03 May, 2016

Diamond Night 2016

It was another event worth remembering..
A celebration for New Diamonds and Achievers, and
it was held at Putrajaya International Convention Centre (PICC).


My date for the night, tak lain tak bukan,
Mr Ashraf Naserudin.


Handsome pulak sekali sekala tengok suami sendiri suit up macam ni ;P hahaha. Kalau bukan isteri, siapa lagi nak puji suami kan.



Soon as we arrived, 
terus jumpa my business proteges dulu. 
Everyone looking good and gorgeous, Congrats darlings!



My TEAM are my source of strength and they are the reason why I need to stay focus.
I want to be the best and deliver my best for my team.
All I want is to see each one of them grow and become better dalam semua aspek. 

Erti sebuah kejayaan bukan hanya terletak pada pencapaian yang dicapai, tetapi apa yang kita pelajari sepanjang perjalanan itu jauh lebih penting.
We want to become better inside and out, 
dan jadi insan yang banyak berkongsi manfaat kepada ramai orang, In Shaa Allah.



With my New Shining Diamond, Akhma Hanim.

 
Congratulation again dear, you made it this far and I believe you will achieve a lot more, dan jadi antara CDM yang hebat.



Mereka yang hadir sama-sama kali ini
adalah antara barisan protege Naa yang akan ambil award untuk Next Diamond Night pula In Shaa Allah.

We're The Premium Beautiful Top Agents..
* hujung kiri dan kanan, 2 orang mak buyung pun nak posing  as PB Top Agents jugak ok ;)




Enough with the poses dulu,
kita tengok some of the candid moments inside the hall..



It's makan-makan time, so doa makan wajib baca dulu.




So far, Diamond Night kali ni, food paling sedap rasanya.
Nasi sedap, lauk-lauk pun sedap.
Tak lupa, chocolate cake pun sangat yummy!

Gambar food tak berapa nak ada ya, 
photographer hanya focus muka kitorang yang tengah makan and gelak-gelak jer ;P










Two of us, at the hallway..
the lighting tak berapa ok sangat, but boleh la.
One for the album



Ini pula, the early comers, yang sentiasa happy go lucky!


Ini late comers, eh bukan..yang stay sampai habis event sebab tunggu lucky draw, hehe


This business brought them together, from strangers to friends. Mereka sentiasa bersaing secara sihat dalam kumpulan dan masing-masing tak lokek ilmu untuk berkongsi.
They support and motivate each other to go higher.
I'm a proud mentor and happy sangat dapat proteges macam derang ni. Alhamdulillah.


Sebelum majlis berakhir, 
sempat juga bergambar dengan our Managing Director, Mr Tan Kai Hee. Sentiasa rasa kagum dengan beliau, yang nampak sangat kuat dan sihat pada usianya. 
Tak kira siapa yang beliau jumpa, confirm tersenyum lebar dan sangat humble orangnya.




 Thank you Sahajidah Hai-O dan Mr Tan Kai Hee sebagai pengasas kerana menyediakan the best platform untuk kami belajar berniaga dengan mudah dan tanpa risiko. 

Sudah berapa ramai jutawan melayu lahir dari perniagaan ini dan mereka sudah mampu melebarkan sayap di bidang perusahaan lain pula hasil dari modal dan pengalaman berniaga bersama SHOM.

This is one of the reason, kami suami isteri tetap setia bersama SHOM sehingga hari ini. 



Seorang cikgu atau business guru pernah berpesan, 

" Dalam perniagaan, 
bukan berapa cepat kita boleh buat duit jadi kaya,
bukan berapa hebat kita bercakap,
bukan berapa banyak rangkaian network kita bina,
tetapi berapa lama kita BERTAHAN dalam mengusahakan sesuatu.
Itulah ISTIQAMAH.
Istiqamah dalam buat kebaikan, walaupun sedikit, tetapi berterusan,
lebih hebat dan disukai Allah daripada banyak tetapi tidak berterusan. "

Inilah antara kata-kata inspirasi yang Naa dan suami pegang.
Harapan kami adalah untuk istiqamah dalam apa yang kami lakukan hari ini dan seterusnya.


Kepada anda yang masih tercari-cari peluang untuk mula berniaga, 

JOM BERNIAGA BERSAMA KAMI


 

We Give and Grow Together
Go-Giver Project | Beautiful Circles Group


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...