07 January, 2019

RAHSIA PESONA WANITA



Pesona Wanita dinilai bermula dari 3 aspek paling utama iaitu 

🌹 Kesihatan
🌹 Kebersihan 
🌹 Kecantikan

Ketiga-tiga ni perlu kita ambil perhatian dari awal remaja sehingga lah ke lewat usia.

Tapi, dalam kesibukan seharian zaman serba moden ni..ramai wanita makin mengabaikan penjagaan diri sendiri. 
Bukan sengaja, tapi sebab bila dah kahwin, dah jadi mak-mak..kita akan lebih megutamakan hal suami dan anak-anak. Pada masa yang sama, kita juga keluar bekerja dan sendiri tak ada masa untuk jaga diri sendiri 😢


So, mula dengan tahun baru ni..
jom kita ubah how we treat ourselves ❤️ 
We should love and take care of ourselves better. If tak mula now, lama kelamaan kita juga yang akan mula alami masalah kesihatan and niat nak jaga family pun, nanti kita tak mampu. 

Today, Naa terpanggil untuk share a few simple TIPS yang mudah untuk kita amalkan sama-sama 👌🏻 
Busy macamana sekalipun, InshaaAllah kita mampu jaga kesihatan, kebersihan dan kecantikan. 

So here goes.....
*baca sampai habis tau ☺️ 

#1 Paling utama adalah penjagaan alat sulit wanita

Zaman sekarang, dari awal remaja pun dah ramai mula alami masalah keputihan. Actually, ini adalah common problem yang ramai alami. Tapi common problem tak bermaksud tak payah risau dan tak usaha apa-apa untuk rawat dan kurangkan 😅 

Secara ringkas, Naa rumuskan few Tips Penjagaan Bahagian Intim Wanita yang boleh kita follow👍🏻

1. Pastikan bahagian alat sulit sentiasa bersih sentiasa


2. Pastikan ia kering setiap kali selepas buang air kecil/besar 


3. Gunakan Pad/Pantyliner yang diperbuat dari 💯 KAPAS dan bebas dari pewangi!


4. Kerap tukar Pad / Pantyliner yang bersih setiap kali ke toilet


5. Jangan pakai seluar yang terlalu ketat yang halang pengudaraan kerana ia memerangkap kelembapan yang menggalakkan pembiakan bakteria


6. Gunakan Pencuci Wanita 1 hari sekali atau 2 hari sekali sahaja di bahagian luar (bukan terlalu kerap)


7. Pilih pencuci wanita yang bebas pewangi, diperbuat dari bahan semulajadi, dan mengikut pH yang sesuai dengan kawasan alat sulit wanita


8. Jangan sesekali gunakan sabun badan untuk mencuci alat sulit wanita

...

Ini 8 tips ringkas yang Naa boleh kongsikan. Lebih-lebih nak tanya, pm sis tepi pun boleh 

📲+60122844960



Apa yang Naa sendiri pakai dan amal untuk penjagaan dalaman dan luaran❓ 


1. Femi9 - for Intimate Wash


2. Bio Seleza Pad & Pantyliner


3. Herba Maharani





For more details tentang kenapa Naa pilih 3 jenis produk amalan Naa ni, next post InshaaAllah Naa share setiap satu tu ya 😁👍🏻

Semoga perkongsian ni bermanfaat and feel free to share untuk kita sama-sama create awareness tentang penjagaan Kesihatan + Kebersihan + Kecantikan Wanita 💃

#iTAKSEGAN

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...