26 May, 2014

Danial dan Aquaria


#throwback
#2013


First time bawa Danial Ar-Rayyan ke Aquaria, KLCC tahun lepas, somewhere in June.


Look at him, super excited dari awal. After mommy beratur dapatkan tickets for all of us, kitorang alas perut dulu dengan burgers from FUEL SHACK.

* lucky for me sebenarnya, beratur tak sampai 5 minutes and bila tunjuk BMW white card terus dia bawak ke express counter and dapat tickets on the spot with 20% discount. Kalau ikut line yang beratur punyalah panjang...... 



Actually in Aquaria ni, sebelum sampai ke aquarium yang display ikan-ikan, ada yang kawasan yang showcase haiwan-haiwan lain jugak. Part yang reptiles tu, I had to skip!


Masa ni tengah pregnant, so Naa berpantang tengok binatang pelik-pelik ni, takut terkejut atau terkenan orang tua cakap. 

Bukanlah Naa percaya sangat, tapi diri sendiri memang jadi extra penakut bila time pregnant. Kalau time biasa-biasa, bolehlah lagi terima. 

So, masa tengok all the reptiles.. daddy yang handle Danial. Mommy cepat-cepat berjalan ke depan and mengelak toleh kiri kanan. 


Sampai aquarium ikan, mommy took over.

Gambar tak berapa clear sangat, but loving it!
Danial and mommy, both pun excited tengok fishes yang sangat banyak dalam satu aquarium besar. 





During this time, Naa dah pun pregnant baby Danish around 2 months macam tu. Bila berjalan banyak jer, terus cepat penat. Nasib baik my mom pun ikut sama. So ada lah 3 orang dewasa bergilir melayan karenah Danial ;P 

 *Danial tak reti dok diam, mommy semput berjalan, and umitok pulak dah sakit lutut..haha



One of our favorite spot in Aquaria.. 
masa masuk underwater tunnel. 

Tak payah penat berjalan yer kat sini, berdiri diam-diam and let the escalator bawak kita gerak ajer ;P



Danial, look!!!


"Stingray! besarnyaa...waaaah.."


ok, dah habis lalu tunnel..
kita tengok view ikut sini pulak




Ok, itu sekian sahaja gambar yang ada. 
Not a single picture of daddy here.. So sorry daddy.

NEXT visit, 
kita bawak baby Danish and Abang Danial sama-sama pulak InshaAllah.

Then, we'll take a family photo together OK!
:)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...