16 December, 2015

Danial's 1st Sports Day

Proud boy with his first medal
;)


Dalam banyak-banyak event kat sekolah, 
I hate Sports Day the most! 
Why??? 
Sebab Naa dari kecik dulu lagi sangat tak athletic. I'm not really good with outdoor activities. I'm the girly girl yang suka indoor.

Well, masing-masing ada kelebihan dan kekurangan masing-masing kan.
Some people are born to be genius in sports, genius in arts, genius in maths and macam-macam lagi.
Semua pun bagus, and bila kita dah jadi mak ayah, we should encourage our kids base on their talents. We should support apa yang mereka suka, yang penting selagi tak bercanggah dengan agama kita.

I have 2 sons now, sangat lasak, sangat active 24hours, 
and sentiasa buat mommy daddy derang pening jer. Apa pun, syukur dengan rezeki Allah bagi, as long as mereka membesar dengan sihat.
Sebabkan derang ni lelaki, I hope derang ikut daddy's talent as a former athlete. Kalau anak lelaki ikut mommy, kesian pulak derang. Anak perempuan ok la if ikut mommy tak reti sports pun kan, ahaha.

Here's few shots taken during 
Atfal Kids Sports Day 2015, at Ampang Sports Planet.
Kita tengok gaya Danial Ar-Rayyan and his friends..

First thing first, getting ready for the parade.
Danial was in Red House or they call it BADAR house.




Lining up, sing, and dance...
Siapa yang paling ikut rentak nyanyi and menari adalah cikgu-cikgunya, haha. All the kids just follow.




Somewhere in between the games, inilah kerja budak-budak tak reti duduk diam ni.
Boys will always be boys!
Danial and his best friends memang lasak even in their classroom.
Sekali danial kena, the next time danial plak kenakan kawan dia. Kali ni, everything was caught on Daddy's camera ;P



This was his reaction after Teacher tegur, and separated the two bestfriends yang pantang duduk dekat. Oh my anak bertuah!



Bila dah lama sikit, barulah cool down sendiri ;)


Here's Abang Danial's biggest supporters,
mommy and adik Danish.


Now let's cheer for Abang!!!
Go BADAR Go





For 5 years old, they had 4 games altogether.
Dalam banyak-banyak, gaya ni paling WIN! 
Kesungguhan tarik tali sangat terserlah Danial.


Congratulations to BADAR house.
They won! yeayyy...




BIG CONGRATULATION!
We're so Proud of you Abang Danial.




Muka adik dah huru-hara dah time ni, and kepanasan. 
So, this is the best family picture.

Next year, 
kita repeat balik for Sports Day 2016 pulak ok!
Bermula dengan your 1st Medal ni, semoga Danial berjaya kumpul banyak-banyak medal lagi in years to come, InshaaAllah.

LOVES.HUGS.KISSES
Naa&Ash




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...