03 September, 2012

Syawal 2012, Ampang~Tanah Merah with LOVE...



Alhamdulillah,
here I am..masih dipanjangkan usia.
Dapat celebrate Hari Raya with family and friends ;)

walaupon, tahun ni sedikit terasa dengan kehilangan 
arwah Papa yang baru pergi about 4 months ago..
(*Al-Fatihah for our beloved Papa, semoga tenang disana)

Yang pergi..tetap pergi,
yang pasti kita di sini masih diberi peluang
to move forward, to improve ourselves..
and to be a BETTER person!


here's a few collages i made from my hubby's lense..
Enjoy viewing..

This year, was actually our turn to celebrate 
1st Syawal in KL.


with my two favorite boys..kacak berbaju melayu dipagi raya!
*this year beli siap jer..mommy busy sgt tak sempat nak gi tempah ;P
so, both baju melayu..from OMAR ALI


my HERO..Muhammad Danial Ar-Rayyan ;)

Anak mommy good boy..

*mwahhhXX

Bila salam daddy..terus panjat n hug plak, biasa la kan extra manja. ANAK DADDY!


Maktok dengan cucu cucunya.. :)


Sape paling "happy go lucky" here?? 
DANIAL!!!
He's our boy yang macam2 ragam and chicky


JOM BERAYA rumah TOKNGAH!


...


On 2nd Syawal,
raya habis kat jalan raya..balik ke Kelantan.
the traffic was occay along the way, until we reached Gua Musang.
worst part..sangkut 2-3 jam sahaja from Machang to Tanah Merah.
(*supposedly the distance is about 15 minutes away sahaja!)


However,
syukur..kami selamat sampai di rumah,
my HOME SWEET HOME!

On 3rd Syawal,
3 of us..beraya ke Melor, KB.

On 4th Syawal,
Naa buat makan2 sikit kat rumah umi.
kitorang pon jarang2 balik n jarang buat makan nak belanja the whole family. So, inilah masanya nak kumpul ramai2..
belah my mom and my dad.
(for those yang tahu my parents dah tinggal asing kan, so mmg raya la the only time..kitorang boleh jumpa sama2)


And everytime jumpa my abah, 
kitorang try nak rapatkan Danial dengan Abah.
He's the only 'atuk' for Danial yang masih ada now.
Danial used to be so closed to arwah Tokwan dia dulu.
:(
Most of the time,
i wish that everything could be different.
Yeah...it is normal right?
Kita nak yang terbaik in terms of everything.
Nak our parents still living together sampai la ke akhir hayat,
and our kids have a chance to feel at home bila balik rumah our parents and ada atuk n nenek still living together.

BUT..
Tak semua yang kita nak, mampu kita miliki atau ubah.
cuma..kita boleh cuba hargai apa yang kita masih ada and cuba lakukan yang terbaik.
Semua pon ada HIKMAH kan ;)

L.O.V.E.

NASI DAGANG..pilihan kami!


this is my teratak bonda..kecik jer, but inilah syurgaku :)
This year..special sikit, 
Naa hadiahkan umi new LED TV for raya!

From left: Along (maklong), UMI (my mom..), Makyah..(my aunty..adik abah)


ni family CikAwang, adik kepada Abah.

with my cousin, Syida atau kitorang panggil 'kaklong'.
just finished her PHD, and sepantas kilat dah 2 anak..
hehe ;) 
Danial and Aleesya sama baya..2010 baby!


Danial and friend..ehh, Aunty Rania laa ;P
beza setahun..tapi Rania pangkat makcik kepada Danial.

my baby BOY with his PINK tricycle!

he's having fun with all my cousins yang kecik2 lagi

Sama2 khusyuk..hehe

 with IZATIL SUHAIMI and her hubby, ANAZ NOOH 
(business partners and friends)

 with NAJIHA SULAIMAN and CIKCIDA
(sama2 raya di kelantan on 4th Raya!)


THANK YOU SO MUCH 
for coming darlings..


Last picture..
DANIAL in action!
(nak kayuh pon antara sampai tak sampai jer lagi ni)


...
SALAM AIDILFITRI 
MAAF ZAHIR BATIN

Loves:
Naa Kamaruddin and Family

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...