10 January, 2012

Rumah Kasih Harmoni - let's do CHARITY! ;)



"The more we give, the more we get.
The more we get..the more we can give back!"


paham tak agak2 nya..hehe ;)
yerla..betul la tuh kan, 
 Lebih banyak kita sumbangkan, InsyaAllah rezeki lebih berkat dan berganda - ganda

Bila dah berganda, lebih banyak yang kita boleh 
give back to the community.


Setiap rezeki yang kita peroleh..
part of it bukan milik kita, tapi untuk di kongsi bersama-sama dengan orang yang lebih memerlukan.


Alhamdulillah, 
last Sunday..CDM Hanis & CDM Razali had organized a charity event at  
Rumah Kasih Harmoni
 Wakil2 daripada group masing2 seramai 30 orang..datang untuk sama2 meluangkan sedikit masa dengan anak2 yatim & asnaf di sana utk menyumbangkan hasil kutipan derma dari group kitorg ;)

final check..before bertolak, n while waiting for everyone nak gerak ke kg paya jaras, sg buloh

That morning, semua berkumpul di Q-Bistro, Tesco for breakfast at 9am.


Around 11am..arrived at Rumah Kasih Harmoni.
Ketibaan kami disambut dengan salaman mesra anak2..

Rasa sebak menyelubungi kitorg semua,
melihat anak2 dari sekecil umor 3 tahun ke 11 tahun yang menetap di situ.




KFC for anak2 Rumah Kasih harmoni ;)


Sebagai pembuka acara
We all berkumpul di surau..
Chief de Mission berikan sepatah dua kata aluan..and then serahkan hasil kutipan derma dari our group kpd pengetua Rumah Kasih Harmoni.









 For the next event,

Kami semua bergerak ke dewan makan..
menjamu anak2 dengan hidangan KFC ;)



Baca DOA sebelum makan... ;)

Happy faces of them..dapat mkn KFC. Pricelesss~


Seronok bercampur hiba tgk derang diajar dari kecik..makan sampai habis..tak boleh bazir..n jgn memilih milih nak makan.

Can you see the cat? dia pon sebok nak merasa KFC yang jatuh2 kat lantai..huhu


 Last but not least..GROUP PICTURES with ANAK2!!!~




THE BOYS!!~

With one of the boy , ikwan..yang asik berborak dengan "Abang Ashraf" ni..Impian die nak target masuk MRSM, lepas UPSR tahun ni..and nak belajar sampai overseas..so, ambik tips n advices from idol ;)

Semoga Adik Ikwan berjaya dalam UPSR dan berjaya mencapai cita2 untuk ubah nasib hidup keluarganya ;) Walaupon die tak bersekolah dari darjah 1-darjah 3 kerana kesempitan hidup, akhirnya setelah ditempatkan di Rumah Kasih Harmoni..adik ikwan berjaya meletakkan dirinya dalam kelas ke-3 sekarang. Well Done adik! ;)


Sememangnya, this charity event banyak memberi pengalaman baru pada kami dan banyak mengingatkan kami tentang tanggungjawab pada masyarakat.

InsyaAllah, we hope that this kind of activities
akan dapat dianjurkan lagi dari semasa ke semasa..Amin...

Till we meet again Next Time!!~




Bermula daripada sumbangan ikhlas yg tak seberapa ni,
Semoga usaha kitorg, Premium Beautiful Group..dibawah pimpinan 
CDM Hanis Haizi and CDM Razali Zain..
akan diberkati dan semoga menjadi 
permulaan kepada usaha kitorg untuk organize aktiviti yg semacam ni lebih kerap lagi dimasa yang akan datang..
InsyaAllah. 



EVERYTHING is POSSIBLE 
with  

012 - 284 4960


1 comment:

  1. Assalammualaikum.

    Lepas nie jemputlah ke Rumah Kasih Harmoni di bawah naungan Pertubuhan Kebajikan Baitul Kasih pulak ya.

    Kami tengah kempen untuk asrama anak2 kami yg sekarang nie masih menyewa.

    KLIK: http://www.baitulkasih.org.my/wakaf.htm

    Wassalam. Maaf zahir dan batin.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...