Asyik Nampak Hebatnya Orang, sampai lupa..

July 22, 2019

...DIRI SENDIRI PUN HEBAT! 

Most of the time, inilah yang selalu terjadi. 
Tambah pulak, zaman soc media now ni..semakin ramai generasi muda, generasi baru yang menunjukkan betapa gah pencapaian masing-masing dlm dunia business! 

Ramai kagum, ramai tengok, dan ramai nak berjaya macam mereka. 

Tapi, berapa ramai berani mencuba? 
Berapa ramai yang yakin dengan potensi diri sendiri? 
Asyik tengok kehebatan orang lain, sampai tak nampak kehebatan diri sendiri! 




Last night, i came across an ig profile.. sharing about her business journey in a year. Memang kagum dengan pencapaiannya, dan pada masa yang sama, ada sesuatu mengetuk kepala Naa sendiri balik❗️ 

Apa yang mengetuk kepala tu 😅 ❓

It made me realized betapa banyak Allah bagi rezeki pada Naa sepanjang business ni. Tak terhitung nikmat rezeki, tak terungkap dengan kata-kata.

When i started this business 8 years ago, takde apa pun pengalaman, takde apa ilmu business, tak reti cakap dengan orang, takut nak bukak mulut. 
Tapi, berkat ilmu bimbingan from leaders, mentors in business..within a year, Naa qualified NOT ONLY 1 FREE TRIP, BUT 3 FREE TRIPS IN A ROW❗️



Bermula with Hong Kong FREE TRIP berdua with Hubby Ashraf Naserudin, itu lah pengalaman kali pertama Naa masuk ke Disneyland, and kali pertama masuk designer boutique, and bought my 1st Gucci Handbag 👜



Then, Naa qualified 1st Europe FREE TRIP to Holland & Belgium..
MashaaAllah kali pertama jejak kaki di bumi Europe after 13hours direct flight ✈️ keluar jer from pintu Amsterdam Schiphol Airport, terus angin sejuk musim bunga terasa kat pipi Naa, and masa tu macam orang jakun..dok hembus nafas and perhati mulut keluar asap sebab sejukk sangat! 😍 And experience masuk Keukenhof Park percuma, tengok bunga keindahan bunga tulip 🌷, and sepanjang tepi jalan terbentang luas ladang tulip yang macam kek lapis warna warni 🌈 Subhanallah..cantik amat sangat! And peluang tengok windmills, tengok kilang yang buat clog shoes famous tu, buat cheese, and visit Volendam Village! Semua pun pengalaman manis tak boleh lupa sangat! 



Then, 3rd Free Trip..Naa qulified ke Vietnam pulak. Kalini, bukan pergi berdua ajer..tapi bersama ramai-ramai business partners yang mana merupakan 1st Free Trip diorang. So, memang masa tu, pengalaman baru teman business partners pulak untuk enjoy the trip and shopping macam orang giler kat sana! Sebab sangat murah and macam-macam ada kat vietnam tu🤩 

So, itulah pengalaman tahun pertama Naa in this business..yang membawa Naa terus kekal sampai ke harini, dah lebih 8 tahun. Dah berbelas-belas FREE TRIPs yang Naa dah dapat melalui bisnes..Alhamdulillah 🤲🏻 

Kadang tu, bila dah biasa sangat dapat, bila dah lama dalam business, we tend to forget apa yang kita dah capai 😅 
Kita lupa, yang bukan semua orang berpeluang merasa apa yang kita rasa tu.

“ Ramai ada keinginan,
 belum tentu jadi kenyataan.”

Selepas jumpa peluang bisnes ni...

MULA DENGAN KEINGINAN, 
KUATKAN KEYAKINAN, 
IKUT RANCANGAN..SECEPAT MUNGKIN LAKUKAN TINDAKAN, 
PASTI MENCAPAI KEJAYAAN! 

- Sifu Cdm Chan-


THANK YOU ALLAH, 
Thank you business mentors and team,
Thank you SHOM for the wonderful 8 years and counting...! 


NOW, 
FREE TRIP TO BANGKOK & PATTAYA 
is open for grab! 



Jom follow Naa to Bangkok Pattaya FREE TRIP ✈️ 
This could be your life changing experience too! 
📲 +60122844960

Boleh click whatsapp link Naa sini untuk tanya macam mana nak mula 
👇🏻

You Might Also Like

0 comments

Like Me on Facebook

Follow @naakamaruddin on Instagram