skin and focuses on concealing.



BB cream, CC cream, DD cream 
Comparison

For this post, Naa akan share more on CC Cream.
But let me share few comparisons for these 3 invention first;


bb cream vs cc cream


bb cream, cc cream, dd cream - comparisons



BB cream vs CC cream:
Which one is the best?

Ramai akan memilih CC cream, based on few criterias below..
CC cream menunjukkan hasil yang lebih baik dari BB cream.
why choose cc cream


Why Choose COZUMA CC cream?

cozuma-cc-cream


Because Cozuma CC Cream gives you
10 Incredible Wonders!

cozuma wonders - cc cream - 10 wonders


Why I love COZUMA CC cream?

Naa suka sangat-sangat pakai Cozuma CC Cream sebab very easy to apply, cepat meresap, tak rasa melekit, light, dan paling penting dapat bagi full coverage for my skin and looking flawless gituuu ;)
It is also wudhu' friendly, senang cuci.


with and without Cozuma CC cream

You all boleh nampak tak beza from gambar bawah ni?
For this comparison, Naa hanya sapukan cozuma cc cream pada separuh muka sebelah kanan dan tiada tambahan powder or finishing lain.

Memang obvious sebenarnya kan?
Korang boleh cuba sendiri and kalau sapu kat tangan pun boleh nampak hasilnya memang flawless!

cozuma cc cream - before and after - naa kamaruddin


Berapa harga Cozuma CC cream?

Harga pengenalan awal-awal dulu, we had special Raya Promotion.
Harga yang sangat murah waktu tu, RM95 only dan biasanya 50ml ni boleh tahan sehingga 5-6 bulan. Sangat berbaloi.

Masih nak harga murah RM95? 

Sorry, we can't offer the same price.
Bermula Mac 2016, harga Cozuma CC Cream yang menjadi permintaan ramai telah pun dinaikkan. 
Dengan harga RM95, harga modal pun tak lepas. 

Adat la kan, semua barang pun naik harga, kos semua meningkat.

Jadi, kalau nak jimat juga boleh mendaftar sebagai ahli, dan dapatkan pada harga member. 

And, this is the latest PROMOTION from Naa Kamaruddin,




What I wear daily?

Kat sini Naa share apa yang nak pakai for skincare and also basic make up..

Untuk skincare, Naa dah pakai Luminez Brightening Series lebih 2 tahun.
There are 5 items altogether;
Mouse Cleanser, Toner, Eye gel, Day Cream and Night Cream.

For lipstick and cc cream pula memang from Cozuma.
Loose or compact powder, blusher, eye shadow from MAC.
Mascara from Maybelline and eye liner from Silkygirl.




Harap, all these infos and make up tips dapat membantu you all semua membuat pilihan apa nak pakai for make up Hari Raya nanti, 
dan paling penting semua nak bersiap dengan mudah dan cepat , with no hassle.


Choose COZUMA CC cream!
"calit calit sikit, ratakan, and you're done!"


SELAMAT HARI RAYA
&
Maaf Zahir Batin

1 comment:

  1. Assalam tuan / puan .sy membuat keje2 ubah suai rumah dan pejabat..seperti mnyambung rumah.plaster siling,pasang tile,buat porch,wayaring,plumbing,pagar dan autogate,vinyl floor,wallpaper,waterprofing,grill,landskap dan kolam hiasan.terbuka untuk kawasan bangi,kajang,serdang,putrajaya,bndr sri putra,sepang,nilai,cheras,puchong,semenyi dan kuala lumpur.hubungi sy d no 0192945175 atau wssp sy d no 01129110298

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...