08 October, 2014

SHANGHAI Oriental Pearl Tower



FINALLY, kami sampai ke SHANGHAI!

Sebenarnya, dari tahun lepas kami sepatutnya dah ke sini. But, due to virus in China last year, our company changed our destination to Korea.

This was my 8th FOC Trip back to back with Hai-O and my fellow GLAMpreneurs.
 Seronok sangat, Alhamdulillah and thank you everyone who made this trip another memorable journey. Kali ini, rombongan kami sangat 'international bus' gitu. WHY? ..we had GLAM Brunei and GLAM Singapore with us this time. Yeayyy and congratulation qualifiers!


Terlalu banyak nak dikongsikan, ada yang tak terungkap dengan kata-kata..so biarlah gambar yang berkata kata di sini ;P

For the first time,
 Glampreneurs from 3 different countries gathered at KLIA.
"SHANGHAI WO MEN LAI"


Kami dah sampai, at Pudong Airport!
*after 5 hours flight 



 As usual, as soon as we arrived at the airport..semua terkejar masuk toilet to freshen up ourselves. Gosok gigi, cuci muka, and touch muka yang baru bangun tidur. 

So here's my first pose after touch up!


Then, menunggu our luggage..




 after semua dah dapat luggage, 
we're ready to make a move!


Our first stop, 
singgah makan at chinese muslim restaurant dulu.
Masa ni, dapat duduk makan dengan team GLAM Brunei here. Glad to know all of you :) 

Semua tergelak-gelak jer masa ni. The food, to be honest kami tak boleh terima sangat. Daging kambing adalah menu hidangan utama and most of them were cooked with super hot and spicy herbs/oil.

My hubby jer kot yang dok makan sate kambing yang katanya sedap sangat ;P


Apa pun, perut sudah teralas and syukur dengan rezeki percuma. Kalau makan sendiri, memang mahal harga muslim food here.




Tak puas posing, tepi jalan pun boleh..


When you are in Shanghai, a must visit place is the Oriental Pearl Tower!
So, he we are...




Kami beratur panjang berpusing pusing untuk naik ke atas.
Lenguh kaki, and penat membebel jugak la. 
I think inilah jugak tourist kat Malaysia rasa bila beratur naik KLCC or KL Tower kot ;P

This is my partner, Akhma Hanim. Inilah trip pertama beliau dan inilah juga pengalaman pertama beliau melancong ke luar negara. Weee!!~
Glad to be here with you dear and Congrats!


 dekat the first level yang kami sampai atas tower, ada satu reflection mirror. semua sibuk ambik gambar kat sini..


From Raz's camera nampak lagi cantik sebab full view. So semua dah mula datang menyelit in this picture 

At this level, besides enjoying the city view, nothing much. Orang pun sangat ramai and crowded.

Then, kami dibawa ke level bawah sikit yang lebih menarik. Why? Sebab adanya transparent platform.
Siapa gayat,afraid of heights memang menangis bila kena paksa berdiri atas glass ni.




Hubby's turn. So posing la kejap with Syukran


view from where we were standing..


Actually, ramai yang buat macam-macam aksi, terbaring tergolek atas platform like spiderman pun ada :p ahhaha. Tapi Naa tak buat kali ini. 

After the tower visit, we went straight to our hotel and checked in.
We were staying at Radisson Blu Hotel. It's a 5 Star Hotel and our room was spacious and comfy. Thank you Hai-O :)





After freshen up, malam masih muda kata orang. So, we were out for a night walk.






Occay, that's all for Day 1 in Shanghai.
stay tune for tommorrow's update..




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...