25 August, 2015

Ke Jepun Ke Kita ? Syoknyer ;)


OSAKA-ke-jepun-ke-kita-naa-kamaruddin


wah... JEPUNG dah kata mari~
Lebih tepat lagi, kami akan ke 
OSAKA

Dari zaman sekolah, 
antara negara yang Naa teringin sangat nak pergi is Jepun.
Kenapa? 
Entah la, mungkin sebab dulu suka tengok kartun jepun yang comel-comel, then bila dah besar sikit suka tengok drama jepun yang heronya handsome ;P

After SPM, Naa ada apply for engineering course in japan, but takde rezeki masa tu. 
So, kita belajar je kat UTP, Toronto. Eh silap, TRONOH!
hehe.


Occay, now let's move on.
Jom, kita tengok apa yang syoknyer OSAKA ni???


No. 1
From KLIA kita akan berlepas ke Kansai International Airport!
Keunikan airport ni, ianya terapung atas laut dan yang menghubungkan airport ke tanah besarnya is the bridge.
Nanti kita sama-sama tengok betapa modennya airport kat sana.



No.2
Tempat yang wajib pergi kat sana, semestinya OSAKA CASTLE! Boleh kata, tak sah holiday kat Osaka, tanpa ada gambar dengan background Osaka Castle.




No.3
Kalau dah sampai Jepun, wajib ambil gambar dengan pakai KIMONO! 
Nama pun tourist kan, so orang takkan kata apa pun kalau korang nak pakai kimono sambil jalan-jalan kat park. All tourists will do the same, stroll around in Kimono and take a lot of pictures ;)



No.4
The Japanese FOOD!
Boleh kata ramai memang suka japanese food.
So, dah ada peluang ke Jepun, wajib makan yang truly authentic! hehe..


In Osaka, 
2 makanan wajib cuba ialah Tokoyaki dan Okonomiyaki.
Inilah 2 makanan yang dipopularkan di sana.



Tentang makanan HALAL, kita ada pilihan. Don't Worry.
Paling penting, kita pastikan no pork and no alcohol.
Travel guide akan sama-sama membantu.


No.5
Ini yang paling tak sabar,
we're going to Universal Studios Japan!
We can enjoy all the fun rides together.



Apa yang special juga kat sini, 
The Wizarding World of Harry Potter!
Untuk Naa, yang memang peminat Harry Potter memang teruja dan jakun. Wah, tak sabarnya nak tengok Hogwart's castle, and kalau boleh nak rasa the Butterbeer.
" Butterbeer™ is a popular drink in the wizarding world. This sweet, non-alcoholic beverage, reminiscent of shortbread and butterscotch, can be enjoyed by children and adults alike."




N0.6
Kaiyukan AQUARIUM.
If we have the chance to go here, memang lagi syok juga.




This aquarium is located at OSAKA Port,
dan kalau korang tengok background belakang, there's a giant ferris wheel.


So, No.7
The Tempozan Ferris Wheel!
Tengok jer gambar ni, terus teringat kenangan masa naik London Eye. Memang best sangat, and just look at the view.
Cantiknya, MashaaAllah.




No.8
Tak sah, kalau pergi holiday kalau kita tak shopping.
Bagi Naa, paling tak sabar nak beli all the cute souvenirs from OSAKA nanti. Siapa nak, angkat tangan sekarang! Siapa lambat, tak dapat.





* paling penting juga souvenirs from Universal Studios Japan! 


No.9
Jalan-jalan dekat Dotonbori, one of the main tourist attractions in OSAKA. 

If you can spot the Glico man in the picture below, 
itu pun antara background yang wajib kita bergambar.
"A picture with Glico man is a must have when you visit Osaka".


Dotonbori is also famous for its giant crab and other 
restaurants.




Ada banyak sangat lagi interesting places and activities we can do in OSAKA.

But, apa yang syok untuk 
No.10

I must say, the VIP treatment holiday with me!

* Flight Ticket (semestinya bukan low cost flight)
* 4/5 Star Hotel in OSAKA, in the middle of the city
* Muslim Tour Package with Travel Guide
* Semua makanan ditanggung beres

Just bawa diri, and lots of Pocket Money for SHOPPING ;)


SYOKnyer...
Let's #HolidaywithNaa in OSAKA!



Untuk dapatkan Holiday Percuma ke OSAKA, 
Call/whatsapp me now: +6012-2844960


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...