10 July, 2015

Buttermilk + Cheese Chicken Recipe!




Since ramai yang terliur tengok gambar yang Naa update baru-baru ni, and bertanyakan resipi, so kat sini Naa share resipi yang sangat mudah!

Naa pun refer from google jer sebelum ni, dan tambah apa patut mengikut selera:


Buttermilk + Cheese Chicken

Chicken prep!

1. Ayam fillet potong kecil, 
2. Kemudian salut dengan telur dan tepung kfc. 
3. Goreng rangup dan ketepikan.

Buttermilk+cheese sauce!

1. Cairkan butter, 
2. Masuk garlic yang dicincang halus, masuk hirisan bawang, daun kari, cili potong 2 biji kalau nak pedas, dan tumis sehingga garing.
3. Tambahkan susu cair/freshmilk, mengikut berapa banyak kuah kita nak nanti.
4. Tambah susu pekat manis 1 sudu besar, tambah cheese kalau nak cheesy. 
5. Kacau jer semua, and masukkan ayam goreng tadi. 

* Jangan lupa tambah garam secukup rasa, and for me memang wajib masak guna garam buluh :) 



SELAMAT MENCUBA! 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...