03 October, 2012

Handbags?


Tell me, perempuan mana tak suka handbags? 
yeah..of course ada..but we're talking about majority here.
:)

Rasanya girls nowadays lagi la..
kecik2, dah lagi pandai bergaya. Tak masuk sekolah lagi pon,
mak2 dah siap belikan handbags for the little girls.

Contoh, like these two young girls..

super duper cute right? with red hat n red handbag!

at this age, kalau kita dulu2 pon dah suka nak tiru gaya kakak2 cantik..n dah mula nak berjinak with handbags, high heels, n make ups too!
kalau Naa sendiri dulu, everytime belek2 magazine..
suka sangat berangan, nak pakai macam tuh, macam ni..;P



But, actually my very first handbag, ada bila dah dekat university. Sedih plak bila fikir, late bloomer jugak la kan?huhu..
That time, Naa tercampak kat UTP..Tronoh, Perak.
First handbag was PADINI.. tuh pon, actually a birthday present from one of my best friend, Sarr and her ex-bf that time. Terharu sangat2, and mmg tersimpan elok.

Then, from that moment,
dah berjinak jinak nak beli more handbags.
Masa kat UTP dulu, kira siapa pakai GUESS
dah habis cool and trendy la.
Luckily, I'm one of Petronas Scholar..memang mewah la,
dapat monthly pocket money,RM500.

So, sempat kumpul 3 handbags by GUESS.
Range price..between RM200-400 kalau tak silap.
1 of the handbags, 
birthday present from Mr Ashraf, boyfriend la masa tuh kan.
Itu handbag GUESS paling mahal la,
almost RM500-600 macam tuh. 
memang pilih sendiri..sebab Naa nih susah sikit.
Tak berkenan, confirm tak pakai terus..heeee

<will try to find the picture from my old album later okei..>

okei, bila masuk kerja pon..
still using the GUESS handbags masa belajar dulu.
Memang tak mampu, sebab duit kumpul nak kahwin 
:P

But i finally bought my 1st COACH jugak..
kecik jer size..and itulah yang menjadi salah satu barang Hantaran Kahwin.

my first COACH!

Later, after kahwin..i was pregnant terus and I quit my job.
Siapa yang pernah baca my very first post from my blog here
akan tahu kisah la kan.
I was going thorugh the hardest time,
suami seorang bekerja..and lots of thing need to prepared,
nak sambut 1st baby and macam2 lagi.
So, all budget goes to our baby only!

Then, 
1st Raya as mommy..
Naa dah mula rasa sedihnya, nak beli baju raya pon tak mampu. Semua dahulukan untuk our son, Danial.
Both of us pakai baju raya tahun sebelumnya sahaja.
The only thing I asked from Hubby,
"i need a new handbag"
sedih tapi, itupon Naa ambik yang dah ON SALE sahaja.

this is the handbag..back to GUESS again.
BUT, thank you bee..really appreciate it!


This handbag yang tak seberapa ni la, 
Naa bawak kemana mana, angkut masa awal2 buat business.
Rasa down pon ada, n jealous sgt tgk orang lain dah pakai
Handbag mahal2, paling2 koman pon..COACH.
I refuse to wear my COACH putih tadi, 
sebab warna pon putih kan..senang sgt kotor.

But, 
dalam hati masa awal2 dalam business ni..apa yang Naa fikir:

"takpe Naa, buat business ni betul2.."

"nak dapatkan 1st FOC trip to Hong Kong"

"nak dapatkan bonus besar every month"

"nak bawak duit shopping to Hong Kong..RM10K!"

"Nak beli 1st designer handbag kat Hong Kong"

3 months later,
.
.
My 1st GUCCI!

syukur tak terkata, Happy tak terkata..
and I feel proud with myself!
why?
Atas hasil usaha sendiri..dapat hadiahkan diri sendiri yang terbaik, bukannya bergantung pada husband semata mata.
In fact, husband pon boleh tumpang sama2 merasa.
ALHAMDULILLAH..


Few months later,

sebab dah lama pakai my Braun Buffel wallet yang daripada hantaran kahwin dulu..dah kusam and lembik dah. 
Tapi dari wallet tuh la, Naa buat business pon..keluar masuk duit clients.
akhirnya..I bought myself..new wallet.

My First LV!




After coming back from Holland and Belgium,

menyusul plak,my dream Handbag..


My 1st PRADA!





For my CDM achievement,

I got special handbag lagi from my dearest mentor,


My 1st Kate Spade!





Latest addition,
tangkapan terakhir kat Baiyun Airport, Guangzhou
sebelum bertolak balik..


My 1st BURBERRY!





I Love all my handbags..
and 
looking forward to add more collections,


Coming Soon,

still fikir2 nak go with LV, DIOR or something else lagi.
But,
my ultimate goal..nak beli masa kat Paris nanti,

CHANEL !
*which color should i go for?

Most celebrities..they're wearing BLACK!



But, if i go with bright colors, 
more INTERESTING kan? 
;)



So..which one???



6 comments:

  1. Black sgt klasik & elegan. Bright colors pulak fun! Wow I yg excited nk tunggu ur 1st Chanel ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuh la, most of celebrities..they have blag chanel! mmg classic n elegant..cuma tak menyerlah sgt. so, we'll see ;)

      Delete
  2. Handbag saudari telah dipilih menjadi feature di FB Saya Sangat Obses Handbag dan Kasut. Check it out!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you so much armouris! ;)Feel honored..

      Delete
  3. go for rare colors!! seasonal ke ape2 yang ade di depan mata nanti!! sentimental valueee

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, nanti of course nak kena tarik u kat sebelah masa nak pick my 1st CHANEL! ;)tak sabar.....

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...