30 May, 2014

UTP CONVOCATION 2008


#throwback
#2008
#UniversitiTeknologiPETRONAS



Just now, I was watching an Indonesian movie.. 
"Air Mata Terakhir Bonda"
Kisah yang menyentuh hati Naa sebagai seorang anak 
and now I'm also a mom of 2 kids :')

Jalan cerita simple jer,
a single mom raising her 2 sons after getting divorced.
Dia bersusah payah menjual lontong kupang sahaja untuk membesarkan anak-anak. Kehidupan yang memang susah,
but they never give up and the youngest son berjaya mendapat biasiswa melanjutkan pelajaran.

Paling sedih, on the day of convocation..
mom was really sick, dan dia seolah dah tahu, masanya dah sampai untuk pergi buat selama-lamanya.
Memang end up, mak dia tak sempat tengok anak harapannya ambil ijazah...but she was happy. Dia tahu anak-anaknya dah berjaya.

Apa yang nampak dari kisah ni..
seorang ibu akan sanggup berkorban dan lakukan apa sahaja untuk lihat anak-anak berjaya. Tanpa mengharapkan apa-apa balasan.

* THANK YOU UMI for everything! *

Somehow, this movie reminds me of those days..back in university time. Kisah suka duka yang my UTP friends sahaja tahu. It wasn't easy, but those journeys made me who I am today.
Thank you TRIPLE-G darlings for being there for me.
*I LOVE each and everyone of you*

So here goes, my sweet memories on convocation day..

Kitorang sampai 1 day earlier at UTP, Tronoh untuk rehearsal and collect robe. Bermalam terus dekat hostel and I had fun with my favorite girls of course. 
Tidur ramai-ramai like we used to do. Gelak-gelak, and selfie memanjang tapi zaman tu belum ada instagram yer. Semua simpan dalam digital camera sahaja. And malam tu, siap beria pakai mask kat muka, sebab nak cantik during convocation, so vain kan! ;P

Esoknya, pagi-pagi dah bersiap. 
Awal lagi kitorang dah kena line up, and giliran ambil scroll ikut course masing-masing. 
At that time, we had only few courses at UTP;
 IT, IS, Civil Eng, Chemical Eng, E&E Eng, and Mechanical Eng.



Happy to see my family members yang datang sama-sama to celebrate. Sangat-sangat appreciate, and I know they love me so much too! ;)
Arwah Matok pun masih ada masa ni, ohh..how I miss her now.


suasana luar convocation hall..
family members terhad kepada 2 orang sahaja yang boleh masuk, so the rest akan sabar menunggu kat luar



With my Umi!
keluar jer dari hall, first person kita nak jumpa of course our mom kan?


and my friends yang setia menunggu with bunch of flowers!
awwwww...so sweet



Ini antara family members yang datang..
my uncles, aunties and little cousins.
Semua yang kecil-kecil tu siap nak beli hadiah seorang satu nak bagi KakNaa 



and of course my CINTA HATI dari dulu lagi sentiasa ada di sisi. Tolong bawakkan my flowers and my handbag! ;p
I LOVE YOU BEE...

Sebelum family members beransur balik,
we had a formal photoshoot..
Antara gambar kenangan paling berharga, and Alhamdulillah sempat grad depan mata my nenek. Naa adalah cucu sulung sebelah keluarga umi and I am the only child @ anak tunggal.



Then, 
the rest of the pictures dengan my friends..


They are my close friends dari Year 1 lagi.
Kitorang memang gelarkan our group ni.."Triple-G". Ada kisah and ada makna di sebalik itu ;P


This is My Roomie, SARR @ sarah kamarudin!
actually, kitorang kawan dari zaman TKC lagi back in 1997. Kebetulan masuk UTP, dapat jadi roomate and sampailah 5th year!
Sehati sejiwa, both of us suka layan drama series dekat desktop, chatting, and suka bergayut dekat phone dengan boyfriend malam-malam buta sampai tertidur. Every night memang macam itulah kami berdua.


This is WAWA, my partner in crime!
Kitorang mula rapat bila dah 2nd year. Banyak pergi class sama, because we're both EE students.
She was my study buddy.
Kalau Sarr tempat menangis bila hal boyfriend, wawa pulak tempat menangis when it comes to family problems.
AND I LOVE THEM BOTH SO MUCH!


This is Shahida!
Kawan dari TKC jugak, tapi rapat bila dah masuk UTP.
She's one of my true friend, honest bila berkata-kata.
 Bila dia tak suka dengan apa kita buat,bila kita buat benda tak berapa betul, dia akan tegur depan-depan and cakap tak suka :) 




3 of us yang grad tahun 2008,
Shahida, Wawa and Me!



YEAHHH...we made it!!!


Alhamdulillah.

Thank you again girls for being with us


Missing those days, banyak sangat kenangan UTP.
Antaranya, 
layan ANTM ramai-ramai sambil makan nasi bungkus, 
layan movies nangis-nangis, layan scary movies dalam gelap, ipoh outings,late night movies, karaoke dalam kereta, 
makan at moven peak, nasi lemak pusing, mee rebus ramli,
tengok football match sambil menggedik..ahhaha :P
and the list goes on and on and on...


Thank you bee, for being there too.
Dulu zaman bercinta, sanggup travel KL-Tronoh-KL dalam satu malam, just to pick me up. 
Agak-agak kalau sekarang buat lagi tak bee? ehehe..






So, sekian cerita panjang lebar saya on convocation day.
ONE OF MY BEST MEMORY!


It wasn't as perfect as I wished, because my abah was not there with me. But, semua family members, kawan-kawan and boyfriend (suami dah sekarang ni) ada bersama Naa. They really made my day!



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...