21 August, 2013

Eid Mubarak 2013 - Kelantan


This Eid Mubarak agak berbeza for me and family.

WHY?

Berbagai cabaran, dugaan dengan keadaan hubby,
Ashraf Naserudin yang masih bertongkat due to ankle injury. As shared on my previous post, he had his surgery on 1st Ramadhan and now still recovering.

HOWEVER..

Hati preggy mommy yang cekal nak juga balik beraya di Kelantan! Tabahkan hati, drive sendiri balik beraya kali ini.
The journey however took longer than usual as I need to stop almost 6-7 times for 'toilet stop' and feeling a bit sleepy bila focus terlalu lama on the road. Most unpleasant feeling, bila lalu lereng bukit..lutut macam nak cramp jer bila asik tekan minyak and break silih berganti. 


ALHAMDULILLAH, 

kami selamat beraya di Kelantan dan selamat balik ke KL. Thank you everyone for your prayers ;)


Here's some of the precious moments on 

1st SYAWAL..


..soon to be Abang Danial :)



He's the first one siap mandi, so the first one posing for the camera.



Salam Mommy and Daddy dulu..





muka Danial masa ni dah berkerut kerut, tak ada mood sebab nak susu ;P
but as usual kena paksa salam dulu before dapat upah "mimilk"


FAMILY PICTURE!


InshaAllah, next year kami beraya berempat pula..with another little prince ;) 



With Umi @ UmiTok


Happy son on Hari Raya



Dengan pengasuh setia Danial bila balik kampung..Kakak Aliyya (his auntie)

Sebelum terlupa share..
gambar Danial with my cousins, main "bedil"



As usual Hari Raya Pertama, tempat wajib pergi..rumah arwah nenek@matok on my mom's side di Kampung Kusial Baru. I was born, back on 2nd August 1984 in this house.
A lot of memories kalau nak diceritakan. Di sini tempat Naa membesar and I'm the first grandchild yang lahir, sangat dimanjakan dulu-dulu. hehe.



Ini antara mak-mak sedara yang tersayang.. ;)

 Next house..kampung sebelah Abah, di Machang dan dapat jumpa  the only nenek Naa yang masih ada.
Dengan panggilan "Mok"..she's the only Moyang yang sempat jumpa Danial. 

Gambar Moyang nya tak sempat snap.

But here's my Abah yang dah ber'singlet' with Danial.



3 generations.. My dad, my son and me :)


2 generations.. my son Danial, my brother Amir and me.



This year, memang tak banyak gambar yang boleh share.
Inipun kira ok sebab ada jugak sedikit. My photographer tak boleh bergerak banyak. ;P


the sick hubby and preggy wifey.. 
I LOVE YOU BEE.. and GET WELL SOON!



SALAM AIDILFITRI & MAAF ZAHIR BATIN
ikhlas dari:
 NaaKamaruddin sekeluarga.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...