19 February, 2016

Cuci Mata at ASEAN AUTO SHOW 2015


Selalunya kita selau window shopping kat  mall kan? 
Sekali sekali, cuci mata tengok kereta pun best jugak tau! Kalau tak pernah, cuba korang buat. If nak lagi best, terus mintak test drive any cars that you like. 

Cuci mata, or test drive tak bermaksud nak beli terus pun. Cuma, kadangkala minda luar sedar kita ni, perlu diberikan something yang mengujakan. When you see your dream car, duduk dekat seat dia, rasa pegang steer wheel, and dengar bunyi engine tu, terasa macam adrenaline rush! Everything seems so real and, nothing is impossible for you to achieve. After that, confirm diri kita yang lemah-lemah atau malas, akan jadi lebih gigih bekerja, hehe. 

So here goes, some of the pictures from 
ASEAN AUTO SHOW 2015, last year.

First car, of course this beautiful BMW i8.
Ambil gambar kat depan jer pun, tapi muka both of us berseri seri sebab teruja. Hahaha.. 



Good thing is, me and hubby memang sama-sama minat kereta. So, sebab tu both of us boleh layan pergi event macam ni sama-sama.

We work together, we cook together, we shop together, and gaduh together ;p



Ok, ini kereta yang masuk competition..semua kereta mewah yang antik dan sangatlah cantik. 



Then, kita move on to main exhibition hall pula. Kat dalam semua jenis kereta ada. Kereta range biasa-biasa sehingga ke range harga juta-juta. 

This one is Land Rover, Discovery Sport. 
Me and hubby sangat la berkenan and this will go into our wishlist. We are looking for a ride yang tahan lasak, tahan dengan air. Kereta kitorang sekarang ni, pantang hari hujan terus tak berani keluar. Almaklum, dah terkena enjin rosak masa banjir di Kuantan dulu. Menangis pokek rabak! 



Yang ini, tak ingat pula apa namanya. Tapi kereta antik, ada dekat gambar jam rumah Naa dulu. 



Kita berpindah ke Mercedes pulak..

This one memang cool, sporty, sesuai kalau yang tak ada anak lagi la kot rasanya. Sebab seat belakang tak luas sangat, cuma seat depan yang selesa. 


Since takde pengalaman pegang stereng merc, Naa masuk and try kejap ambil feel. 

Gambar from depan..


Siap betulkan tempat nak letak handbag, gaya masuk kereta sendiri jer dah ni.hahaha.. Layan jer la. 




Interior dalam memang cun, totally different from our Mr B. Lagipun new car, rasa of course la berbeza kan. 

Ok lah, sampai sini jer gambar yang ada.
Next time, kita test drive kereta lain pulak.

Dulu, I always dream of driving my own BMW, and bila mula bekerja lepas grad, rasa semuanya tak akan jadi realiti. Tetapi, setiap kali tengok my dream car dekat atas jalan, akan rasa teruja. 
Alhamdulillah, rezeki selepas mula business, after 1 year impian tu dah pun jadi kenyataan.  

Pasang IMPIAN, free sahaja. 
Jadi, jangan takut nak berimpian besar. Bermula dari Impian, kita akan berusaha untuk merealisasikannya InshaaAllah. 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...